Az egyszerűség nyara: ezt az alapsminket dobd fel!

Az egyszerűség nyara: ezt az alapsminket dobd fel!

(Szponzorált tartalom) Ez az év, úgy tűnik az egyszerűségé, az egyszerűsödésé. Megláttuk, hogyan lehet otthonról menedzselni a dolgokat. A tavasz a kényelmes otthoni ruhák szezonja lett, és hát valószínűleg nyáron se megyünk majd se fesztiválra, se estélyis garden partira (utóbbit persze mindenki rendezhet a kertben, ha esetleg hiányolná). És hát, valljuk be, jól is esik néha az egyszerűsödés, a laza ruha, a bő szoknya, a farmer-póló-tornacipő, a bonyolult gála-makeup helyett pedig a gyors és alig pár összetevős alapsmink.

Nyári alapsmnk 01

Én legalábbis eléggé így vagyok ezzel. Bár az egyensúly jegyében néha hiányolom a gálás-estélyis alkalmakat, máskor meg nagyon jól esik lelazulni, nem-megfelelni, öt perc alatt elkészülni minden szépítkezéssel. Ez az alapsmink pont az ilyen napokra szól: amikor van bennem annyi hiúság, hogy ne menjek teljesen smink nélkül, de se kedvem, sem időm, sem energiám nincs az elejétől a végéig alaposan, minden lépésében kidolgozott sminket feldobni. Ráadásul nyáron nem is praktikus nagyon vastagon sminkelni, hiszen harminc fok felett egyszerűen lefolyik a cucc az arcunkról. Erre is megoldás a lehető legegyszerűbb alapsmink, amely egyszerűségében is políroz egy kicsit a 40 feletti arcon.

Ebből áll a nyári alapsmink

A történet tényleg a lehető legegyszerűbb: fényvédős, ápoló alapozó, bronzpúder és egy ajakápoló, ha már rúzs helyett úgyis maszkot hordunk mostanában.

Nyári alapsmink 02

A NIVEA Q10 Plus cushion alapozó fluid állagánál fogva finoman, láthatatlanul fed, szinte beépül a bőrbe. Q10 koenzim tartalmánál fogva ápolja, fiatalítja a bőrt, és SPF 15 fényvédelemmel is rendelkezik. Alapesetben ez is elég lehet, de még jobb, ha előtte feldobsz egy arcra való fényvédő krémet.

A The Body Shop Coconut Bronze bronzpúderét én arcra és szemre is szoktam használni. Természetes, finom hatást ad, szintén alkalmazkodik a bőr textúrájához, szinte beleolvad abba. Olyan, mintha nem is lenne rajtad smink, csak egy kicsit kisimultabb lennél. Egyre érdemes vigyázni: a bronzpúder leginkább a meleg (tavasz és ősz) színtípusoknak áll jól. A hideg tónusú bőrön furán mutat, nekik inkább egy finom, hűvös arcpír való.

A Weleda Everon ajakápoló natúrkozmetikum, így enyhe 4-es fényvédelmét is természetes hatóanyag biztosítja. Jojobaolajjal és sheavajjal puhítja az ajkat – a szinte mindenhol kötelező maszk alá nem is kell ennél több.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotó: Pixabay.com, Judit

3 Comments

  1. Pingback: Nyári trend egy különös nyárra: szettek minden alkalomra

  2. Pingback: The Body Shop karácsonyi kollekció: extra karácsony, extra kényeztetés

  3. Pingback: Túlélőszett a fesztivál hosszú éjszakáira - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .