A rugalmas és egészséges bőr segítőtársa: a szilícium

A rugalmas és egészséges bőr segítőtársa: a szilícium

(Szponzorált tartalom) Ha a szilícium nevét hallod, ugye, nem csak a számítógép jut eszedbe? Ez a nyomelem ugyanis a szervezetünk működésében is komoly szerepet játszik. Gyulladáscsökkentő, anyagcsere-fokozó és kötőszövet-erősítő hatása is lehet, a szervezetünk viszont nem tudja önmaga előállítani, sőt, 20 éves kor után tárolni is nehezen fogja.

Szilícium 01

Mire jó a szilícium?

Ez a természetes anyag többek között a homokban, a kvarcban, a kristályokban fordul elő, de a növényekben, sőt, kis mennyiségben az emberi sejtekben is megtalálható. Elsősorban a kötőszövetben, például az inakban, ízületekben, de ott van a csontban, az érfalakban is. Hozzájárul a csontképzéshez, az érfalak felépítéséhez, a kollagénrostok épségének megőrzéséhez, a tápanyagoknak a sejtekbe való eljuttatásához, és a méregtelenítéshez. Ezek együtt pedig abban segítenek, hogy a bőrünk erős és rugalmas maradjon.

Ha hiányzik a szervezetből, hamarabb megereszkednek a kötőszövetek, fénytelen, törékeny lesz a haj és a körmök, és a bőr is könnyebben elengedi magát. Természetes formájában a kölesben, a zabban, az árpában, a csalánban található meg, ha viszont így sem elegendő, akkor étrend-kiegészítő formájában kell bevinni.

Szilícium 02

Gélben és kapszulában is kipróbáltam

Nemrég kétféle szilíciumpótló készítményt is kaptam tesztelésre. Az Original Silicea® kapszulákban a szilícium mellett cink, mangán, szelén és biotin is van, amelyek együtt támogatják a bőr, a haj, a körmök, a csontok egészségét, és az oxidatív stresszel szembeni ellenállást. Ezt leginkább prevenciós jelleggel szedem (a szépségügyi hatása mellett az ízületi kopások megelőzésére is), valószínűleg hosszabb távú szedés mellett tudok majd konkrét hatásáról beszámolni.

Az Original Silicea® gél viszont már hozott jól látható eredményeket. Ez az ásványi szilícium mellett biotint is tartalmazó gél külsőleg és belsőleg is használható. Belsőleg fogyasztva vízzel kell elkortyolni. Nagyjából azt tudja, amit a kapszula, plusz gyomorégésre, puffadásra is beválik. Az igazán izgalmas viszont a külsődleges felhasználása. Bőrgyulladások kezelésére vízzel hígítva, borogatószerként kell alkalmazni, pattanásokra és rovarcsípésekre pedig hígítatlanul. Mi zsíros-pattanásos kamaszbőrön próbáltuk ki, és tényleg magáért beszél a hatása. Pár nap alatt megnyugszanak a gyulladt foltok, és halványodnak a nyomukban kialakuló foltocskák is. A következő etapban narancsbőrre is be fogom vetni, mert ez az első kör nagyon meggyőző volt számomra.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Olvasd el ezt is!

Mi okozza az ekcémát, és hogyan enyhíthető?

Teafalolaj, a sokoldalú segítőtárs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .