Húsvéti dekoráció kimaxolva, avagy nyulak… nyulak mindenütt

Húsvéti dekoráció kimaxolva, avagy nyulak… nyulak mindenütt

Kezdjük mindjárt azzal az alapvetéssel, hogy húsvétra nem veszünk élő nyulat. A nyuszi remek társállat, családtag, cuki kiskedvenc, de semmiképp nem húsvéti dekoráció. Felelősséget kell vállalni érte úgy 8-10 évre, kialakítani neki a kedvező feltételeket, és egyáltalán, élő, érző lényként kezelni. Arra nem jó (nem csak a nyuszi, hanem semmilyen más állatka sem), hogy húsvétkor agyonnyomorgassuk, persze csupa szeretetből, aztán meg elpateroljuk a háztól.

Ezt olvastad már? Ezért ne vegyél nyulat húsvétra!

Húsvéti dekoráció egyszerűen
A húsvéti dekorációnak nem kell bonyolultnak lennie

A húsvéti dekoráció terén viszont nyugodtan kiélheted magad nyuszi-témában. Most aztán elszaporodhatnak otthon a mindenféle anyagból és technikával készült nyulak, ahogy a színes tojások is. Az internet pedig nagyjából végtelen mennyiségben kínálja az inspirációt mindehhez.

Húsvéti dekoráció az asztalon

Az ünnep otthoni központja a húsvéti asztal: sonka, kalács, tojás, és rengeteg zöldség, hogy a tavaszi frissesség is szerepet kapjon az étrendben. És persze az asztal közepéről nem hiányozhat a letisztult, vagy épp nagyon is burjánzó húsvéti dekoráció. Például pasztell tojásokkal és egy porcelán nyulacskával.

View this post on Instagram

Can you believe Easter is just days away? Easter always feels like it's kicking off spring in the best way! In planning my Easter dinner, I got to thinking about brightening up my table and found some beautiful ideas I had to share. Do you decorate for spring? . . . . . . . . . #NicoleRoldanRE #BoiseRealtor #BoiseRealEstate #HarrisRanch #Boise #BoiseIdaho #ThisIsBoise #TreasureValley #DowntownBoise #Idahome #idahorealtor #idahorealestate #EastBoise #BoiseLIfe #BoiseLiving #BoiseLocal #NorthBoise #IdahoRealEstate #TreasureValleyRealEstate #Meridian #Nampa #VisitBoise #Realtor #RealEstate #EasterTable #EasterTablescape #EasterDecor #SpringTable #SpringTablescape #SpringDecorating

A post shared by Nicole Roldan…REALTOR®️ (@nicoleroldanboiserealestate) on

Vagy nagyon letisztult, természetes változatban, egy főtt tojásból lett nyuszival.

View this post on Instagram

Mimo, że nie dekoruję domu na Wielkanoc, to nie mogę pominąć #instawtorek – #swiatecznedekoracje 😁 trochę taki biedny, bez żywych bazi, bez kolorowych pisanek, ale lubię minimalizm. A goździki to też nie kwiaty wielkanocne, ale je lubię ☺️ ___ A czy wy dekorujecie dom na Wielkanoc? Czy tak jak ja zmieniacie wystrój tylko w czasie szału Bożego Narodzenia? 😁 ___ #kfs #kobiecafotoszkola #dziewczynykfs #flatlay #flatlaystyle #easter #easterdecorating #wiosna #wiosna2019 #wielkanoc #wielkanoc2019 #dekorqcje #wielkanocnedekoracje #swietawielkanocne #easterdecorations #easterdecor #easter2019 #flatlaylovers #gozdziki #jajo #jajko #instamatki #instamateczki #instamamy #instamoms #mamaisyn

A post shared by Magda (@ma_ggie_kow) on

Esetleg cuki papírpohár-nyuszikkal.

Vagy épp rögtön a tányéron, hogy a válogatós gyerkőcök is megegyék a főtt tojást.

View this post on Instagram

👧🏼🍴🥕🐰 . . Tavaly Húsvétkor készült ez a kreatív tojásos tányér, bár szerintem még most is megállja a helyét! Aki régebb óta követ, talán még arra is emlékszik, hogy ez volt a legelső próbálkozásom ilyen téren. Sok víz lefolyt azóta a Tiszán, de a lelkesedésem továbbra is töretlen és igyekszem hétről-hétre kreatívabb dolgokkal készülni! Még van pár nap Húsvétig, de szeretnék nektek is sok pihenést és együtt töltött időt kívánni, na meg persze Kellemes Húsvéti Ünnepeket! . . . 🥕 . . . #foodart #picifalat #anyavagyok #mik_hozzátáplálás #mik #mutimiteszel #mik_gasztro #szeged #magyarig #instahun #creativefood #kiddish #hungarianblogger #foodblogfeed #cutefood #kidsfoodideas #foodhacks #funforkids #snackplate #snacks #onmytable #happyandhealthy #ig_food #flatlayfood #whatmykideats #babyfood #funwithfood #easterbunny #húsvét #easteregg

A post shared by Anita🥄Hozzátáplálás kreatívan (@picifalat) on

Rendkívül elegánsra véve a figurát.

Ezt olvastad már? További életmód-tippjeim húsvét környékére

Húsvéti dekoráció kreatívan

A kreatív ötleteknek persze nem csak az asztalon van helyük, hanem a lakás egyéb helyiségeiben is. Bármelyik szobában összedobhatsz egy apró, húsvéti szettet egy vízszintes felületen. És hogy mi mindent használhatsz fel, hogy a húsvéti dekoráció igazán vidám és játékos legyen? Nagyjából bármit.

Például a gyerek játék nyulát és egy cserepes virágot.

Textil nyuszikat.

View this post on Instagram

Мені стільки всього хочеться Вам показати 🙈 але нічого не встигаю, час ніби пролітає мимо😆… Говорю собі що скоро все стабілізується пройдуть свята і почну працювати в нормальному режимі 🤔😅 ⛔️продано 🌷висота з вухами 12 см🌷 🌿вартість 65 грн🌿 📩 direct/Viber/telegram/watsapp/Etsy 😉 🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸 Hi dear friends. Welcome to my world. My name is Iryna (Irina). I love to create. I create textile dolls, dolls for the interior, textile toys , home decor, textile brooches, handmade flowers. Only handmade. Worldwide shipping. We ship worldwide (anywhere) and decor will be packed in quality box for safe transportation. Usual shipping time is 2-6 weeks depending on destination. Buy in my etsyshop BeautifulDayStore (link in bio) 🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸 Worlwideshipping ✈️Доставка по миру🌍 ETSY – BeautifulDayStore 🛍🛒📦✈️ #хендмейдукраина #іграшкиукраїна #игрушкиукраина #декорукраина #іграшка #іграшкикиїв #іграшки #іграшкидлядітей #игрушкиукраина #текстильныеигрушки #зайка #зайчик #зайчики #тильдаукраина #тильдазаяц #пасхальныйдекор #пасхальныеподелки #пасхальныеидеи #easterdecor #easter #bunnytoy #easterdecoration #springdecor #pink #easterbunny #eastergift #lalka #akawmulator

A post shared by Handmade✂️✈️Worldwide shipping (@your_dolls_by_iryna) on

Maradék textilből, vagy akár színek kartonból készült nyusziformákat.

Fagolyóból fűzött nyuszit

Húsvéti dekoráció az énidő jegyében

A készülődés nem arról szól, hogy gebedtre dolgozd magad. Ha magadra is szánnál egy kis időt, akkor a húsvéti dekoráció vonuljon be a fürdőszobába is – a LUSH gondoskodik a nyúl- és tojás-tematikáról, persze csak amíg mindezek fel nem olvadnak egy nagy kád meleg vízben.

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is tudunk a cikkekről. Képes inspirációért, sneak peekekért, és más exkluzív tartalmakért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

One comment

  1. Pingback: Ne vegyél nyulat húsvétra! Mégpedig ezért ne - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .