Zöldsaláta 2019: ez volt az év

Zöldsaláta 2019: ez volt az év

Lassan vége az évnek, így itt az ideje egy összefoglalásnak, a legjobb dolgok visszaidézésének. Ez volt hát a Zöldsaláta 2019 éve címszavakban, eseményekben.

Zöldsaláta 2019: az év címszavakban

Zöldsaláta 2019: az év legnagyobb sikere

A Zöldsaláta 2019. évének legnagyobb sikere egyértelműen az volt, amikor a KidsOasis tavasszal beválogatta a blogot a 2019. évi utazó nagykövetek sorába. Fantasztikus utazásokon vettünk részt ennek az együttműködésnek köszönhetően. A számok ráadásul azt mutatják, hogy ti is szerettétek az ezekről készült beszámolókat. De azt is komoly sikerként érzékelem, hogy más együttműködések is beléptek a blog életébe. Ezekért is nagyon hálás vagyok, és nagyon remélem, hogy mindenki számára, úgy résztvevőként, mint olvasóként értékesek voltak. Közben pedig egy még nagyobb siker: hogy egyre többen keresitek, követitek a Zöldsalátát itt, az Instán és a Facebookon, és egyre többen vesztek részt a véleményetekkel is a blog életében.

Zöldsaláta 2019 összefoglaló az évről

Az év kihívása

A legnagyobb kihívást még mindig az időhiány jelenti az életemben. Egyre többet tudok a hatékony időbeosztásról, és egyre inkább sikerül ezt érvényesítenem az életemben. Arról viszont még mindig nem szoktam le, hogy túlvállaljam magam, és lehetőleg egyszerre akarjak mindent csinálni. Szóval az ebben való javulást meghagyjuk a következő év feladatának.

Ezt olvastad már? 4 dolog, amit a 2010-es években végre észrevett a világ

Az év öröme

A Zöldsaláta 2019 folyamán is azt bizonyította, hogy ide nem a „Kim Kardashian bugyit villantott” típusú bulvárhírekért, és a „milyen krumplifajta vagy” típusú tesztekért jönnek az emberek. Bevallom, én ennek nagyon örülök. Elsősorban azért, mert egy olyan közösség formálódik a blog körül, amely mennyiségileg ugyan nem veszi fel a versenyt a bulvároldalak több százezres olvasótáborával, minőségileg viszont nagyon is.

A reakciókból, hozzászólásokból világosan látszik, hogy ezt az oldalt azért szeretik az emberek, mert itt nem árt elgondolkodni, adott esetben megkérdőjelezni a gyerekkorunk óta sulykoltakat. Ellenben nem kell feltétlenül minden szóval egyetérteni, lehet érdemi párbeszédet folytatni és akár tanulni is egymástól. Úgy lehet beszélni az egészségről és a testi-lelki, külső-belső harmóniáról, hogy közben nem a szigor és a fegyelem az első számú hívószó. Nem kell teljesen materialistának lenni, de az ezógiziség sem elvárt. A blog mottója szerint lehet ésszel-szívvel-lélekkel élni, cselekedni. Ezt a szemléletet mindenképp szeretném tovább vinni az új évre is, természetesen a ti segítségetekkel.

Ezt olvastad már? Min múlik a kitartás?

Az év felismerése

A magánéletemben is, de a bloggal kapcsolatban is az volt a legnagyobb rádöbbenés 2019-ben, hogy a jó dolgokból legalább annyit lehet tanulni, mint a problémákból és a kudarcokból. És hát mennyivel kellemesebb is úgy szintet lépni, hogy közben nem a probléma megoldásán kell agyalni, hanem lehet egyszerűen csak élvezni azt, ami épp történik. Egyébként az iskolában már alapvetésnek vesszük, hogy a diákok akkor tanulnak a legjobban, ha közben jó élményekben van részük. Akkor felnőttként miért nem vagyunk képesek elhagyni azt a beidegződést, hogy a tanulást meg kell szenvedni, és majd a jó dolog lesz érte a jutalom?

Az év könyve

Barabási Albert-László: A képlet. A fizikához totálisan hülye diákként nem igazán gondoltam volna, hogy egyszer egy elméleti fizikus ír majd egy olyan könyvet, amit nem tudok letenni. De végre egy könyv, amelyik nem ezósan „minden-csak-rajtad-múlik” stílusban beszél a sikerről, hanem számszerűsítve, tudományosan, mégsem unalmasan. Igazi ésszel-szívvel-lélekkel könyv, zseniális.

Zöldsaláta 2019 ünnepeljük meg az elmúlt évet

Zöldsaláta 2019: az év előrelépése

Ismertségben, elismertségben mindenképp nagyobb lépett előre a Zöldsaláta 2019 folyamán. Én pedig levontam ebből a következtetéseket, innen szeretném folytatni az új évben a blogolást. A személyes életemben pedig beállítottam egy remek edzésrutint, amelyiknek pillanatnyilag érzem is az erőnlétbeli eredményét – persze ezen is van még mit csiszolni, de most erről a lépcsőfokról szeretnék tovább lépni.

Mindenkinek köszönöm, aki 2019-ben megtisztelte a Zöldsaláta blogot a figyelmével, a segítségével, az együttműködésével, a gondolataival, a kommentjeivel. Maradjatok velem 2020-ban is! 🙂

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .