Kis karácsony, LUSH karácsony, fenntartható karácsony

Kis karácsony, LUSH karácsony, fenntartható karácsony

(Szponzorált tartalom) A LUSH karácsony üzenete idén is, de idén talán még az eddigieknél is hangsúlyosabban a fenntarthatóság. A kozmetikumoktól az ajándékok csomagolásáig mindenre igaz, hogy vagy fogyjon el, vagy legyen többször is felhasználható. Ahogy ők fogalmaznak: „nem hulladékot tervezünk, hanem olyan kincseket, amelyeket mindenki szívesen őriz majd”.

LUSH Fairy csomag

Vagyis nem csak a kézzel készült kozmetikumoknak fogsz örülni, hanem annak is, amibe csomagolták őket. A kozmetikum elfogy, a csomagolás megmarad és újra hasznosul – vagy éppen nyom nélkül lebomlik. Így a karácsony nem az ész nélküli fogyasztást és hulladéktermelést jelenti majd.

LUSH karácsony: elfogy, lebomlik vagy hasznosul

Ennek jegyében nem csak a már 10 éve használt kendőcsomagoláshoz ragaszkodnak, hanem ahhoz is, hogy az ajándékcsomagok környezetbarát, többször használható dobozokba kerüljenek. A fémdobozokat, például a Winter Garden és a Northern Lights ajándékcsomagok dobozait úgy tervezték, hogy ne csak szezonálisan lehessen őket elővenni, hanem bármelyik évszakban tárolhass benne bármit. Az Enchanted ajándékcsomagolás a kendőkhöz nyúl vissza egy kis csavarral: a biopamut kendőt felteheted a homlokodra, amikor pakolást raksz fel, vagy használhatod a kár a smink eltávolítására is. Így a vattapamacs-hulladék termelésének is elejét vetted. A Reindeer Games fürdőbomba-tartó pedig a játékos LUSH karácsony jegyében célbadobóként kezdhet új életet.

LUSH Snow Showers

A LUSH karácsony csomagolópapírjait, ha lehet, ne tépd úgy cafatokra, mint ahogy az amerikai családi filmekben szokás. Ha óvatosan bontod ki az ajándékot, újrahasznosíthatóak. Nem, ez nem ciki, sokkal inkább észszerű. A Snow Showers ajándékcsomag doboza pedig egyszerűen eltűnik a komposztban használat után. Ezt a dobozt gombákból növesztik, így a rendelést követően hét napra van szükség, amíg teljesen elkészül. Ha viszont nincs rá többé szükséged, egyszerűen tedd a komposztra, ahol maradéktalanul lebomlik.

De ne feledkezzünk meg az illatokról sem!

LUSH karácsony 02

Persze a LUSH karácsony főszereplői továbbra is a kozmetikumok: például a Santa’s Belly rezgő tusfürdőzselé, amely nemcsak a fűszeres gyümölcsillatával kényeztet, hanem élénk színével és zselés állagával is. Nálunk évek óta a fürdőszoba sztárja decemberben. Esetleg az Angels’ Delight fürdőbomba cukorkás-narancsos-mandarinos illatával és aranyos csillogásával. Vagy a Sugar Plum zuhanybomba, az édes, szilvás, relaxáló aromáival. Az én külön bejáratú karácsonyi kedvencem pedig a Fresh As krémparfüm, amelyben a fenyő, a benzoé és az illatcserje aromája keveredik egyedülállóan fűszeres, friss, igazi téli illattá.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: LUSH Hungary, Judit

One comment

  1. Pingback: Ajándék anyák napjára az anyakényeztetés jegyében - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .