Őszi hangulat egy igazi vulkán tövében – vagy meghosszabbítjuk a nyarat?

Őszi hangulat egy igazi vulkán tövében – vagy meghosszabbítjuk a nyarat?

A nyár még a mi mércénkkel mérve is meglehetősen pörgős volt, mégis annyit pihentünk, amennyit már évek óta nem sikerült. A sok élmény után az egész család feltöltődve indult neki az ősznek. A szeptemberrel aztán menetrendszerűen megérkezett az őszi hangulat, ugyanakkor mégis velünk maradt egy kicsit a nyár pörgése.

Őszi hangulat
Már eléggé ősz, de még egy kicsit mindig nyár… szeretem az ilyen átmeneteket (Fotó: Pixabay.com)

Az elmúlt hétvégéken nem igazán ültünk itthon. Az egyiken Pozsonyban jártunk családostul, ahol a város felfedezése mellett egy Alice Cooper koncert is belefért a programba. Erről majd később írok még, mert abszolút kellemes élmény volt, de az ott szerzett impressziók még feldolgozás alatt állnak. Ahogy a múlt heti érettségi találkozó hatása is, ahol 10-20-30 éve nem látott emberekkel találkoztam, és csak kapkodtam a fejem, mennyire klassz egykori osztálytársaim vannak.

Szóval őszi hangulat ide vagy oda, még mindig nem csendesedett le teljesen a nyári pörgés. És még mindig nincs vége: mivel tavasszal a blog bekerült a KidsOasis –  minősített családbarát szálláshelyek utazó nagykövetei közé. Ebben a minőségünkben pedig hamarosan felkeressük a három szélforgós celldömölki Jufa Vulkán Fürdő Resort hotelt. A szélforgókat a KidsOasis – minősített családbarát szálláshelyek az egyes hotelek és szálláshelyek családbarát szolgáltatásainak függvényében ítéli oda, így azt már előre elmondhatjuk, hogy a család minden tagjára új élmények várnak majd.

Ezt olvastad már? Így készültünk Siklósra a KidsOasis utazó nagyköveteiként

Őszi hangulat a Celldömölki Jufa Vulkán Fürdő és Resort hotelben
Ide készülünk hamarosan az egész családdal: Celldömölk, Jufa Vulkán Fürdő Resort (Fotó: KidsOasis – minősített családbarát szálláshelyek)

Vízben, kint és bent…

A hotel közvetlen összeköttetésben áll a Jufa Vulkán Fürdővel, ahol jórészt az időjárástól függ majd a programunk. Ha visszajön egy kicsit a vénasszonyok nyara, akkor egészen biztosan kipróbáljuk majd a kinti medencéket. Ha viszont hideg lesz, akkor marad a fedett szekció a jó meleg gyógyvízzel, a gyerekmedencével és a szauna- és wellness-világgal. Írtam már róla korábban, hogy mostanában nagyon rákaptam az úszásra, így örömmel láttam a fedett uszodát, ahol mindenképpen szeretném majd lenyomni a szokásos kilométeremet. És persze a forró szauna is hívogató már ilyenkor – nekem ez a fajta felmelegedés is az őszi hangulat része, az estére várható forró csokival együtt. (Régi szabály, hogy akkor van nyár, amikor jegeskávét iszom, és akkor van tél, amikor forró csokit.)

Ezt olvastad már? Kalandjaink Siklóson

Az őszi hangulat nálam maában foglalja az úszást is
Ezt az uszodát nagyon kinéztem magamnak…. (Fotó: KidsOasis – minősített családbnarát szálláshelyek)

Őszi hangulat a Ság-hegyen

És hogy jön ehhez az egészhez a vulkán? Úgy, hogy a hotel közelében magasodó Ság-hegy nem más, mint egy 5 millió éves kialudt tűzhányó. Innen a szálloda és a fürdő neve is. Én meg, amióta láttam Szicíliában az Etnát köveket köpködni (épp kitörés előtt állt, de azt már nem néztük meg közelről), azóta csodálattal nézem a vulkánokat. Az erdő pedig már ezer színű ilyenkor, szóval valószínű, hogy lesz egy kis kirándulás is a sárguló levelek és az őszi hangulat jegyében a hegyen. És persze megnézzük a Kemenes Vulkánparkot, hogy még közelebbről megismerkedhessünk a vulkánok működésével. Szerintem egy ilyen élmény sokkal jobban megmarad a gyerekekben is, mint az, amit egyszerűen könyvből tanulnak. Én meg alapból humán beállítottságú vagyok, szóval jól fog jönni az a kis természettudomány… Ahogy a pihenés, és az az énidő, vagyis inkább család-idő is, ami egy kis átmenetet jelent majd a hűvösebb évszak felé…

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is tudunk a cikkekről. Képes inspirációért, sneak peekekért, és más exkluzív tartalmakért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

One comment

  1. Pingback: Pihenés tűzön-vízen – ezzel várt minket a JUFA Vulkán Fürdő Resort

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .