Zöldsaláta

Zöldsaláta

Lomilomi masszázs: harmonizáló érintés a testnek és a léleknek

Van az a tél végi időszak, amikor már nagyon elegünk van. Vannak azok a napok, amikor teljesen befeszülünk. Vagy egyszerűen csak érezzük, hogy itt az ideje magunk mögött hagyni a régi, mélyen elraktározott blokkokat, hogy felszabaduljunk. Ilyenkor jön el a lomilomi masszázs ideje. Évek óta komoly vonzódást érzek azokhoz a …

Sokoldalú február: 3 outfit, hogy mindig naprakész légy!

(Szponzorált tartalom) Mi jut eszedbe a februárról? A kínai újév? A Valentin-nap? A farsangi időszak, beleértve a velencei karnevált? Vagy az, hogy már eléggé eleged van ilyenkor a télből, jöhetne a tavasz? Nekem őszintén szólva mindegyik benne van a pakliban. Azt pedig nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy egy jól megválasztott …

Határaink meghúzása: nem önzés, inkább jó példa!

Self-care mentorként, coachként számtalanszor ütközöm bele abba, hogy mi, nők sokszor azért nem tudunk elegendő időt fordítani magunkra, mert egyszerűen nem sajátítottuk el a képességet, amellyel kommunikálhatnánk: elég volt. Pedig a határaink meghúzása nem önzés, nem mások kirekesztése az életünkből. Épp ellenkezőleg: ezzel biztosíthatjuk az egyensúlyt az életünkben, és ezzel …

Trópusi koktél a hajnak: Ziaja sampon és balzsam ananásszal

A tél sokféleképpen viseli meg a hajat: korpásodik, törik, hullik… A Ziaja viszont megtalálta az ellenszert, ami a hosszú téli napokból is kiszakít kicsit: úgy hívják, ananászos Ziaja sampon. (Szponzorált tartalom) A Ziaja régóta kedvencem, váltig állítom, hogy ár-érték arányban verhetetlenek. A legutóbbi termékcsaládba, amelyet kipróbálhattam tőlük, többféle ananászillatú kozmetikum …

Receptek a karcsú emberek konyhájából

Nagyjából egy éve írtam Mieke Kosters A karcsú emberek titka című könyvéről, és nagyjából azóta várom, hogy végre a hozzá tartozó receptkönyv is megjelenjen. Most itt a receptgyűjtemény, “A karcsú emberek konyhájából” címen. Miután tavaly februárban elolvastam Mieke Kosters mindset-formáló könyvét, nyáron még egyszer újraolvastam, és mostanában megint újra fogom. …

2022 színe: a Very Peri

Fura, minden korábbi sztereotípiát felrúgó éveket élünk, ez nem vitás. A Pantone intézet színválasztásaiban is megmutatkozik ez a tény. Tavaly két, meglehetősen kontrasztos árnyalatot választottak, most pedig nem egyszerűen elővettek egyet a meglevő árnyalatok közül, hanem kreáltak egy teljesen újat: ez lett 2002 színe, a Very Peri. A Very Peri …

Mindenmentes finomság az ünnepi asztalra: csokis, fahéjas babka

Ha karácsony, akkor süti. Bejgli, mákos guba, babka, habcsók, linzer, meg ami belefér. És ami azoknak is belefér, akik fogyni szeretnének, IR vagy gluténérzékenység okán diétáznak. Tomán Szabina és a Toman Diet csapata most egy nekik is megfelelő, mindenmentes csokis, fahéjas tekert kalács, azaz babka receptjével segíti az ünnepi készülődést. …

A karácsony illata: mit tudnak az ünnepi illóolajok?

A karácsony nem csak a dekorációban és az ételekben, hanem az illatokban is velünk van. Már csak azért is, mert az illatok a tudat közbeavatkozása nélkül képesek felidézni az emlékeinket, az ünnepi hangulatot. Mint egy láthatatlan, puha szövet ölelnek körbe bennünket. A karácsony illata mindannyiunk számára mást jelent – mégis …

A régi karácsonyok nyomában: ideál vagy fals nosztalgia?

Mostanában egyre többször sóhajtasz fel a régi karácsonyok hangulatát felidézve? Zavar, hogy „elüzletiesedett”, hogy „rohanás lett belőle”, hogy „már nem olyan mint régen”? Akkor figyelj. Mesélek valamit a régi karácsonyok, a nosztalgia és az önszabotáló elvárások közötti finom összefonódásról. Ilyenkor, karácsony előtt egyrészt mindenhonnan ömlik a tökéletes ünnepet vizionáló cukormáz, …