Zöldsaláta

Ez vagyok én

Ez az egész valahogy úgy kezdődött, hogy ültem az egyetemen az angol szak könyvtárában, és lazításként az amerikai női lapokat nézegettem. És közben azon gondolkodtam, hogy milyen jó lenne nekik, vagy legalább valami hasonlónak dolgozni. Rajongtam a Guns N’Rosesért, bulikba jártam, és álmodoztam. A legtöbbször arról, hogy ezt fogom csinálni.

Most meg itt vagyok, sok évvel később, és huszonéve női lapoknak írok. Itthon, magyarul (a következő cél, hogy angolul is írjak). Cikket, meg mindent, ami szöveg. Webszövegeket, prospektust, termékleírást, PR-cikket,és hasonlókat. Találkozhatsz a cikkeimmel a Well&Fit, a Nők Lapja Egészség, a Nők Lapja Psziché hasábjain, a Woohoo.hu, a HappyFamily.hu, a KidsOasis.hu, a Digitális család oldalon, és még számos más helyen.

Ami mindezeket összeköti, az a selfcare. Vagyis mindaz, amitől jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Az, hogy igenis merjünk magunkkal törődni, szánjunk időt az egészségünkre, kísérletezzük ki, hogy nekünk mi a jó, ételben, sportban, bármi másban, és alkalmazzuk. Guruk nélkül, szélsőségek nélkül, folyamatosan próbálkozva, néha változtatva, csiszolgatva.

Az évek során persze találkoztam rengeteg emberrel, hús-vér nők hús-vér problémáival. Ennek nyomán támadt fel bennem is az igény, hogy segítsek akinek és amiben tudok. Coach és szín- és stílustanácsadó végzettséget szereztem, vagyis a külsőről és a belsőről is tanultam bőven. Na meg persze ezek egyensúlyáról. A leginkább szívem szerint való terület, ha ezt a kettőt sikerül összhangba hozni. Úgy, hogy ne az elvárások, hanem a saját személyiséged határozza meg az életedet, a külsődet, a lelkivilágodat. Hogy valóban hozzád, és rólad szóljon az életed. Hogy aki veled akar dolgozni vagy veled akar élni, az valóban VELED akarjon, és ne azzal a szereppel, amit egy jó állás vagy egy jó kapcsolat reményében ügyesen alakítasz.

Én is ezt teszem. Kísérletezem, és igyekszem az ezerféle irányzatból kiszedni, ami nekem a legjobb. És közben továbbra rajongok a Guns N’Rosesért, meg még jó néhány más metalbandáért, koncertekre járok, és az álmodozásról sem szoktam le.

Erről szól a Zöldsaláta blog, és a másik, kimondottan szakmai blogom, az Élet színesben. Örülök, hogy idetaláltál, és remélem, adok némi gondolkodni- és felismerni-valót. Ha pedig szívesen megismernéd a szín- és alkattípusodat, vagy személyes, ill. online coaching-szemléletű együtt-gondolkodásra van szükséged, írj a zoldsalata@gmail.com címre. További elérhetőségeimet itt találod.

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit