Rózsakvarc roller: egy kis luxus minden napra

Rózsakvarc roller: egy kis luxus minden napra

Idén, amikor a kozmetikushoz az átlagnál kevesebbszer jutunk el, viszont a stressz az eddigieknél is nagyobb csomagban érkezik, még fontosabb, hogy többet foglalkozzunk magunkkal. Próbáltad már a rózsakvarc roller hatását?

Rózsakvarc roller 01

Írtam már épp eleget arról, hogy most aztán tényleg fontosak a mindennapi kis self-care rituálék. A kívülről jövő törődésből most a szokottnál is kevesebb jut. Nincs baráti forraltborozás (legfeljebb csak online), bulit rendezni legalábbis felelőtlenség, koncert sincs, és az utazgatás is virtuális. Sőt, kozmetikushoz, masszőrhöz sem járunk annyit, amennyi egyébként ideális volna.

Szóval na, beszorultunk a négy fal közé, legfeljebb csak kirándulni meg sétálni járkálunk kifelé. A másik oldalon viszont ettől kicsivel több időnk lett magunkra. És a mindennapi apró, pici luxus-rituálé, bár önmagában ennyivel nem tudtuk le a self-care témakört, mégsem felszínes dolog, hanem létszükséglet. Attól még senki nem lett jobb ember, ha nem törődött magával, attól viszont igenis kiegyensúlyozottabb leszel, ha megteszed ezt a szívességet magadnak.

Zenzero rózsakvarc roller

De hogy jön ide a rózsakvarc roller?

Épp a kis mindennapi luxusával. Egy teljesen egyszerű eszköz az arc masszírozására, nem kell bele elem, sőt, túl nagy tudás sem kell hozzá egyszerűen csak a középvonaltól kifelé, felfelé irányuló mozdulatokkal végig gőrgeted az arcodon, a nyakadon és a dekoltázsodon. Az összes, amire figyelni kell, hogy felfelé húzgáld, ne összevissza.

A rózsakvarc roller, és másféle ásványokból készülő társainak haszna egyrészt az ásványok vélt vagy valós jó hatásaiban rejlik, másrészt pedig abban, hogy az ásvány mindig kicsivel hidegebb, mint a szobahőmérséklet. Így a finom hűvösségével segít felszámolni a szem alatti karikákat, serkenti a vér- és nyirokkeringést, és mélyre juttatja az arcápoló krémeid hatóanyagát. Végeredményben tehát simítja, puhítja, ránctalanítja a bőrt.

Rózsakvarc roller és társai a gyakorlatban

Az első fecskék itthon a jade rollerek voltak, őket követte a más ásványokból készült, például szerpentinit vagy rózsakvarc roller. Nekem ez a kettő van itthon. A szerpentinit a DM, a rózsakvarc a Zenzero kínálatából származik, és mind a kettőt másért szeretem. A szerpentinit a nálam ezoterikusabbak szerint az önérvényesítés, az önrendelkezés, a külső hatások elleni védelem köve. Bővebben nem is ecsetelném, miért is jó ez most. Állagát tekintve pedig kicsivel súlyosabb, tömörebb, zsírosabb tapintású kőzet. A rózsakvarc ezzel szemben a nyugalom, a szeretet, a szerelem, a nőiesség letéteményese. No, ezt sem magyaráznám sokáig egy olyan időszakban, amikor a társasági élet kábé szünetel, sokszor azért hordunk farnert-pólót, mert az hazaérkezve mehet is a mosógépbe fertőtlenítésre, és amikor a fél arcunkat eltakarja a maszk. Gyakorlatiasabb szemszögből nézve pedig könnyű, sima, finom kristály, tökéletesen fényesre csiszolva, amely gond nélkül gördül az arcon.

Asványi rollerek

Bevált? Bevált!

A ZenZero használati utasítása szerint legjobb, ha csak önmagában használjuk az arcon, nehogy az arckrémek kárt tegyenek a rózsakvarc roller kristályszerkezetében – persze ha felkened a krémet, és az már kábé felszívódott rátolhatsz egy kis masszázst, hogy tényleg mélyre jussanak a hatóanyagok. Önmagában is hűvös, de akár pár percre a hűtőbe is be lehet tenni (a mélyhűtőbe viszont ne rakosgasd). A hűtős verziót kipróbáltam már egyszer-kétszer, de így túl hideg volt. Egyszerűen hideg vízzel szoktam leöblíteni, ha hűvös arcmasszírozásra vágyom, és a langyosnál kicsit melegebbel, ha meleg masszázst szeretnék (téli átfagyás után az is jót tud tenni). Használat utáni tisztításra is elég ennyi, nem kell hozzá fancy tiszítószer, egyszerűen le kell öblíteni folyó vízzel, és szárazra törölni (ez utóbbi a fém alkatrészek miatt fontos).

És hogy használ-e? Én, az örök karikás-szemű, bizony észreveszem a hideg masszírozás karikaeltüntető hatását. A ráncaim állapotával sem vagyok elégedetlen, de ez egyszerre köszönhető a masszírozásnak és a krémeimnek is, mostanában elég jóféléket próbálgattam. Az érzés viszont utolérhetetlen. Igen. ennyi mindennapi luxusra és kényeztetésre mindig szükségünk van!

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Judit

3 Comments

  1. Pingback: Téli feszültségoldás - nyári illatokkal a fürdőszobában

  2. Pingback: Mi az a hialuronsav és miért kell a bőrnek? - Zöldsaláta

  3. Pingback: Lomilomi masszázs: harmonizáló érintés a testnek és a léleknek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .