Edzésprogram újratöltve: emelem a tétet

Edzésprogram újratöltve: emelem a tétet

(Szponzorált tartalom) A múlt héten elstartolt az Anyatest Projekt második köre. A szintlépéshez, vagyis a Turbó Pluszhoz még kevésnek éreztem magam, de azért igyekszem emelni a tétet az edzésprogram terhelésében, hogy legközelebb már a haladó szintet is megugorhassam. Szóval ismét izgalmas heteknek nézünk elébe. És persze mindez nemcsak testi, hanem lelki fejlődési, önismereti út is nekem, ahogy ez már az előző bejegyzésen is látszott (szakmai ártalom, na).

Edzésprogram újra - emelem a tétet
Anyatest Projekt Turbó 2,0: emelem a tétet

Nem titok, hogy az Anyatest Projekt Turbó programja nagyon megfogott, hiszen nem szenvedős, hatékony, szerethető. Ezek után természetes volt, hogy nem hagyom abba. Ahogy Forrest Gump mondaná, ha már idáig elfutottam, akkor futok még egy kicsit. Ahhoz viszont még nem éreztem magam elég keménynek, hogy továbblépjek a Turbó Plusz szintre, amelynél ott indul az edzésprogram, ahol az előző, Turbó véget ért, így inkább duplázok a Turbón. Viszont egy kicsit mindenképp emelni szeretném a tétet, hogy az utolsó heti kondi se legyen már szenvedős. Hogy a végén lássam magamban az erőt, energiát a Turbó Pluszhoz, és legközelebb már azt is be merjem vállalni. Szóval most ez a cél, meg persze a szokásos: mínusz pár kiló, mínusz pár centi, feszesebb has- és törzsizmok, na meg az érzés, hogy egyre többet bírok.

Ezt olvastad már? Ezért jó sportolni!

Edzésprogram otthon
Még mindig szeretek egyedül, otthon edzeni

Edzésprogram ráduplázva

A legjobb persze az lenne, ha heti három helyett heti ötször végezném el az edzésprogram elemeit. Vagy lenne időm a szokásos háromnegyed órát megduplázni, és egymás után végezni kétféle edzést a kondi-erősítés-jóga hármasságból. Na de vegyük figyelembe a realitásokat: a három edzés nekem alapból négy, mert a heti egyszeri csoportos jógát nem adtam fel, az a heti selfcare-rituálém része, szóval marad. Vagyis azt választottam, hogy az alap a heti három edzés, de kicsit beleerősítek. Ha pedig lazább hetem van, és sok időm, akkor a háromból az egyik edzést megismétlem még egyszer. Ezzel nem vállalom túl magam, nem érzem úgy, hogy már megint sokat markolok, teljesíthető a dolog. Vagyis a sikerélmény sem marad el. Nekem az kell, hogy jól érezzem magam.

Ezt olvastad már? Ettől lesz hatékony az otthoni edzés!

Inspiráló feliratok
Nekem ez a napi fél óra zen…

Így erősítek bele

Mit is kell érteni azon, hogy kicsit beleerősítek, és ráteszek az edzésprogram hatására? Megint csak nagyon egyszerű, és sok időt nem igénylő dogokat. Egyszerűen annyit, hogy ráteszek az edzésre pár plusz gyakorlatot. Ugyanazokat, amik amúgy is benne vannak, nem akarok nagyon egyénieskedni, átalakítani az eredeti programot, megbízom az Anyatest Projekt edzőiben. Az első kondiedzést például megállítottam a közepén, amikor már eléggé bemelegedtek az izmaim, és lenyomtam pluszban 10 négyütemű fekvőtámaszt, és 20 guggolást. Az erősítésre a végén tettem rá még plusz 10 fekvőtámaszt, és pár hasizom-gyakorlatot, megint csak ugyanazokat, amik amúgy is benne voltak az edzésben. És mivel a hétvégémbe belefért, az erősítést megcsináltam még egyszer, közvetlenül a jóga előtt.

Egyelőre ennyi. Ugyanaz az edzésprogram, és mégsem – azt szeretném, ha a hatodik héten a végét sem érezném annyira keménynek, mint az első sorozat végén. Meglátjuk, sikerül-e – természetesen erről is beszámolok majd.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Pixabay.com

3 Comments

  1. Pingback: Az újévi változás nyomában: működnek-e a nagy elhatározások?

  2. Pingback: Edzésprogram újratöltve: a mérleg nem a barátom - Zöldsaláta

  3. Pingback: 5 kérdés a rendszeres mozgás elkezdésekor - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .