Itt a karácsonyi illatok ideje!

Itt a karácsonyi illatok ideje!

Ti elhiszitek, hogy lassan vége a novembernek is? Én nehezen, de a tények és a naptár makacs dolgok. Szóval itt az idő elkezdeni a karácsonyi készülődést. És persze itt az ideje tudatosítani azt is, hogy ezt az évszakot a természet a lassításra, a befelé fordulásra szánta, szóval kéretik nem rohanni ezerrel a száz kötelesség után, mert abból az lesz, hogy az ember az egész karácsonyból csak a plusz feladatot látja meg. Az meg nem a legjobb módja az ünneplésnek. A karácsonyi illatok viszont az ünnep kiélvezésére, és egy kis self-care-re csábítanak.

Karácsonyi illatok 01

Szóval tessék mélyeket szippantani a karácsonyi parfümökből, felvenni azt a ronda pulcsit, és hagyni, hogy csillogjon-villogjon. A giccsből persze csak annyi kell, amennyit be tudsz fogadni, mondtam már sokszor: te vagy a mérce. Nekem például e téren elég korlátozott a befogadóképességem, de a fények, a karácsonyi illatok és a téli időjárás engem is karácsonyi hangulatba tudnak hozni. A kedvenc kozmetikai cégeimre pedig ilyenkor igazán nem lehet panasz, hozzák az illatosabbnál illatosabb különkiadásokat és csomagokat.

The Body Shop: karácsonyi illatok az érzelmek jegyében

Karácsonyi illatok - The Body Shop

Szeretet és szilva, öröm és jázmin, kedvesség és körte – ezek a The Body Shop karácsonyi kollekciójának illatai az érzelmek, virágok és gyümölcsök jegyében. Bevallom őszintén, én elég nehezen tudtam választani, amikor mindegyiket végigszaglásztam a bemutató rendezvényen. Most épp a körtésért rajongok, de a jármin és a fűszeres szilva is csodás. És persze mindegyikből van tusfürdő, testvaj, kézkrém és még sok más kozmetikum, szóval ha most bevásárolsz ajándékba, és magadat sem felejted le az ajándéklistáról, akkor elég sokáig, jó esetben tél végéig is elkísérnek majd ezek a finom karácsonyi illatok.

LUSH: mesés karácsonyi illatok

LUSH Santa's Sleigh

A LUSH a mesék birodalmába visz idén karácsonykor. A fürdőszobában kelünk útra, ahol arany útjelző tábla mutatja az utaz az Északi-sarkra, és jegesmedve ül a Mikulás szánján. De akár egy vízilovat is kérhetünk karácsonyra, és persze a Hótündér, alias Snow Fairy is ellátogat a partira. A karácsonyi illatok szárnyán kicsit kiszállhatunk a hektikus világból, amely, lássuk be, ebben az évben sem javult sokat.

NIVEA: rózsakert a piperepolcon

Karácsonyi illatok - NIVEA

Miközben mindenkinek gondosan beszerezzük az ajándékokat, magunkra is érdemes gondolni egy kicsit. A NIVEA Rose touch arcápolóinak illatai elvisznek a télből a nyárba, közben pedig organikus rózsavízzel kényeztetik a bőrt. A rózsaillat hangsúlyosan nőies, vagyis olyankor is érdemes bevetni, amikor szeretnél visszatalálni a saját női mivoltodhoz. Bár nem kifejezetten a karácsonyi illatok képviselője, inkább nyárias finomság, jól tud jönni a nyári illatélmény, ha kicsit túl sok a hajtás, a hideg, meg a sötét.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Pixabay.com, Judit, LUSH

One comment

  1. Pingback: A karácsony illata: mit tudnak az ünnepi illóolajok? - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .