Honnan indul a teljes megújulás? Kívülről vagy belülről?

Honnan indul a teljes megújulás? Kívülről vagy belülről?

Hol, hogyan indul el egy döntő változás? Egy szilárd elhatározással, egy váratlan eseménnyel vagy egy apró változtatással, amelyik lavinává dagadva húzza magával a többit? És vajon kívülről vagy belülről érdemes elkezdeni a megújulás folyamatát?

Megujulas 01
Indul az őszi varázslat…

Ahogy az élet minden területén, úgy a megújulással, a változással kapcsolatban is működik egy jó adag „népmesei” sztereotípia, amelyek nagyon jól hangzanak, csak épp nem feltétlenül igazak. Ott van mindjárt, az „aki nem változtat, annak nem fáj eléggé” című áldozathibáztatás, amely az ítélkező felhangjával több embert ragaszt bele a posványba, mint ahányat kirángat belőle. Mert igen, van, hogy az elviselhetetlen élethelyzet hozza elő belőlünk a megújulás iránti igényt. Meg olyan is van, hogy bár fáj, mégsem mozdulunk. Mert azt tanultuk, hogy az a hősies, aki állja. Meg az, aki mindent kibír, és feláldoz. Meg azt, hogy a „járt utat a járatlanért el ne hagyd” – na ugye, hogy nem lehet minden népmesei okosságnak egyszerre megfelelni?

Ezt olvastad már? Íme, a 3 toplistás közhely

Megújulás 02
Biztos, hogy mindig belülről indul?

A megújulás a lélekből indul?

Aztán ott van az is, hogy az igazán fontos változás mindig belülről indul. Nos, nem vitás, az esetek egy részében ez is igaz. Ám a fordítottja is igaz lehet. Van, hogy egy egészen felszínesnek látszó, külső változás indít el egy olyan érzelmi, önbizalom-beli átalakulást, ami később a belső erőforrásainkon keresztül a teljes személyiségünkre hatással lesz. Igen, akár egy hajvágás, egy addig nem megszokott smink is. Vagy épp az, hogy megismerjük a színtípusunkat, az előnyös színeket, szabásokat, és kísérletezni kezdünk a ruhatárunkkal. Mind-mind elhozhatja azt a testi és lelki megújulást, amitől sokkal teljesebb lehet az életünk.

Ezt olvastad már? Lélek és stílus: hogy jönnek ezek egymáshoz?

Jóga
A test és a lélek nem csak a jógában képez egységet

Ne szedjük szét, ami összetartozik!

A külső és belső világunk: egység. Nem szabad leválasztani egymásról őket, és nem szabad az egyiket vagy a másikat értékesebbnek tekinteni. Aki képtelen elfogadni a saját külsejét, annak a belső világa, az önbizalma is meginog. Aki csak a külső bűvöletében él, az néha pont a belső bizonytalanságát igyekszik ezzel leplezni – ahogy az is, aki szerint a külsővel egyáltalán nem kell törődni, hiszen az csak felszínes hiúság.

Ezt olvastad már? Fejleszd az önbizalmadat 5 egyszerű lépésben

A harmónia az, ami igazán vonzó, és igazán élhető. Nem a hatvan centis derék, a méteres szempilla, hanem az, hogy hogyan viseljük mindazt, ami rajtunk, bennünk van. Hogy minket képvisel-e mindez, vagy azt a görcsöt, hogy minden helyzetben tökéletesen megfeleljünk másoknak. Hogy tudunk-e lazák, önazonosak lenni kívül és belül, vagy dolgunk van mindezzel?

Önszeretet & Megújulás Napok

A megújulás célja nem a tökéletesség

Senki sem tökéletes. Mindenki visel egy-két ráncot, narancsbőrt, mindenkinek eltekeredik néha a harisnyája, elkenődik a sminkje, és mindenkinek van egy lelki „pakkja”, amit sokszor nem könnyű cipelni. De lehet folyamatosan dolgozni a saját harmóniánkon, kívül és belül. Mégpedig nem azért, hogy tökéletesen „ráncmentesek” legyünk, hanem azért, hogy egyre jobban érezzük magunkat a saját időnkben és terünkben. Nem másért, hanem önmagunkért. Ebben szeretnénk most segíteni Ajibola Rita Wanda pszichológussal együtt. Szombaton, szeptember 11.-én indul az Önszeretet & Megújulás Napok online fesztivál Wanda két csoportjában (HappyAnyu és HappyAnyu – Külföldön Élő Magyar Anyukák), valamint a Zöldsaláta és az Élet Színesben blogok Facebook-oldalán. Izgalmas felfedezések, elgondolkodtató gyakorlatok érkeznek, amelyek mind az őszi megújulásodat segítik – a stílus és a külső az én reszortom selfcare mentorként és szín- és stílustanácsadóként, a belsőnk mély titkai pedig Wandáé. Megújulnál így az iskolakezdés idején? Figyelj a kérdéseinkre, a programjainkra és az ajánlatainkra!

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

One comment

  1. Pingback: Divat, megfelelés vagy saját stílus? Ezen is múlhat! - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .