Nyár 2020: a 4 legjobb hely idén nyáron

Nyár 2020: a 4 legjobb hely idén nyáron

Ahogy a múltkori bejegyzésemben is írtam, a nyár 2020 -ban kicsit más volt, mint az eddig szokásosak. Ezúttal viszont konkrét vizekre evezek, a legjobb kirándulóhelyeinkről mesélek egy kicsit.

Nyár 2020 Regéc
Regéc vára

Ezt olvastad már? Így nyaraltunk tavaly Siklóson

Nyár 2020 #1: Észak-Magyarország (újra)felfedezése

A Zemplént különösen ajánlom mindenkinek, csodás helyeket fedeztünk fel. Boldogkő várának őrtornyát például mindenkinek látni kell. Egyet érdemes tudni, a várban felújítási munkálatok zajlanak, így csak hétvégén van nyitva. Ha már ez az őrtorony lett a hazai turizmus egyik jelképe az óriásplakátokon, akkor azért nem lenne baj ezt is széles körben kommunikálni, mert szerintem nem mi voltunk az egyetlenek, akik első körben, hétköznap simán visszapattantunk a várba vezető sorompó őrzőiről. Szombat-vasárnap azonban van minden, a lovagi párbajtól kezdve a korhű nyelvezetben előadott tárlatvezetésig. Szóval, ha egy kicsit is érdekel a történelem, akkor csodás program. Ha a kicsinél valamivel jobban érdekel (ismerem az érzést, hidd el), akkor meg tényleg ki ne hagyd.

Nyár 2020 Boldogkő vára
Boldogkő vára a híres őrtoronnyal

És ha már ott jársz a környéken, akkor még 20 kilométer a regéci vár, Rákóczi Ferenc gyerekkorának helyszíne. A regéci vár nem annyira programgazdag hely, mint Boldogkő vára, a kilátás viszont csodás, Zrínyi Ilona várrendtartása pedig már-már legendás. Viszont nagyjából másfél kilométert gyalogolni kell felfelé az erdőben, erre számíts. Személy szerint a „túrázási kvóta, nyár 2020” rovat nálam kipipálva.

Zrínyi Ilona várrendtartása
Zrínyi Ilona várrendtartása Regécen. A legendás 12. pont, ugye…

Ezt olvastad már? Vulkántúra Celldömölkön

Nyár 2020 #2: irány a vízpart

A Balaton idén csak Tihannyal képviseltette magát a „nyár 2020” című listánkon, de végre eljutottam levendulaszüretre, amit már évek óta terveztem. Azóta levendulaillat van itthon, és még mindig nem fogyott el a teának való.

Nádas Pihenőpark
A tó, ami egészen olyan, mint a Szejbergyerekben

A vízparti élmények megmentője a vasadi Nádas Pihenőpark lett. Folyton a Szájbergyerek jár tőle a fejemben, mert ugyan nem kék, hanem zöld, de tónak tó a fák alatt, sőt, még kacsák is vannak. Hozzá pedig nyugi és vízililiomok.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .