Gardróbrendezés a gyakorlatban: így kezdj hozzá!

Gardróbrendezés a gyakorlatban: így kezdj hozzá!

Szezonváltás van, vagyis időszerűvé vált a gardróbrendezés, a szelektálás, a rendrakás. Most úgysem lehet menni shoppingolni, és ha lehetne sem volna ajánlatos – csak azért, mert szabad valamit, még nem biztos, hogy kell is. Szóval most inkább shoppingolj a saját gardróbodban, és keress új kombinációkat, régóta nem hordott cuccokat, amelyeket simán felújíthatsz és hasznosíthatsz. Hogy mindez gördülékenyen menjen, nézzük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

Gardróbrendezés 01

Hány ruhát tartsak meg?

Erre nincs egzakt válasz, szerintem pont annyit, amennyivel komfortosan érzed magad. Ha arra törekszel, hogy mindened menjen mindenedhez, kevés ruhád, és áttekinthető gardróbod legyen, akkor menj ebbe az irányba. Ha ennél sokkal kellemesebb neked, ha tele van a szekrény, és minden létező eshetőségre felkészültnek érzed magad, akkor a kapszulagardrób nem a te asztalod (erről bővebben az Élet színesben blogon írtam). Akkor ott keresgélj, ahol nem ez az irány.

Egyet érts meg: a szín- és stílustanácsadás nem arról szól, hogy jön valaki, aki újabb kőbe vésett szabályokat és megfelelési kényszereket hoz az életedbe, amit, ha nem pontosan úgy csinálsz, akkor irgumburgum. A szín- és stílustanácsadás arról szól, hogy elindítson a saját egyéniséged jobb megismerése, a saját önazonosságod és önkifejezésed felé. Ennek pedig része az is, hogy kísérletezz, hibázz, tanulj, változz. Ez az egész stílus-divat dolog egy nagy játék, tekintsd ennek. Szóljon hát erről a gardróbrendezés is. Nem hiába az a jelmondatom, hogy nem a kőbe vésett szabályokban hiszek, hanem benned.

Mi szerint szelektáljak a gardróbrendezés során?

A szempontokat nálam úgy hívják, hogy MMM rendszer. MMM, azaz marad-menthető-megy. Ami megy a színeidhez és az alkatodhoz (ha nem tudod, hogy melyek a színeid és milyen alkat vagy, akkor jelentkezz online szín- és stílustanácsadásra), szereted, és úgy általában is tízpontos, az marad, ezzel kapcsolatban nincs különösebb kérdés.

Gardróbrendezés 02

Ha van olyan ruhád, ami nem az igazi a színeidhez, de szereted, és nem szívesen válnál meg tőle a gardróbrendezés során, ne kényszerítsd rá magad, hogy kidobd. Külső elvárások miatt kidobni valamit, aztán szomorúan nézni utána nem a legjobb ötlet. Inkább kísérletezz vele, találd meg a helyét, és majd akkor kikerül a szórásból, amikor már tényleg nem tartozik hozzád. Arról, hogy mit csinálj egy ruhával, ami nem a te színed, itt írtam az Élet színesben blogon.

Amitől viszont tényleg meg kellene válnod a gardróbrendezés során: minden olyasmi, ami szakadt, kikopott, kinyúlt, felfeslett, lehordott. Azt is mehet, ami már nem téged képvisel: nem a te stílusod, csak valamilyen félreértelmezett megfelelés miatt vetted meg, például, mert azt hitted, hogy most mindenki ezt hordja, vagy tetszeni akartál benne valakinek. Erről ebben a blogbejegyzésben írtam bővebben.

És hogy néz ki a gardróbrendezés a gyakorlatban?

Kéky Kira videós újságíró, vlogger barátnőmmel erről is készítettünk egy videót. Először megbeszéltük, mire jó ez az egész, majd meghatároztuk a színeit, majd nekiálltunk kipakolni a ruhásszekrényét. A videót Kira Youtube-csatornáján is megnézheted,

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Unsplash.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .