2022 színe: a Very Peri

2022 színe: a Very Peri

Fura, minden korábbi sztereotípiát felrúgó éveket élünk, ez nem vitás. A Pantone intézet színválasztásaiban is megmutatkozik ez a tény. Tavaly két, meglehetősen kontrasztos árnyalatot választottak, most pedig nem egyszerűen elővettek egyet a meglevő árnyalatok közül, hanem kreáltak egy teljesen újat: ez lett 2002 színe, a Very Peri.

2022  színe a Very Peri

A Very Peri teljesen új árnyalat

A hivatalos leírás szerint a Very Peri árnyalat létrehozásánál a meténgkékbe egy kis pirosat vegyítettek. Pont annyit, hogy egy finom, enyhén pszichedelikus liláskék, mások szerint kékeslila árnyalat legyen a végeredmény. Leírásuk szerint a hűséget és állandóságot sugárzó kék társult a vörös energiájával és izgalmával. Ez a vidám kék árnyalat az újdonság és az erő energiáját sugározza.

A PANTONE 17-3938 kódnevet viselő színárnyalat a változó fogalmak és normák tükörképe, amely új látásmódot nyit meg, miközben újraírjuk az életünket., és teljesen új megvilágításba helyezzük a jövőt a mostani, átalakuló időkben. Azt már csak egészen halk lábjegyzetként teszem hozzá, hogy számomra ez megerősíti mindazt, amit lassan két éve mondok. Nevezetesen, hogy a 2019-es életünket visszakövetelni illúzió, itt az idő, hogy az “így szoktuk” változatlanságához való ragaszkodás helyett inkább megpróbáljunk valami teljesen újat kihozni abból, ami a nyakunkba zúdult.

Monokróm és color blocking

És ha már itt van kéznél ez az egyébként finom és hűvös árnyalat, akkor nézzük meg, mit lehet kezdeni vele. Persze, aki alapból nem szereti a lilát, az valószínűleg messze el fogja kerülni. A divatban pont az a szép, hogy semmi nem kötelező és semmi nem tilos, csak kreatívan kell hozzáállni az egészhez. Aki viszont nem előítéletekkel közelít a lila árnyalatokhoz, annak ezzel a tónussal is lesz alkalma kísérletezni. A Very Peri szinte kiált a monokróm, vagy a lila különböző árnyalataiban játszó szettekért, Ugyanakkor egészen merész color blocking összeállításokra is kiválóan alkalmas.

Egy Very Peri árnyalatú nadrágkosztümben egészen biztosan nem maradsz észrevétlen. Egy fehér póló is elég hozzá kiegészítésként.

Kötöttben is el lehet játszani a különböző, egymáshoz közel álló lila és liláskék árnyalatokkal.

De lehet társítani más pasztellekkel is.

Ha viszont erőteljes árnyalatokkal hozod össze, akkor hangsúlyosabb, feltűnőbb, magabiztosságot sugárzóbb lesz a viselet.

Sőt. Ha már egy teljesen új árnyalatról van szó, akkor miért ne térnénk el minden létező hagyománytól és szabálytól, és hoznánk létre teljesen új és szokatlan színkombinációkat?

A Very Peri az otthonodba is bevonulhat

És akkor most nézzük meg ugyanezt a lakberendezésben is! Én meglehetősen lila-rajongó vagyok, bár a színtípusom nem ezt diktálná – de azért egy full Very Peri árnyalatú szobát nem igazán tudok elképzelni. Nekem az már egy kicsit túl hideg és túl UFO. Képen viszont elég jól mutat, szóval, ha valakinek közel áll a szívéhez, és nagy tömegben sem nyomja agyon ez az árnyalat, akkor bátran próbálja ki.

Ahol viszont más, melegebb színekkel társul ez az árnyalat, ott szerintem nagyon újszerű, és menő az összkép.

Sőt, az alapszínekre épülő, minimalista szobákat is nagyon feldobja.

Ha pedig nem akarsz nagyot változtatni, de valahogy mégis bevinnéd az otthonodba, akkor egyetlen Very Peri színben játszó tárgy is elég, a kávéscsészétől az ágytakaróig – attól függően, mekkora felületen szeretnéd viszontlátni az év színét.

Az Élet színesben blogon arról írtam, melyik színtípusnak áll jól a Very Peri.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotó: Unsplash.com, beágyazások: Pinterest.com

9 Comments

  1. Szerencsére a Lila is az egyik kedvencem színem! 🙂 Egyszer volt, hogy a szobámat Lilára kértem, de tényleg! 😀 Aztán Lila is lett, amit abszolút nem bántam! Imádom a Lila színt! 🙂 De azzal egyetértek, hogy nem mindenkinek áll jól, illetve a lakás én sem tudnám teljesen Lilába elképzelni, szerintem inkább max egy kislány gyerekszobája lehetne Lilás. 🙂 Nagyon kevés Lila ruhám van, illetve tárgyam is, ahhoz képest hogy kedvenc színem is. 🙂

  2. Otthoni dekornak és falszínnek nagyon el tudnám képzelni * . * A ruhákban annyira már nem vagyok biztos, hogy tetszik. Egyébként maga a szín leírása/története nagyon tetszik és teljesen igaz az is, hogy ideje a megszokottól elköszönni és az újhoz hozzászokni ^^.

  3. Pingback: Színharmóniák a Peach Fuzz jegyében - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .