Wellness hétvége gyerekekkel: irány a Hotel Castello, a vár tövében

Wellness hétvége gyerekekkel: irány a Hotel Castello, a vár tövében

(Szponzorált tartalom) Ti is annyira várjátok már a nyári szünetet, mint én? Az az igazság, hogy az utóbbi egy-két hétben már elkezdtem vágni a centit, és esténként kábé úgy dőltem ágyba, mint akit agyoncsaptak. Kicsit túl sok volt az utóbbi időben a rohanás, a kötelező program, a feladat… Nem csak nekem, azt hiszem, az egész családra ráfér egy kis kikapcsolódás. Mondjuk egy wellness hétvége gyerekekkel.

Wellness-hétvége gyerekekkel a KidsOasis képviseletében
A KidsOasis – minősített családbarát szálláshelyek utazó nagykövetének lenni megtisztelő feladat (Fotó. Baráth Mea, Családmesék)

Ahogy az lenni szokott, az embert általában megtalálják a neki való dolgok. Meséltem nektek a Zöldsaláta Facebook-oldalán, hogy pár hete komoly megtiszteltetés ért. Beválasztottak a KidsOasis – minősített családbarát szálláshelyek idei utazó nagykövetei közé. Most eljött az az idő is, hogy nagykövetként, a KidsOasis képviseletében, családostul tesztelhetek egy négy szélforgós, minősített, családbarát szálláshelyet, a siklósi, négycsillagos Hotel Castello-t.

Termálvíz és történelmi környezet

És hogy miért mondtam az elején, hogy az embert megtalálják a neki való dolgok? Azért, mert itt nagyjából minden lesz, amit mi családilag szeretünk. Egyrészt ez a három nap nem lesz más, mint egy remek wellness hétvége gyerekekkel. Egy olyan szállodában, ahol nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek szórakozását és pihenését is maximálisan szem előtt tartják.

Wellness-hétvége gyerekekkel a Holte Castello-ban
Erre a hangulatra már nagyon vágyom…. (Fotó: Hotel Castello)

A KidsOasis négy szélforgóját kiérdemlő hotel közvetlen összeköttetésben van a siklósi Thermal Spa-val. A fiaim a háromszintes fürdőkomplexum 12 felnőtt és 3 gyermekmedencéje, és persze a két óriáscsúszda fotóira reagáltak elkerekedett szemekkel, és hangos „wáóóóó” kiáltásokkal. Mi, felnőttek pedig az úszómedence, a wellness-részleg és a termálvizes medencék erőteljes vonzását érezzük, az aktív és passzív pihenés egyensúlya jegyében. A történész-énem pedig csendben örül, hogy mindez a siklósi vár tövében, történelmi környezetben és hangulatban történik majd. Azt hiszem, itt az idő, hogy megnézzük A Tenkes kapitányát.

Programok a bőség zavara jegyében

Egy korábbi posztomban említettem, hogy az utóbbi évek nagy felismerése, hogy a modern élet egyik legfontosabb képessége a szelektálás tudománya. Mindez itt is érvényes: ezen a tájon annyi a programlehetőség, hogy mindent „markolni” akkor sem tudnánk, ha két hetet töltenénk el Siklóson. Így aztán a hotelbeli, és a hotel környéki programokra igyekeztem koncentrálni, úgy hogy a testünk és a szellemünk is kapjon a jóból, lehetőleg rohanás nélkül. A felkészülésben sokat segített az Utazik a család sorozat Irány Dél-Baranya című kötete. Ebben ugyanis nemcsak a legismertebb, hanem a kissé eldugottabb látnivalók, és a helyről szóló mesék és legendák is helyet kaptak.

Wellness-hétvége gyerekekkel - a felkészülés
Utazik a család – Irány Dél-Baranya!

Az egyik nap mindenképp a termálfürdőé lesz. Ha már wellness hétvége gyerekekkel, ráadásul várhatóan hőség, akkor mindenképp fürödnénk-lazulnánk egy nagyot. A siklósi várba is biztosan elmegyünk – a történelem szakos anyukának az az előnye vagy hátránya (ezt mindenki döntse el maga), hogy a gyerekek már egészen korán megtanulják szeretni a várakat, a lovagokat, a kardozós-középkoros meséket és filmeket. Nálunk legalábbis sikerült őket elég korán megismertetni mindenféle történelmi helyekkel… Egy időben az a mondás járta a családban, hogy ahol van egy vár, ott mi előbb-utóbb megjelenünk. Ráadásul a nagyobbik gyerkőc már az iskolában is tanul törit, szóval van miről beszélgetni, van mihez viszonyítani. A kicsi még egyszerűen csak élvezi a lovagos-kardozós sztorikat. És ha már ott járunk a közelében, akkor Malkocs bej dzsámiját is felkeressük, hiszen így még izgalmasabb, összetettebb képet kaphatunk ezekről a hősies időkről. A magam részéről még a máriagyűdi kegyhely spirituális légkörébe is szívesen belekóstolnék egy-két óra erejéig.

A program persze még alakul, az időhöz, az időjáráshoz és a saját kedvünkhöz szabjuk majd. Amiért viszont később térünk vissza, az Pécs, ami önmagában is megérne pár napot, illetve Harkány, és a villányi borvidék pincesorai – ahogy mondtam, errefelé két hétig is lenne mit csinálni.

Wellness hétvége gyerekekkel és némi gasztronómiával

Azért a villányi és siklósi borok kóstolása nem maradhat el, a szállodában valószínűleg nem mulasztjuk el az ismerkedést velük. Na persze semmi komolyra nem kell gondolni, mindkettőnk alkoholfogyasztása megáll úgy háromhavonta egy pohárnál. De a wellness-hétvége gyerekekkel arra is alkalmat ad, hogy a vacsorának ilyenformán is megadjuk a módját. Már csak azért is, mert a hotel étterme híres a kiváló minőségű mediterrán és hazai fogások és a helyi borok összhangjáról.

Wellness-hétvége gyerekekkel -. az előkészületek
Csak fürdőruha és napszemüveg legyen! (Fotó: saját)

Már csak a pakolás van hátra. Szerencsére ezt viszonylag rutinos utazókként már képesek vagyunk összedolgozva, legfeljebb egy-két óra alatt abszolválni. És az a közhely is igaz, hogy minél nagyobbak a gyerekek, annál kevesebb apróságra, biztonsági tartalékra és hasonlókra van szükség. Így  aztán évről évre, érezhetően könnyebbé válik a csomagolás. A lényeg a fürdőruha, a strandpapucs és a fényvédő – ha ez megvan, a többit megoldjuk. Jöhet a wellness hétvége gyerekekkel!

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is tudunk a cikkekről. Képes inspirációért, sneak peekekért, és más exkluzív tartalmakért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

3 Comments

  1. Pingback: Hogyan pihend ki magad 2 gyerekkel, 3 nap alatt - irány a Hotel Castello

  2. Pingback: Őszi hangulat egy vulkán tövében - vagy meghosszabbítjuk a nyarat?

  3. Pingback: Wellness-hétvége helyett kádfürdő: így lesz tökéletes a relax otthon is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .