Te melyik évszaktípus vagy? Így zajlik a színtanácsadás

Te melyik évszaktípus vagy? Így zajlik a színtanácsadás

Kéky Kira videós újságíró, vlogger barátnőmmel arra vállalkoztunk, hogy élőben, videón mutatjuk be, hogyan is zajlik a színtanácsadás. Az első videón a folyamat kezdetét láthatjátok. Kiderül, mi is az az évszaktípus, és arra is választ kaphattok, hogyan kell szelektálni a ruhatárban a színtanácsadás után.

Színtanácsasdás 01

De mi az az évszaktípus?

Először is, nézzük meg, mi is az az évszaktípus, és miért jó, ha tudod, melyik a tied! Az évszaktípus fogalmát Johannes Itten, a Bauhaus festő-tanára alkotta meg. Azt vette észre, hogy a harmonikus színskálákat mindenki másként képzeli el. Ráadásul ezek a színskálák amellett, hogy illeszkedtek a tanítványai saját stílusához, tükrözték a négyből egy évszak színvilágát. Épp ezért a négy alap-színtípust a négy évszakról nevezte el.

Ezt olvastad már? Őszi stílus: puha ruhák, melegítő színek

Két meleg és két hideg alaptónusú évszaktípust különböztetünk meg a színtanácsadás során. A tavasz és az ősz meleg alaptónusúak, míg a nyár és a tél hidegek. Persze a két meleg és a két hideg évszaktípus között is komoly különbségek vannak Hogy pontosan miben, arról az Élet színesben című szakmai blogom cikkében írtam részletesen.

kendők évszaktípus szerint

Színtanácsadás a tizenkét színtípusnak

De a négy alaptípussal még nem ér véget a színtanácsadás! Mind a négy típust fel lehet ugyanis osztani három altípusra, amelyek a másik három „évszak” hatását mutatják. Vagyis nem elég annyi, hogy valaki tavasz típus: ezen belül lehet a halvány tavasz-nyár, a hangsúlyosan meleg tavasz-ősz, vagy a kontrasztos, élénk tavasz-tél.
Ennyi elmélet után pedig lássuk a filmet, amelyből kiderül, melyik az a három M, amelynek mentén szortírozhatod a ruhatáradat (nem, még mindig nem mondom, hogy mindent azonnal kidobni, ami nem tökéletes, a maximalizmus nem az én stílusom), és arról is beszélünk, miért kell fehér lepellel letakarni a vendég felsőtestét és haját. És vajon mire való az a rengeteg színes kendő az asztalon, a négy évszaktípus szerint szétválogatva? (Megsúgom, Mása cica is nagyon érdeklődött utánuk, a hölgy igazi fashionista.)

Ezt olvastad már? Őszi ruhák a Bonprix-től, avagy koncentráljunk a részletekre!

Tarts velünk Kira Youtube-csatornáján, ahol nem csak a színtanácsadás folyamatát, hanem Kira utóbbi években véghez vitt óriási fogyását, életmódváltását, és külsö-belső átalakulását is figyelemmel kísérheted. Íme, a videó első része (előre szólók, hogy több is lesz 🙂 ).

Ha pedig te is szeretnéd személyes vagy online színtanácsadás keretében megismerni a saját színtípusodat, keress bátran a zoldsalata@gmail.com címen!

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Kéky Kira, Judit

One comment

  1. Pingback: Színtanácsadás a gyakorlatban: így derül ki a színtípus (videóval)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .