5 dolog, amit az Anyatest Projekt programjától kaptam

5 dolog, amit az Anyatest Projekt programjától kaptam

(Szponzorált tartalom) Novemberben 4 alapvető céllal kezdtem el az Anyatest Projekt Turbó programját: 2-3 kiló mínusz, vékonyabb derék, jobb erőnlét, és definiáltabb izomzat. Azt mondtam, ha ebből kettő bejön, már elégedett leszek. Különösen, ha nem arról szól az egész program, hogy ki kell bírni, mert így ég a zsír, vagyis nem csak utána, hanem közben is jó érzés az edzés. Így, a program végeztével elmondhatom, hogy nagyon jó érzésekkel csináltam végig az edzésprogramot. Arról, hogy a konkrét célokból mi valósult meg, majd a cikkem végén írok, előbb elmesélem, mi mindenért vagyok hálás a program kitalálóinak és edzőinek.

Jógagyakorlat
Nekem ez az egész kb. ilyen flow volt

Rájuk bízhatom magam

Többször is írtam már arról, hogy nem szeretem a teljesítménykényszeres, „kibírós” edzéseket. Nos, az Anyatest Projekt nem erről szól. Enikő és edzőtársai is mindig arra biztattak, hogy annyit csináljak, amennyit bírok, lehetett módosítani, gyengíteni, erősíteni az egyes gyakorlatokat, és a háromféle (kondicionáló, erősítő és nyújtó) edzéseket is ízlés és erőnlét szerint lehetett variálni az adott héten. Ráadásul az edzésprogramok egy egész hétig elérhetőek voltak, vagyis nem éreztem rohanást, kényszert, hogy „gyerünk, gyerünk, mindjárt leveszik, mindjárt lemaradok”. Saját időbeosztásom szerint csinálhattam végig a videókat, beoszthattam őket a hét napra. Közben meg olyan cukiságok tették még szerethetőbbé az egészet, mint hogy a videón átsétált Enikő cicája, vagy benégykézlábazott a képbe egy kisbaba. Nekem ettől még kedvesebb lett az egész.

Anyatest Projekt - a feeling
Szerettem, hogy a profi programra mindig rábízhattam magam

Az Anyatest Projekt egy igazán profi program

Az egyes edzések pont annyit követelnek, amennyit kellemesen elfáradva meg lehet csinálni. Minden edzés hosszas bemelegítéssel kezdődik és alapos levezetéssel zárul, így a komolyabb izomláz is egyetlen egyszer ért utol. De emiatt sem kellett edzést kihagynom, mert az egyhetes etapokon belüli videók más-más testtájakat mozgatnak meg. Amikor a combizmaimat utolérte az a bizonyos izomláz, akkor a másnapi edzés a karizmaimat dolgoztatta meg, így megint csak nem volt feszülés, szenvedés, „rádolgozás”.

Viszonylag rövid időn belül a maximális hatékonyságot nyújtja

Az Anyatest Projekt Turbó programjában a maximális edzésidő, ha jól figyeltem, úgy 48 perc körül volt. Ezt általában Enikő heti kondiedzése képviselte. De voltak félórás, mégis komolyan megdolgoztató, vagy megnyújtó edzések is.

Soha nem tűnt soknak az edzéssel töltött idő, mégis hétről hétre éreztem a fejlődést kondícióban és izomban is.

És hát, az sem mellékes, hogy ennyi időt a legmelósabb időszakokban is ki tudtam szorítani a sportra, ezzel is napról napra tudatosítva, hogy ez fontos része kell, hogy legyen az életemnek.

Anyatest projekt 01
Ez a gyakorlat nekem régebben valamiért para volt, most meg szépen megcsináltam

Az Anyatest Projekt rászoktatott a rendszerességre és a kitartásra

A 48 perces kondiedzések nálam egyfajta lélektani határt képviseltek. Ahogy azt az első bejegyzésben írtam, hajlamos vagyok alábecsülni a saját erőnlétemet, így korábban nem szívesen vállalkoztam volna egy fél óránál hosszabb kondicionálásra. Napláne, intervall edzésre. Ezeket a videókat azonban végigcsináltam – arról is írtam korábban, hogyan, miért. Ez a kitartás olyan komoly volt bennem, hogy bár az utolsó hétre beszedtem egy hangszálgyulladásos-köhögős megfázást, így azon a héten inkább csak jógával lazítottam, a következő „ráadás-héten”, amikor már jobban voltam, ha két részletben is, de csak lenyomtam azt a kondit. Azt hiszem, visszatért az enyhe sportfüggőségem – mint ahogyan a rendszerességre is sikerült rászoknom az Anyatest Proejekt jóvoltából. A hét elején betervezem a három edzést, a hét folyamán meg megcsinálom. Ilyen egyszerű? Ilyen egyszerű (igen, még a karácsonyi időszakban is tartottam ezt a ritmust).

Több helyen is eltalálta a kedvenc mozgásformáimat

Az Anyatest Projekt edzései több ponton is rátapintottak a gyengéimre. Hobbitáncosként nagyon szerettem a táncból merített lépéseket, mozdulatokat. Aztán ott van a gumiszalagos edzés, ami megint csak az egyik kedvencem, most tanultam pár új gyakorlatot. És hát persze a jóga, amit szintén régóta űzök, és szeretek, tudom, milyen hatékony testre-lélekre. Szóval ez a program valóban nekem való.

Az Anyatest Projekt egyik kedvenc segédeszköze
Az egyik kedvenc segédeszköz: a gumiszalag

És most lássuk az Anyatest Projekt program összegzését!

Nos, kilóban ugyanott tartok, ahol kezdtem, 52-53 kiló környékén. A jó hír viszont az, hogy ezt, karácsony, Szilveszter ide vagy oda, tartani tudtam. Sem evésben nem szaladt el velem a ló, sem a mozgást nem hanyagoltam – ebben pedig szerepe van a zárt csoportba feltett tanácsadó videóknak is. A derékbőségem a program végére egy centivel lett keskenyebb, szóval az út jó, de a változás egyelőre nem drámai.

Anyatest Projekt előtt és után
Szerintem szabad szemmel is látszik a különbség (Fotó: Judit, csak engedéllyel felhasználható!)

A kondícióm viszont határozottan javult, ahogy az ezzel kapcsolatos önbizalmam is. Érezhetően többet bírok erőnlétileg, mint az Anyatest Projekt edzései előtt. Az izmaim is észrevehetően feszesebbek, definiáltabbak, valami rendes hasizomféle is kezd kirajzolódni.

Vagyis négyből kettő megvan, teljesen elégedett vagyok.

És azzal is tisztában vagyok, hogy ez még az út eleje, a kockahashoz és a rendesebb izomzathoz hat hét nem elegendő. Mint ahogy ahhoz a 2-3 kiló fogyáshoz is kell egy kicsivel több étrendi átrendezés. Most ez a feladat. És persze az, hogy folytassam az edzést, mert ha az első sorozat látható eredményt hozott, akkor meg kell nézni, mit csinál a következő etap. Szóval Anyatest Projekt, még nem végeztünk egymással – ezt persze ne fenyegetésnek vedd, inkább ragaszkodásnak! 🙂

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Pixabay.com, Unsplash.com

One comment

  1. Pingback: Edzésprogram újratöltve: emelem a tétet - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .