Túlélőszett a fesztivál hosszú éjszakáira

Túlélőszett a fesztivál hosszú éjszakáira

Ezerrel megy a fesztiválszezon. Pár rendezvényen már túl is vagyunk, de a java még csak most jön. Épp ezért összeszedtem egy túlélőszettet a szabadtéri bulikra, hogy lehetőleg semmilyen váratlan esemény se ronthassa el a szórakozásod, és még napkeltekor is üde-friss lehess. Most inkább azokra gondoltam a tippekkel, akik csak késő délutántól hajnalig vannak a fesztivál területén. Akik több napra, sátorral mennek, azoknál úgyis van minden a strandpapucstól a hajzseléig. Lássuk mi az, ami egy apróbb szütyőbe is belefér, mégis minden eshetőségre felkészít.

Fesztivál 02

Alapszett a fesztivál estéjére

Hajgumi: akármilyen is volt a frizurád, amikor elindultál, egy-két koncert után biztos, hogy már nem olyan lesz. Egy gyors copf viszont mindig megmenti a helyzetet. Cserébe akármilyen lökött hajgumit magaddal vihetsz, még Spongyabobért sem fog senki kinézni a terepről. Elvégre a fesztivál nem a szigorú dresszkódról szól.

Zsebfésű: Még jobb, ha tükör is van hozzá.

Fertőtlenítő törlőkendő: annyival jobb, mint a fertőtlenítő zselé, hogy a kendővel egy menetben le is dörzsölheted a kezedről a trutyit, ha nincs lehetőség rendes kézmosásra. Ráadásul mindenféle felületeket is fertőtleníthetsz vele. Például a vécéülőkét, ha találsz egy kulturáltabb klotyót, és mindenképp ragaszkodsz a ráüléshez (én nem ragaszkodnék). Egy zúzósabb koncert után a verejtéket (és az izzadságszagot okozó baktériumokat) is letörölheted vele magadról, sőt, akár az elmázolódott sminket is leszedheted. Azért ne szokj rá, hogy ezt használd arctisztítóként, mert nem túl kíméletes, de vészhelyzetben megteszi.

Az egyenként csomagolt kendőcskékből legalább 4-5 darabot vigyél egy estére. Egy pici flakon zselé is legyen nálad biztos ami biztos alapon, ha a fesztivál során elhasználná az összes kendőt. És persze ésszel, mivel eldobható, tehát kevésbé környezetbarát, mint a zselé. Szóval mérlegeld, mikor melyikre van inkább szükség.

Papír zsebkendő: azt hiszem, ez nem szorul különösebb magyarázatra.

Körömcsipesz reszelővel: a nők svájci bicskája. Nemcsak a körmödet lehet vele gyorsan szalonképessé tenni, hanem a ruhádból kilógó cérnaszálat is lecsípheted, és még ezer más célra is jó.

Mini dezodor: nem kell belőle nagy faksznit csinálni. Még akkor is megveheted az elsőt bármilyen drogériában, ha egyébként csak biodezodort használsz, hiszen csak egyszer-egyszer fogod bevetni. Aligha kell ragozni, hogy milyen jól jön időnként.

Kis flakon naptej. Leégni a fesztiválon sem menő, legalább 50-es faktorban, és kisebb, útravaló kiszerelésben gondolkodj. Ha csak nagy flakonod van otthon, adagolj ki egy úti flakonban egy kisebb adagot, ami azért legalább 2-3 utánkenésre elég lesz.

Fesztivál 01

 

Minden, amire a gyors sminkhez szükséged lesz

Arc- és szájszínező: többfunkciós célszerszám a sminked felfrissítésére. Ha nem kifejezetten vöröseset választasz, hanem mondjuk egy szolid, univerzális barackszínt, akkor még a szemfestéket is kispórolhatod a táskádból, mert a szemhéjadra is rákenheted. Gálasminket persze nem fogsz vele csinálni, de frissítésnek megfelel.

Kompakt púder: csillogás és zsírosan fénylő arcbőr ellen. Minél kisebb, annál jobb és mindenképp legyen hozzá puffni vagy mini ecset

Vízálló szempillaspirál: koncert, fesztivál alkalmával csakis olyat tegyél fel, ami vízálló, és különben is mindent kibír. Ha nincs ilyen otthon, akkor inkább felejtsd el a szempillaspirált úgy, ahogy van, mert a leázott pandafolt a szemed alatt nem menő. Ha viszont van valamilyen tuti vízálló cuccod, akkor nem baj, ha ott figyel a táskádban.

Krémes szemhéjfesték: szintén valamilyen mindent kibíró fajtából legyen, hogy ne üljön be a szemhéjad ráncaiba.

És ami nincs a képen, de jól jöhet (avagy az egészségügyi szekció fesztivál változata):

Intim betét vagy tampon: te tudod, mikorra várható, és mennyire pontos, de ha közeleg a napja, inkább ne kockáztasd meg, hogy meglepetés érjen. A kétes higiéniájú helyeken egyszerűbb az intim betét, ha viszont csakis a tampon jöhet szóba, akkor applikátorosat válassz, hátha nem tudsz rendesen kezet mosni.

Óvszer: ha biztos vagy benne, hogy csak a koncertek kedvéért mész bulizni, akkor nem feltétlenül szükséges, de ha benne van a pakliban az este alternatív befejezése, akkor inkább legyen nálad, mint hogy később esemény utáni tablettáért kelljen szaladgálni (a szexuális úton terjedő egyebek elleni védelemről nem is beszélve).

Ragtapasz: mert mindig feltőrheti a lábad a cipő, lehorzsolhatod a könyöködet, ésatöbbi, ésatöbbi.

Gyógyszerek: fejfájáscsillapító, allergia elleni szer, esetleg görcsoldó. Ha egy-egy szemet levágsz a levélről, nem foglalnak nagy helyet, viszont megakadályozzák, hogy egy hirtelen jött kellemetlenség az egész estét hazavágja. Allergia elleni szerből olyat válassz, amelyiktől lehetőleg nem alszol el állva (teljesen egyéni, hogy kire melyik tabletta hat álmosítóan, ha hajlamos vagy az allergiára, előbb-utóbb kitapasztalod, melyik a te gyógyszered). Ha rákényszerülsz, hogy bevedd valamelyiket, az alkoholt aznap estére már passzold. Ha pedig pár ital után tör rád valamelyik kellemetlen tünet, akkor kérj tanácsot az elsősegélynyújtó helyen a hozzáértőktől, hogy beveheted-e a gyógyszert.

 

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotó: Pixabay.com,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .