Wellness-hétvége helyett kádfürdő: így lesz tökéletes a relax otthon is

Wellness-hétvége helyett kádfürdő: így lesz tökéletes a relax otthon is

(Szponzorált tartalom) A zuhany gazdaságos, környezetbarát, de akárhogy is nézzük, nem ér fel a kádfürdő élményével. Különösen most, hogy a wellness-hétvége egyelőre nem opció, csak a fürdőszobád van, ha vízben akarsz lazítani.

Kádfürdő jó hangulatban

Pár nappal ezelőtt nem igazán tudtam aludni. Nem fordul elő túl gyakran ilyesmi velem, de ha igen, akkor durva élmény, mert alapból átlag feletti az alvásigényem, amit ilyenkor természetesen meg sem közelítek. Ahelyett, hogy mint rendesen, 9 előtt meg se rezzentem volna, fél hatkor kipattant a szemem, és onnantól vége volt a pihenésnek. A család még aludt, szóval nagyon nem akartam szöszölni körülöttük, így maradt ötletként a kádfürdő, hogy fizikailag és lelkileg is formába jöjjek aznapra.

És bejött: nagyjából fél óráig ültem a forró vízben meg az illatokban, aztán egész nap meg sem éreztem, hogy tulajdonképpen fáradt lennék. Nagyjából felért az egész egy félórás wellness-hétvégével. Ha már az utóbbi mostanában úgysem nagyon jön össze.

Miért is jó ötlet a kádfürdő, mint wellness-szertartás?

Először is, csökkenti az izomfeszülést, vagyis egy keményebb edzés után, de a stressz miatti izomfeszülésnél is jó gyógymód. Akár az izomlázat is enyhítheti, de akkor is remek, ha rosszul aludtál, elaludtad a nyakad, vagy egyszerűen csak elgémberedve kelsz ki az ágyból.

Kádfürdő relaxáló fürdőgolyóval

Fokozza a vérkeringést, így csökkenti a vérnyomást (ha alapból alacsony, akkor óvatosan, lassan szállj ki a vízből). A kihűlt végtagokat is felmelegíti – az megvan, amikor a stressztől hirtelen kezed-lábad hideg lesz? Javítja a szív működését, sőt, a kalóriaégetésnek is ez az egyik legkellemesebb módja: van olyan kutatás, amely szerint annyi energia fogy ilyenkor, mintha sétálnál egy nagyot. (Persze sportolni ettől még kell, nem elég fürdeni!)

Lush fürdőgolyó

Csökkenti a stresszt. Nem meglepő módon a meleg víz és a fürdőbomba vagy az illóolajok illata ellazít. Az illóolajat (például levendulát) ne közvetlenül, hanem mézben, olívaolajban vagy tengeri sóval elkeverve add a vízhez, vagy használj illóolajos fürdőbombát. Az alvásod is pihentetőbb lesz így, mivel a fürdőzés segít beállítani az úgynevezett cirkadián ritmust.

Ha pedig élénkítő olajat használsz, például a citrusok olajait, akkor felébredsz tőle, javul az agyműködésed – csak utána néhány óráig ne menj napra, mert a citrus-illóolajok fényérzékenyíthetnek.

Bubirékfőújó habfürdő

Segít a méregtelenítésben, hiszen ha meleg vízben fürdesz, alaposan leizzadsz. Ez a bőrödet is szépíti, bár minél melegebb a víz, annál jobban kell figyelned fürdés után a hidratálásra. Egyes vizsgálatok szerint a kádfürdő az immunrendszer működését is javítja, különösen, ha hideg vízzel zuhanyozol utána. Sőt, a meleg és a hideg váltakozása egy automatikus reflexet is kivált, amelytől gyors ütemben mélyeket kezdesz lélegezni – így több oxigén jut a tüdődbe. Ha ez túl drasztikus, akkor egyszerűen hagyd az illatos párának, hogy hasson.

Így lesz tökéletes a kádfürdő

A legjobb, ha a víz nem túl meleg, csupán testhőmérsékletű, 37 Celsius-fokos. Ha a vízbe bedugva vissza kell húzni a kezed, akkor túl meleg. Nyáron különösen jó hatású, ha az egész napos forróság után hűvös fürdőben mosod le az egész napi izzadságot. Vesd be a színek és az illatok erejét: válassz a szándékodnak megfelelő színű törölközőt, pólót a fürdés utánra, és a megfelelő fürdőbombát, hogy a víz is csupa szín és illat legyen.

A citrusillatok és a sárga, narancssárga szín élénkítenek, felvidítanak. Válassz ilyen fürdőbombát, például a LUSH finomságaiból a Dragon’s Egg-et, az Intergalactic-ot, vagy a nagy kedvencemet az Olive Branch-et. Ha megy az angol, akkor meditáció is van hozzá, például egy fáradtan induló reggelre.

Ha inkább lenyugodni szeretnél, akkor jöhetnek a nyugtató kékek, zöldek, a levendula és a ylang-ylang olaj. Szuper lazító fürdőgolyók például a LUSH Big Blue vagy Ickle Baby Bot fürdőbomái. Utóbbival az egész napos bezártságtól túlpörgött gyereket is megnyugtathatod. Ehhez a színvilághoz is van egy kellemes, nyugtató meditáció.

És ha már gyerekek: nem baj, ha ők is megtanulják, milyen jó dolog a kádfürdő. Így talán nincs minden este cirkusz abból, hogy „menjél már fürödni, édes gyerekem+”, Mondjuk a kádból kiszedni már nehezebb lesz őket, de legalább utána jól alszanak. Szóval ha gyerekbulit akarsz a kádban, akkor máris bedobhatod az I’m Forewer Blowing Bubbles és Crayon többször is használható habfürdőt, a Whoosh tusfürdőzselét (nagyon menő, ahogy remeg a kezedben a cucc), esetleg a sellős Mermaid Tail vagy! a dinós Roar! fürdőbombát, illetve a már említett Ickle Baby Bot-ot.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: LUSH

6 Comments

  1. Pingback: Nyári trend egy különös nyárra: szettek minden alkalomra

  2. Pingback: A selfcare nem a heti egyszeri arcpakolás - Zöldsaláta

  3. Pingback: Friss kozmetikumok: mit tud a tartósítószermentesség? - Zöldsaláta

  4. Pingback: Illatfelhő a hűvös napokra – kipróbáltam a LUSH Halloween kollekcióját

  5. Pingback: Ziaja Baltic Home Spa fit, avagy a strandtest-ügy - Zöldsaláta

  6. Pingback: Így készült az első fürdőbomba - és még 5 érdekesség - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .