Gyors smink a munkás hétköznapokra

Gyors smink a munkás hétköznapokra

(Szponzorált tartalom) Amikor elsodor a verkli, és ott spórolsz időt, ahol tudsz, életmentő lehet egy pár perces, gyors smink. Szerencsére idén ősszel nagy trend a „no makeup makeup”, amely úgy néz ki, mintha nem is lenne rajtad semmi, egyszerűen csak önmagad javított változata lennél. Az IRL Insta-filter öt perc alatt, mindössze négy eszközzel megalkotható, és máris kisimultabban léphetsz ki az utcára.

Van úgy, hogy egyszerűen elfelejtek sminkelni. Volt már olyan esetem, hogy a nagy rohanásban a buszon ülve jutott eszembe, hogy jé, otthon, valahol az agyam hátsó rekeszében megfordult a gondolat, hogy valami festék még kellene az arcomra, aztán ugyanazzal a lendülettel ki is pörgött onnan.

A gyors smink lényege a természetesség
Íme az ötperces smink eredménye. Olyan, mintha nem lenne rajtam festék, mégis jobban tetszik az összhatás, mintha tényleg nem lenne

Aztán vannak azok a helyzetek is, hogy rohanás van, reggel van, de azért mégis szeretnék valami kis sminket, és még csak el sem feledkezem a dologról. Ilyenkor jön jól a konkrétan öt perc alatt felhordható gyors smink. Ennek pont az a lényege, hogy úgy néz ki, mintha elfelejtettem volna sminkelni, csak rendesen kialudtam volna magam. A divatos szóhasználat ezt hívja “no makeup makeup”-nak, mert pont olyan, mintha nem sminkeltem volna, de mégis jobb az összhatás, mintha tényleg nem lenne rajtam semmi. Festék nélkül sem gondolom vállalhatatlannak az arcomat, csak hát azért mégis jobb önmagam fényesebbre polírozott változataként megjelenni valahol.

Gyors smink egyszerűen, a legjobb őszi színekkel

Hogy ilyenkor mi a legjobb színválasztás? A semleges, amelyek nem változtatják meg drasztikusan, inkább csak erősítik a természetes tónusokat.

A gyors smink eszközei
Ezzel a négy sminkszerrel készült az ötperces, natúr smink

Alapozóként a LUSH Slap Stick szilárd alapozóját használtam, amelyet nedves szivaccsal vittem fel a bőrömre. Elég nehezen választok alapozót, de ebből sikerült tökéletesen a bőrszínemhez illőt találni. 40 árnyalata létezik ugyanis, gyakorlatilag minden bőrszínhez, így a meleg és hideg árnyalatokhoz is megvan a megfelelő szín. A szilárd alapozótömbről nedves szivaccsal leszedett festék vékonyan, tökéletesen eldolgozható, és kicsit púderes állagot vesz fel, vagyis púder nem is igazán kell utána. (Ha nagyon akarod, egy pici áttetsző porpúderrel fixálhatod, de ha a cél a gyors smink, akkor tényleg nem kötelező.) Ez az alapozó ráadásul 100%-ban vegán, és mindene, a csomagolása is újrahasznosítható, tehát a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe veszi.

A szemhéjamra a Catrice The Modern Matt palettájának egyik világos árnyalatát tettem fel, és egy pici sötétebb, matt barnával árnyaltam a külső szemzugban. A 7 árnyalat, plusz a világosító és kiemelő kiegészítő árnyalatok közül bármelyiket választhatod, ízlésed szerint. Szépen össze lehet őket dolgozni, a szemsmink pedig sokáig tart, és nem ül be a szem árkába és a ráncokba. (Tudom, nekünk olyanok nincsenek, de azért ez sem elhanyagolható infó!) A szemhéjat persze előtte ugyanúgy lealapoztam, mint az arcom többi részét.

A “titkos összetevő”, ami hangsúlyoz és kiemel

Hogy kipihentebbnek tűnjek, muszáj volt még valamivel kiemelnem a szememet. Erre a célra az IsaDora Big Bold vízálló szempillaspirálját választottam. Hosszítja, és fekete színével hangsúlyosabbá teszi a szempillákat, úgy, hogy közben nem csinál belőlük összeragadt „póklábakat”. Tudom, hogy egy ideje ez is divat, de én nem szeretem, vagyis nagyon örültem, hogy ez a spirál szépen szét is választja a pilláimat a kiemelés mellett. Szépen “kinyitotta” a szememet, tényleg pihentebbnek néztem ki vele. Vízállósága ellenére egyébként este meglehetősen könnyű volt leszedni – persze a megfelelő sminkeltávolító zselével. Ez is a gyors smink egyik kedves tulajdonsága: akkor is gyors, amikor lefelé kell jönnie.

A gyors smink is igényli a rúzst!

Arcpír és rúzs gyanánt a The Body Shop Lip Juicer epres szájfényét és ajakápolóját használtam. Pont annyi színe van, hogy kiemelje a szám természetes árnyalatát, ehhez a natúr, gyors sminkhez pedig épp elegendő ez a tónus, ráadásul ez a sminkszer közben ápolja is az ajak bőrét. Az arcomon, alaposan eldolgozva is épp annyi kis színt ad, hogy az szintén természetesnek tűnjön.

Tulajdonképpen ennyi a gyors smink: az egész nem tart tovább öt percnél, natúr, visszafogott, egy munkanaphoz vagy szabadidős programhoz épp elegendő.

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is tudunk a cikkekről. Képes illusztrációkért, és más exkluzív tartalmakért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel:
Judit

Fotók: Saját (légy szíves, ne vidd el!)

4 Comments

  1. Pingback: Illat egy cseppnyi boszorkánysággal: Halloween a fürdőszobában

  2. Pingback: 4 tuti sminktrend 2019 tavaszára: ezt szeretni fogod! - Zöldsaláta

  3. Pingback: Az egyszerűség nyara: ezt az alapsminket dobd fel! - Zöldsaláta

  4. Pingback: Trópusi koktél a hajnak: Ziaja sampon és balzsam ananásszal - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .