Hogyan pihend ki magad két gyerekkel 3 nap alatt? Hotel Castello, ahol a korok és korosztályok találkoznak

Hogyan pihend ki magad két gyerekkel 3 nap alatt? Hotel Castello, ahol a korok és korosztályok találkoznak

(Szponzorált tartalom) Az iskolaév legutolsó napja. 37 fok, két fáradt gyerek, két még fáradtabb felnőtt, és egy bedöglött autó-légkondi. Mondhatjuk, hogy innen szép nyerni, igaz? Mert ebben az állapotban indultunk a tanítás végén, rögtön az iskola elől Siklósra, ahol a KidsOasis – minősített családbarát szálláshelyek utazó nagyköveteiként az egész család a Hotel Castello vendégszeretetét élvezte a szünet első hétvégéjén. A tervek? Egy kiadós pihenéssel, és új élményekkel kezdeni a nyarat.

Hotel Castello - belsőépítészet
A környezet letisztult és felnőttes, de a gyerekekre már az érkezéskor gondolnak – például ezzel a finom gyümölcstállal (Fotó: Judit)

Egyszerre gyerek- és felnőttbarát

A Hotel Castello már első látásra megfogott: a klasszikus és a modern, a nyers és a letisztult találkozik a szálloda belsőépítészeti kialakításában. A KidsOasis – minősített családbarát szálláshelyek négy szélforgós minősítését persze nem ezért, hanem a gyerek- és családbarát szolgáltatásaiért nyerte el. Itt minden korosztály figyelmet kap.

Hotel Castello - játszóházak
A kicsiket két játszószoba is várja. Az egyik a piciké, a másik a kicsit nagyobbaké (Fotó: Judit)

A legkisebbek a szobába kérhető felszerelésekkel, például babakáddal, fellépővel, bébiételekkel. A picit már nagyobbak a két játszószobával és a rendszeres kézműves- és egyéb programokkal, valamint a termálfürdő gyermekmedencéivel. A nagyobbacskák pedig az óriáscsúszdákkal, és az úszómedencével. Ezáltal pedig a felnőttek is hozzájutnak egy kis pihenéshez. Mindezt az olyan extrák teszik teljessé, mint a kényeztető masszázs, a kozmetika, vagy a wellness- és szaunavilág a különleges szaunaszeánszokkal. A szolgáltatásokat pedig akár SZÉP-kártyával is lehet fizetni, hogy még kényelmesebb legyen a nyaralás.

Csobbanás, csúszda, wellness

A fiúk a nagy melegben már alig várták, hogy végre becsobbanhassanak a medencébe. Ahogy elfoglaltuk a szobáinkat – két hatalmas, egybenyitható, franciaágyas szobát a hozzájuk tartozó fürdőkkel – gyorsan lezuhanyoztunk, és máris elindultunk a fürdő felé. A Hotel Castello lobbyjából fedett folyosón lehet átjutni a városi termálfürdőbe, ahol termál- és élménymedencék, óriáscsúszdák, szaunák, valamint egy kültéri úszómedence várja a pihenni vágyókat. Ez utóbbinál ráadásul még ugrálni sem tilos – persze csak akkor nem, ha kellő óvatossággal tesszük mindezt. Azt talán mondanom sem kell, hogy az úszás mellett a beugrálás és a csúszda lett a két ismétlődő program, már a forró péntek délutánon is, nem beszélve a még forróbb szombatról.

Hotel Castello - termálfürdő
A vakáció első meleg napja, röviden összefoglalva (Fotó: Judit)

Mi, felnőttek is élveztük a hűsölést a gyerekekkel, de egymást váltva néha elszöktünk egy kávéra. Vagy épp egy masszázsra, amelyre szintén meghívást kaptam a Hotel Castello jóvoltából. Az ülőmunkában megfáradt hátam és vállam nagyon hálás volt a törődésért. A beltéri szaunák, aromakabinok, és a némi csendes elvonulásra is alkalmat adó sószoba mellett működő kültéri, faházas orosz szaunában pedig a „jeges kávé” elnevezésű szauna-szeánszt próbáltam ki. A kávés illatok mellé izgalmas jeges ledörzsölés, és forró gőz járt, képzett szaunamester „tálalásában”.

A Hotel Castello séfje meggyőzött minket

A Hotel Castello séfjének gondolatban többször is gratuláltunk. Az a helyzet, hogy az én gyerekeim elég válogatósak. Itt viszont döbbenten figyeltük, ahogy a svédasztalról, ebédidőben pedig az étlapról választott ételeket öt perc alatt lapátolták be, miközben azt emlegették, hogy vajon ki főzte ezeket a finomságokat.

Hotel Castello - gasztronómia
A Hotel Castello séfjének egyik receptje az Utazik a Család magazin legfrissebb számában is szerepel (Fotó: Judit)

Bár mi már kinőttünk a bébiételekből és a baba-evőeszközökből, a kisbabás szülők ezeket is megtalálhatták a svédasztalok szomszédságában. Az ebédnél külön gyerek-étlapról lehet kiválasztani a kicsik körében legnépszerűbb ételeket. Azt is megtudtuk, hogy ha valaki nem találna magának megfelelő finomságot, bármikor kérhet egy rántott csirkemellet vagy natúr sültet. Sőt, ha a gyerek épp nem étkezési időben szeretne enni, akár el is teszik neki a vacsorát. A vacsora után pedig egy pohár koktéllal lazítottunk a medence partján, miközben bent élőzenés rendezvény zajlott. A koktélozásból a gyerekek sem maradtak ki, de a felnőttes külsejű italaik természetesen alkoholmentesek maradtak.

Némi történelem, és a hit három arca

Az utolsó napra hagytuk a siklósi vár felkeresését. Ahogy azt már az Utazik a család – Irány Dél-Baranya című útikönyvben is olvashattuk, ez Magyarország legnagyobb épségben megmaradt vára. A legnagyobb sikert az ágyúkkal felszerelt várfal, és a várbörtön, illetve a hozzá tartozó kínzókamra aratta (fiúgyerekek, ugye…). És persze az a terem is sztár lett, ahol a lovagi páncélokat és fegyvereket nem csak messziről láthattuk, hanem fel is lehetett próbálni egy részüket. A láncing már önmagában komoly kihívást jelentett a súlya miatt. Akkor most képzeljük el, hogy erre még jött némi vértezet, sisak, pajzs, kard, és mondjuk egy melegebb nap, valamint pár óra hadakozás…

Hotel Castello - a siklósi vár
A történelmi program nálunk sosem szokott kimaradni (Fotó: Judit)

A vár, és kápolnájának középkort idéző világa után elsétáltunk Malkocs bej nem messze fekvő dzsámijáig, ahol láthattuk az iszlám szokás szerint Mekka felé eső imafülkét és a szőnyegeket. Innen pedig pár lépés volt csak a szerb orthodox Szent Demeter-templom, ahol a csodás ikonosztázzal ismerkedhettünk meg. Mindkét templom zárva van, de csengetésre jön valaki, aki kinyitja, és mesél is róla, ha megkérjük. Ez már csak azért is érdekes volt, mert a nagyobbik fiam épp az idén tanult történelemből a különböző vallásokról. Nekem pedig egykori töri szakos bölcsészként meggyőződésem, hogy a könyvből megszerzett tudást „ki kell vinni az életbe” Úgy lesz igazán érdekes, ha megmutatjuk, hogyan működhetett, vagy épp működik ma is mindez a gyakorlatban.

A lehető legjobb időben zártuk a hétvégi nyaralást – a hazafelé úton elkapott minket a lehűlés, és a zápor, de ezt már a kocsiban vészeltük át. Jöhet a tíz hetes nyári szünet!

És íme mindez videóban elbeszélve:

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is tudunk a cikkekről. Képes inspirációért, sneak peekekért, és más exkluzív tartalmakért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

7 Comments

  1. Pingback: Hol lakik a nyugalom? 5 út a feltöltődés felé, ami pár perc alatt is működik

  2. Pingback: Képzeld el, hogy lelassulsz, és élvezed! Slow life életmód a lajhárokkal

  3. Pingback: RoBirtok, ahol a városi gyerekek is természetközelbe kerülhetnek

  4. Pingback: Őszi hangulat egy vulkán tövében - vagy meghosszabbítjuk a nyarat?

  5. Pingback: Zöldsaláta 2019: ez volt az év a blog életében - Zöldsalátaí

  6. Pingback: Nyár 2020: a 4 legjobb hely idén nyáron - Zöldsaláta

  7. Pingback: Őszi pihenés, őszi ragyogás: Esztergom másik arca - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .