Színtanácsadás a gyakorlatban: így derül ki a színtípus (videóval)

Színtanácsadás a gyakorlatban: így derül ki a színtípus (videóval)

Kéky Kira videós újságíró, vlogger barátnőmmel élőben, videón mutatjuk be, hogy is zajlik a színtanácsadás. Azt, hogy mi az az évszaktípus, és miért jó, ha ismered a sajátodat, az előző videóban láthattad, most pedig magát a színtanácsadás folyamatát nézheted végig.

A felvétel magáért beszél, az arc mellé tett, különböző árnyalatú kendők hol felragyogtatják, hol öregítik az arcot. Amikor pedig már kezdett világossá válni, hogy Kira a nyár típusba tartozik, akkor a színtanácsadás közben szépen be-becsempésztem a háromféle nyár típus, a világos, a lágy és a hideg nyár kendőit. Így az is kiderült, hogy a nyári színek közül Kirának a legvilágosabbak állnak a legjobban, vagyis ő egy szép világos nyár típus.

Íme maga a videó:

És íme azok a kérdések, amelyek a leggyakrabban felmerülnek a színtanácsadás folyamatával kapcsolatban.

Miért kell letakarni a testet és a hajat színtanácsadás közben?

Azért, mert a színtanácsadás pont arról szól, hogy a természetes színeid mutassák meg magukat és kerüljenek harmóniába vagy diszharmóniába a kendőkkel. Egy színes ruha, de még egy festett haj is be tud zavarni. Azzal, hogy fehér kendővel letakarom a felsőtestedet és a hajadat, ezeket kivesszük a képletből, és hagyjuk érvényesülni a bőröd, a szemed, a szád árnyalatát – természetesen smink nélkül.

Mi van akkor, ha nem tetszenek a színtanácsadás során megismert színtípusom színei?

Ahogy a videóban láthatod, Kira esetében is vannak olyan színek, amelyek bár nagyon jól állnak neki, mégis idegenkedik tőlük. Ez teljesen természetes, nem kell mindent azonnal és kötelező jelleggel megszeretned, amit a színtanácsadás során az évszaktípusod színei közé sorolnak. A stílus nem egyetlen, hirtelen váltásban alakul ki, hanem folyamatosan fejlődik, változik, ahogy te magad, kívül és belül is.

Stílus 01
A stílusod nem egyetlen nagy elhatározás eredménye. Folyamatosan fejlődik, alakul – ahogy te is

Ha úgy érzed, hogy a színtanácsadás során megismert színtípus színei idegenek tőled, akkor kezdj el ismerkedni a palettával. Egy-egy évszaktípus színpalettáján rengeteg szín lehet, ezek között biztosan vannak olyanok is, amelyekkel szimpatizálsz. Kezdd ezekkel, ne kényszerítsd magad semmi olyanra, amit nem szeretnél. Ahogy ráérzel majd a saját színeidre, lehet, hogy nyitottabbá válasz a paletta más árnyalatai felé is. De a „testvérpalettádról” (azt, hogy ez mi, szintén elmondom a videóban) is lophatsz olyan árnyalatokat, amelyek a te palettádhoz közelebb állnak. A színtanácsadás sosem diktátum vagy kényszer: az egész arról szól, hogy jól érezd magad abban, amit viselsz, és akkor vegyél be egy új színt a buliba, amikor erre épp késznek érzed magad. Ez nem egy hirtelen fordulat, hanem egy folyamat, a saját utad első lépése.

Miért nem áll jól mindenkinek a kis fekete ruha, ha egyszer évszázadokig ez volt az alapvetés?

A fekete semlegesnek semleges, ugyanakkor meglehetősen erőteljes és sötét szín. Ez pedig igazán csak a tél típusoknak áll jól. Egy Kirához hasonló világos nyár színtípust agyonnyom egy nagy felületű, fekete ruha. Nála finomítani kell a fekete élénkségén, így inkább egy univerzális, kicsit törtebb sötétkék árnyalat lesz a nyerő. Egy meleg, ősz típusú hölgynek pedig inkább egy barnás árnyalat lesz az univerzális, semleges viselet. Vagyis a kis fekete egyáltalán nem egyeduralkodó.

Színtanácsadás 02

És hogy lett Mása cica tél típus, ha egyszer fehér?

Leginkább viccből. Másrészt viszont a kontrasztos árnyalatairól jutott eszembe hirtelen, meg arról, hogy jól mutatott mellette a téli, piros kendő. Vannak Hófehérke típusú, fehér bőrű, fekete hajú, élénk, kontrasztos tél típusú hölgyek. Na, ők tudnak ilyenek lenni, ha megőszülnek, vagy jeges fehérszőkére festetik a hajukat. Jamie Lee Curtis ősz hajjal megvan?

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Pixabay.com, Kéky Kira, Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .