Húsvéti finomságok, vicces tálak, szuper ötletek

Húsvéti finomságok, vicces tálak, szuper ötletek

Április elsején, és a húsvéti sütés-főzés kellős közepén mi is kerülhetne terítékre (szó szerint) a blogon, mint a viccesen, aranyosan tálalt húsvéti finomságok. Nyuszik, csibék, bárányok, lehetőleg olyan egyszerűen, hogy lehetetlen legyen elbénázni, és ne kössön ki az ember lányának reggelije a facebook “nailed it” szekciójában, a látványosan félresikerült kaják között. Szóval úgy, hogy azok is meg tudják csinálni, akik Gordon Ramsay-re legfeljebb a szókincsükben hasonlítanak (velük bármikor és azonnal közösséget tudok vállalni,. Akár már ma, április elsejei cuki viccnek is jók lehetnek).

Húsvéti ételek 01

A húsvéti finomságok klasszikusa, a tojás

Mi is lehetne más a húsvéti reggeli, mint a tojás? Ez az étel már csak szimbolikája miatt is a húsvéti finomságok klasszikus darabja, főzzük, festjük, sütjük, a lényeg, hogy mindenhol ott van ilyenkor. Akár így is, tükörtojásnak megsütve, egy szelet pirítóson, hogy felkelés után azonnal lehessen egy jót mosolyogni.

Húsvéti csirke-rántotta. Nem hiszek benne, hogy ha a gyerek nem szeret valamit, a vicces tálalással át lehet verni, és úgy majd megeszi, de azért az ilyen húsvéti ételek esetében rezeg a léc, mert azért ez így tényleg vicces.

Mondhatni, klasszik nyuszitojás. Minden húsvétkor képes vagyok rácsodálkozni, arra meg különösen, hogy még én is képes vagyok kirakni a tányérra.

Még egy klasszikus, a töltött tojás. Szerintem ez az az étel, amelyik szinte minden családban az asztalra kerül húsvétkor. Ehhez a verzióhoz azért már kell egy pici ügyesség és egy jó kis díszítőzsák, de nem megoldhatatlan.

Húsvéti finomságok, húsvéti állatok

Persze nem csak tojásból lehet cuki húsvéti állatformákat kirakni, erre bármelyik uzsonnára szánt étel megfelel. Most, hogy szünet van, talán egy kicsivel több időnk jut a főzésre, és ha rászánunk tíz percet erre a viccre, akkor máris mosolyt csal az arcunkra a húsvéti szendvics.

Például ez a nyuszi, amelyet szinte sajnálnék megenni. De azért mégsem…

Vagy ez a kifejezetten egészséges, vega nyuszitál, filmnézéshez, rágcsáláshoz, családi húsvétoláshoz.

Esetleg egy sárga szendvicskrémmel (mondjuk currys zöldségkrémmel vagy hasonlóval) megkent csibe uzsonnára?

Hummusz répával tunkolva. Ez az az étel, amelyikre simán rátenném a “vigyázat, addiktív” feliratot, nálam legalábbis nagyon komoly mennyiségek szoktak elfogyni belőle, ha egyszer rászabadulok. Ennek viszont a tálalása is cuki. Tuti, hogy nem érném be egy pici cseréppel belőle, vagyis egyszerre legalább egy kisebb tálcányit kellene készíteni.

Az édesség is lehet egyszerre húsvéti és vicces!

A húsvéti finomságok közül persze nem maradhatnak ki az érdességek sem. Egy sima muffint nem egy nagy cucc megsütni, utána pedig már csak a krémen múlik, hogy nyuszi lesz belőle, vagy csibe. Egyik sem túl bonyolult dolog.

Bárány lehet az amerikai palacsintából is, pár karika banán segítségével.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Unsplash.com, Instagram.com

2 Comments

  1. Pingback: Tükörtojás extrákkal: húsvéti maradékmentés - Zöldsaláta

  2. Pingback: Kitekintő: ilyen a húsvét Portugáliában - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .