Friss kozmetikumok: mit tud a tartósítószer-mentesség?

Friss kozmetikumok: mit tud a tartósítószer-mentesség?

(Szponzorált tartalom) Tudjátok, nem vagyok fanatikus biohívő, de gondolom, az sem újdonság, hogy szeretem előnyben részesíteni a természetes megoldásokat. Nem sikítok, ha egy kozmetikumban ott figyel egy kis tartósítószer, ha egyébként jó a cucc, de azért ennél is jobb, ha nem figyel ott benne. A friss kozmetikumok rendelkeznek valami olyan plusszal, ami épp abból ered, hogy friss hozzávalókból készültek. Más az illatuk, más az állaguk, más a fílingjük.

Friss kozmetikumok 01

Friss kozmetikumok a konyhából

Friss kozmetikumok a konyhánkból is gyakran kerülnek ki. Nem kell nagyon kacifántos dolgokra gondolni, elég csak egy gyümölcsös arcpakolásra (már egy villával szétnyomott, túlérett banán is ennek minősül, pláne, ha egy kis joghurttal vagy tejszínnel, esetleg egy kevés zabpehellyel is megbolondítod). Vagy az egyszerű uborkaszeletre, amit pár percre feltapasztasz az arcodra. Vagy a kávézaccra, amivel leradírozod a bőröd a zuhany alatt. Ennél frissebb nincs, ezekben tényleg nincs semmi a zöldségen-gyümölcsön, illetve más, ehető alapanyagokon kívül. Teljes természetességükben dolgozhatnak a vitaminok, az ásványi anyagok és az enzimek, amelyek, aligha kell mondani, nem csak belsőleg fogyasztva, de külsőleg is jó hatásúak.

Friss kozmetikumok profizmussal megtoldva

Persze a friss kozmetikumok nem csak saját készítésűek lehetnek, a gyárakból is kikerülnek olyan szépítőszerek, amelyek a frissességet a profizmussal társítják. A LUSH régóta ismert arról, hogy a lehető legfrissebb, gyümölcsöket és zöldségeket tartalmazó termékeket készít. A cég alapítói már a kezdetektől igyekeztek bio minőségű zöldségeket és gyümölcsöket, valamint értékes agyagokat, vajakat, illóolajokat felhasználni a termékekhez. A cég gyáraiba ma is szinte minden nap érkeznek gyümölcs- és zöldségszállítmányok. Ezeket hámozást, főzést vagy pürésítést követően adják a termékekhez.

Friss kozmetikumok 02

A LUSH termékeinek 58 százaléka ma is tartósítószer-mentes, és ha mégis szükség van tartósításra, igyekeznek minimális mennyiségű és kímélő tartósítószereket használni – ezért kerül például a termékek egy részébe méz. Amit viszont a friss kozmetikumok – épp tartósítószer-mentesség miatt – nem tudnak: az évekig tartó szavatosság. Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy ezeket a szépítőszereket legfeljebb néhány héten belül el kell használni. Még egy ok, hogy ne felejtsd el a rendszeres arctisztítást és a heti legalább egyszerű arcpakolást.

Arcpakolások a jeges pultból

A LUSH friss arcpakolásairól már többször is írtam, nekem eddig mindegyik csodákat művelt a bőrömmel. A jégbe hűtött tálakkal teli pult már maga is étvágygerjesztő, ha lehet ilyet mondani egy kozmetikum esetében. Nagy kedvencem a Don’t Look At Me nevű kék pakolás, amelyben selyemtofu és rizsszirup mellett citromlé és tunéziai neroli szépíti, az őrölt rizs pedig radírozza a bőrt. Én csak „babapopsi”-pakolásnak hívom, szerintem ezzel mindent el is mondtam a hatásáról.

Friss arcpakolások

És ha már fentebb a banánt és a zabot emlegettem, az Oatifix pakolást sem felejthetem el. Ez a pakolás ugyanis egy komplett reggeli a száraz bőrnek: van benne banán, nyugtató zabpehely és bio illipevaj, ezzel hidratálja, táplálja a szárazságra hajlamos, valamint a már-nem-húszéves bőrt.

A moszattól a pattogatott kukoricáig

A tartósítószermentes arctisztítók közül eddig kettőt próbáltam, szintén abszolút megelégedve. Az Aqua Marina ásványi anyagokban gazdag tengeri moszattal frissíti fel a bőrt. A kaolin és a kalamin a felesleges zsiradékot szívja fel, az aloe vera pedig hidratál.
A Let The Good Times Roll nekem már a karácsonyi hangulatot idézi, de persze nem csak télen lehet használni. A vajas pattogatott kukorica illatú arctisztító kukoricaliszt és polenta segítségével radírozza a bőrt, miközben fahéjjal feszesíti. Bár már elfogyott, az illata még mindig itt van az orromban.

Friss arctisztítók

Friss kozmetikumok = LUSH frissesség irányelv

Végül ide teszem a LUSH frissesség irányelvét – szerintem magáért beszélnek a szavaik:

Szerintünk a vásárlóknak joguk van megtudni, hogy pontosan mi kerül az általuk megvett termékekbe, mégpedig könnyen érthető és hozzáférhető módon. Ezt minden termékünk címkéjén egyértelműen feltüntetjük: zölddel a természetes, feketével a biztonságos szintetikus anyagokat. Ezen felül:
• Nagy gondot fordítunk az alapanyagok rendelésekor az etikus forrásokra
• A termékek kézzel készülnek, nagy gonddal és odafigyeléssel, hogy maximalizáljuk a minőséget és minimalizáljuk a hulladékanyagot
• A legyártott egységeket a készítés valódi dátumával és a gyártó nevével címkézzük fel
• Gyakran, inkább kis adagokat gyártunk, hogy a termékek valóban frissen kerüljenek a vevőinkhez
• Nem halmozzuk fel sem az összetevőket, sem a kész termékeket – gyorsan és frissen szállítjuk a termékeket az üzletekbe
• Az üzem hulladékáramát ellenőrzés alatt tartjuk

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

One comment

  1. Pingback: LUSH Halloween: mert most tényleg kell egy kis boszorkányság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .