3 dolog, amit a koronavírus után is megtartok

3 dolog, amit a koronavírus után is megtartok

Vannak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy beszélhetünk-e járvány utáni időszakról (szerintem még messze nem). Az viszont tény, hogy kitört a nyár, mindenki megindult kifelé. Szóval vegyük úgy, hogy akkor most kicsit (szerintem tényleg csak kicsit, de ez az én véleményem) lazábbra tehetjük ezt a karantén dolgot. Három hónap viszont elég volt ahhoz, hogy rálássak, mi az, amit a koronavírus után is szeretnék megtartani.

Koronavírus után? több zöldség
Oké, főzzünk többet: de amit főzök, az legyen gyors, finom és egészséges is

Tudatosabb étkezés

Nem vagyok sem a háztartási tündér mintaképe, sem pedig az előre tervezés magasiskolája. De az tény, hogy ez a műfaj tervezve sokkal egyszerűbb, mint ad hoc alapon. A főzés ugyan zabálja az időt, de ha már zabálja, akkor legyen a dolognak valami értelme. Vagyis legyen a kaja gyorsan elkészíthető, finom és egészséges. Folytatom a kutakodást az e három szempontnak megfelelő receptek után.

És ha már bevásárlás, akkor ne kelljen minden második nap valami francért a boltba rohangálni. Legyen elég kevesebb kör is, megint csak azért, hogy ne töltsön ki annyi időt a háztartás. Elég annyi hús egy hétre, amennyi a nem túl nagy mélyhűtőnkbe befér (az kb. 2. max 3 vacsorára való). A többit megoldjuk húsmentesen. Nyáron különösen szezonja lesz a zöldséges kajáknak, gyümölcsös édességeknek, szóval ebben a műfajban a koronavírus után induló régi-új, „normális” (mi a normális?) életben is vannak még felfedezni valók. Különösen úgy, hogy az élelmiszerhulladék mennyisége is csökkent az életünkben, ezt például jó volna szintén tovább vinni.

A hatékonyság is fontos
Felfedeztem egy csomó hatékonyságnövelő eszközt. Tök hasznosak, kényelmesek, miért ne vinném őket tovább?

A hatékonyság a koronavírus után is ugyanolyan fontos lesz

És ha már tervezésről és hasonlókról írtam, akkor szóljunk egy kicsit a hatékonyságról is. A karantén nagy tanulsága nálam, hogy mennyi mindent lehet töredéknyi idő alatt elintézni, mint amennyit eddig rászántam. Felesleges körök helyett a koronavírus után is előnyben fogom részesíteni a hatékony megoldásokat, épp azért, hogy mondjuk ne kelljen sietni a cikkeimmel, legyen időm sportolni, olvasni, meg megnézni egy filmet, családostul.

A sport a koronavírus után is fontos marad

A sport és az énidő szintén prioritás marad a koronavírus után

Nem a strandtest érdekel, azt sem tudom, megyek-e idén egyáltalán strandra – bár azt nem tagadom, hogy jobban esik tükörbe nézni, amióta nem csak rendszeresen edzek, hanem fel is vannak építve azok az edzések. De tényleg nem ez a lényeg, hanem az, hogy megtapasztaltam, mennyire összetart az, ha prioritásként kezelem a sportot. Meg az énidőt, ami az utóbbi három hónapban leginkább az olvasásban és a zenében nyilvánult meg, vagy abban, hogy elmerültem a kádban, és csak néztem ki a fejemből. A koronavírus után sem lehet eleget hangsúlyozni, hogy időt kell szánni magamra, ezen belül is a „csak úgy levésre”.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Pixabay.com

One comment

  1. Pingback: Nyári trend egy különös nyárra: szettek minden alkalomra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .