Divat, megfelelés vagy saját stílus? Ezen is múlhat!

Divat, megfelelés vagy saját stílus? Ezen is múlhat!

Hogy vagy a divattal? Követed, vagy inkább a saját stílus jellemző rád? Esetleg a biztonságra játszol, és csupa olyasmit veszel fel, amivel nem tudsz mellényúlni? Vagy egyáltalán nem is érdekel ez a dolog, kizárólag a belső értékeket tartod fontosnak?

Saját stílus 01
Mersz teljesen önmagad lenni – akár kék hajjal is?

Egyik megoldás sem rosszabb, mint a másik, hiszen ahányan vagyunk, annyiféle módon állhatunk a divat és a saját stílus kérdéséhez. A fő az, hogy ezt magunkhoz és másokhoz őszintén, önazonosan tegyük, vagyis ami kívül rajtunk van, az azt képviselje, amit belül valójában érzünk, amilyen a személyiségünk. Bizonyos határok között ez még akkor is lehetséges, ha egyébként a nap nagyobb részében viszonylag szigorú munkahelyi dress code-ok szabályozzák az öltözködésünket.

Nincs ab ovo jó vagy rossz saját stílus

Gond inkább akkor van, ha a külsőnk is azt sugározza, hogy boldog-boldogtalannak meg akarunk felelni. Ha kizárólag az aktuális divat, és nem az alkatunk, színtípusunk, főként pedig a saját ízlésünk diktálja, hogy mit veszünk fel. Ha annyira tetszeni akarunk, hogy mások tekintetétől tesszük függővé az önbecsülésünket. Vagy épp, ha annyira visszafogjuk a saját stílus iránti vágyunkat, hogy önként és dalolva bújunk el a tömegben.

És akkor most meg is állnék rögtön egy percre. Mert sem a divatkövetés, sem a tetszési vágy, sem pedig a visszafogottság nem ab ovo rossz. Ha neked egyszerűen ilyen a személyiséged, és jól érzed magad a legutóbbi divat szerinti cuccokban, a testhezálló szuperminiben vagy a szerény, visszafogott ruhákban, akkor semmi gond, hiszen a saját stílus pont ezt jelenti. Akkor van probléma, ha valahol másra vágynál, csak nem tudod, merre is indulj, mert visszahúz az a minta, amit régóta követsz ez ügyben. Ha valahol, a lelked mélyén diszharmóniát érzel emiatt.

Saját stílus 02
A stílus terén is te vagy a mérce!

A te fókuszod hol van?

Ahogy az életben sok más területet, úgy a saját stílus területét is sokszor szabályozzák akár már generációk óta hurcolt, tudat alatt munkálkodó minták. Többféle ilyen csapda is létezik, én most két, egymással látszólag teljesen ellentétes automatizmust szeretnék bemutatni, mert azt gondolom, hogy vagy egyikük, vagy másikuk, sőt, akár mindkettő ott munkál a legtöbbünkben a hétköznapokban. A gond az velük, hogy kifelé fordítják a fókuszt, vagyis nem az önazonosság, hanem a másoknak való megfelelés a céljuk. Épp ezért nem árt felismerni őket, amikor épp át akarják venni az irányítást a döntéseid felett. Ha tudod, mikor lépnek be a képbe, eldöntheted, mennyire engeded át nekik a kormányrudat, és mennyire veszed vissza a saját stílus feletti uralmat.

Saját stílus 03
Nem mindegy, hogy a személyiséged vezérel, vagy másoknak akarsz tetszeni!

Saját stílus kontra tetszeni vágyás

Megint mondom, semmi baj nincs azzal, ha valaki szeretne csinosan kinézni, és észrevetetni magát másokkal. Ha viszont már csak ez irányít, akkor nem árt kicsit visszavenni a tempóból. Tudom, hogy évszázadok óta az a felállás, hogy egy nő (napláne az úgynevezett „igazi nő”, jelentsen ez akármit) elsődleges funkciója, hogy szép legyen, és tetsszen a férfiaknak. Viszont szerencsére egy olyan korban élünk, amikor végre nem a szépséget tartják egy nő egyetlen értékének. Ma már megengedhetjük magunknak, hogy olyanok legyünk, amilyenek valójában vagyunk. Ha nálad hangsúlyozottan nőies az a bizonyos saját stílus, akkor sincs gond, de az is ér, ha máskor meg inkább kényelmesen, farmer-tornacipőben tolnánk. Éljünk a lehetőséggel, hogy ezt végre megengedhetjük magunknak.

Külső kontra belső értékek
Annak sem kell elbújnia, aki szerint a belső fontosabb, mint a külső!

Mintha a külső nem is lenne fontos

A másik, ennek látszólag ellentmondó minta, amit mindannyian magunkkal hozunk, az, amit én általában „értelmiségi csapda”-ként szoktam emlegetni. Az az üzenet, amely szerint a külsővel egyáltalán nem is kell törődni, mert az felszínes dolog lenne, és elvonná a figyelmet az egyetlen fontos területről, az észről és a belső értékekről. Egy nő legyen visszafogott, ne foglalkozzon túl sokat az ilyen felszínes csacskaságokkal, és főleg ne legyen kihívó.

Ezzel megint csak akkor van gond, ha kellemetlen érzések tapadnak hozzá. Ha személyiségednél fogva nem izgat semmilyen külsőség, akkor oké. Ha viszont akár titokban is elfog egy kis irigykedés, amikor divatos nőket látsz, akkor érdemes foglalkozni a dologgal. És a jó hír az, hogy a saját stílus pont azt jelenti, hogy olyan lehetsz, amilyen lenni szeretnél. Lehet harmóniában a külső és a belső, egyiktől sem kell elfordulnod a másik kedvéért. Sőt, voltaképpen az az ideális állapot.

Kívül-belül csodálatos anyák

Ha szeretnél egyszerre elindulni a külső és belső harmónia felé vezető úton, keresd exkluzív csomagajánlatunkat, amelyet Ajibola Rita Wanda pszichológussal együtt állítottunk össze. Wanda a mélyebb lelki összefüggésekre segít ráismerni, én pedig a coaching módszerével és színtípus-meghatározással támogatlak a külső és a belső harmónia megteremtésében. A csomaghoz most extra bónuszok is járnak. Ne késs le róla, mert az exkluzív ajánlat már csak ma, szeptember 23.-án éjfélig elérhető! Itt találsz meg róla minden információt, és jelentkezni is itt tudsz.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

One comment

  1. Pingback: 2022 színe: a Very Peri - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .