Az év színe 2021: stabil alapok és egy kis optimista napfény

Az év színe 2021: stabil alapok és egy kis optimista napfény

A színtrendeket meghatározó Pantone intézet 2021-es választása két színre esett. Az év színe 2021 – ben az Ultimate Gray elnevezésű szürke árnyalat, és az Illuminating nevű sárga. De mit is fejez ki ez a két árnyalat?

az év színe 2021 - 01

Eddig csak 2016-ban fordult elő, hogy az év színéül két árnyalatot választott a Pantone intézet. Ekkor a sztereotip rózsaszín és világoskék együttes szerepeltetésével a sztereotip nemi normákra, és ezek egyenlőtlenségére kívánták felhívni a figyelmet a választásukkal.

2020-ban a klasszikus kékre esett a választás, amelyet a stabilitás és a nyugalom színeként jelöltek meg. Aztán jött egy olyan év, amiben minden volt, csak stabilitás és nyugalom nem – ugyanakkor pedig minden lelki stabilitásunkra és nyugalmunkra szükség volt a felszínen maradáshoz.

Ezt olvastad már? 2020 klasszikus kékje a mindennapokban

Az év színe 2021: Miért éppen ez a kettő?

A Pantone színválasztása ismét társadalmi üzenetet hordoz. Nem kérdés, hogy 2020-ban az egész világnak komoly kihívásokkal kellett szembenéznie. Most pedig két dologra van nagy szükségünk. egy nagyon gyakorlatias, szolid és visszafogott alapra, amely megtart, és az intuíciónkra és a vidámságunkra, amely felemel. Erre így együtt, mert ha csak az egyikre hagyatkoznánk, az túlságosan visszafogna vagy túlságosan elvinne hurráoptimistába.

Ezt olvastad már? Ez volt 2019 színe

„Mindkettőnek megvan a maga érzelmi aspektusa: a szürke a támogató és szolid, a gyakorlatias alap, amire szükségünk van, a sárga pedig a reményt, a napfényt és jókedvet hozza el” – magyarázta Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet igazgatója, miért is ez lett az év színe 2021 – re.

az év színe 2021 - 02

Az év színe 2021: kontrasztban és együtt

A Pantone Intézet közleménye is különösen hangsúlyozza a két szín egymásra hatását. A tartós, sziklaszilárd alapot adó szürkére építeni lehet, és az építést a sárga melengető és optimista árnyalata segíti. A lelki megküzdő képességhez mindkettőre szükségünk van. Az agy és a szív, a relaizmus és az optimizmus, akármilyen kontrasztosak is, nem egymás ellentétei. Sokkal inkább egymás segítői. A komolyság és a racionális gondolkodás, valamint a vidámság és az intuíció nem háborúznak, hanem együtt alakítják ki azt a gondolkodásmódot, amely segít a mostani, kihívásokkal teli időben.

Vagyis még soha nem volt ilyen aktuális a Zöldsaláta blog jelmondata, az „ésszel, szívvel, lélekkel”. A Pantone közleménye szerint lényegében ezt fejezi ki az év színe 2021 kezdetén.

Azt pedig, hogy hogyan hat ránk a napsütéses sárga szín, olvasd el az Élet színesben című blogomon!

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók. Pixabay.com, Instagram.com

4 Comments

  1. Pingback: Így hat rád 2021 színe, a szürke és a sárga - Zöldsaláta

  2. Pingback: Egy sárga kardigán, két alkalom, két stílus - Zöldsaláta

  3. Pingback: Gordon Ramsay éttermétől a sujtás ékszerek világáig - Zöldsaláta

  4. Pingback: 2022 színe: a Very Peri - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .