2020 színe: klasszikus kék a mindennapokban

2020 színe: klasszikus kék a mindennapokban

A Pantone intézet minden évben kihirdeti az adott év meghatározó színeit, közülük is a legfontosabbat, Az év színét. 2019-ben a Living Coral árnyalatra, egy kedves, meleg korallszínre esett a választás, amely ráadásul a komoly veszélyben levő korallzátonyokat is felidézte. 2020 színe ismét a tengert idézi, ráadásul egy kimondottan, már a nevében is klasszikus szín, a klasszikus kék.

Ez a kék szín a Pantone színszakértői szerint egyrészt megnyugtató és a biztonságot adó, másrészt pedig egy olyan klasszikus, amely biztos alapokat ad az építkezéshez. Az tény, hogy legalább egy ilyen klasszikus kék, más néven “iskolakék” ruha, felső, vagy legalább nadrág mindenkinek akad a szekrényében, ráadásul nem is igen van olyan színtípus, amelyik ne tudná hordani. Vagyis könnyen lehet, hogy a Pantone arra is szeretett volna reagálni ezzel a választással, hogy lejárt a “minden szezonban 200 új ruha” korszaka, nem szégyen visszanyúlni a jól bevált klasszikusokhoz, és kivenni a szekrényből egy rég nem hordott, de bármikor bevethető darabot. (Az Élet Színesben blogon még többet írtam arról, mi mindent jelent és üzen ez a szín.)

De lássuk, hogyan illeszthető bele 2020 színe a hétköznapjaidba!

2020 színe #1: klasszikus kék a szekrényedben

Először is megmutatom a legújabb kedvenc ruhámat: a Beautyinthebox.hu kínálatából érkezett, és még azelőtt rendeltem meg, hogy kiderült volna: ez lesz az év színe. Úgy látszik, ráéreztem, hogy néha vissza kell nyúlni klasszikus színekhez, szabásokhoz. Ez valóban egy letisztult darab, amelyik minden alkalomra bevethető, és minden kiegészítővel mássá alakítható.

2020 színe klasszikus kék

Ez pedig az egyik kedvenc táskám, szintén a Beautynthebox-tól, és szintén kékben. Úgy látszik, tényleg idejekorán ráéreztem erre a dologra…

2020 színe Classic Blue

2020 színe azért remek választás, mert egy ilyen klasszikus kék ruhával semmilyen alkalomra nem tudsz nagyon mellényúlni.

De a szín klasszikus volta egyáltalán nem zárja ki, hogy vidám legyen a szetted.

2020 színe ugyanúgy megállja a helyét alkalmi viseletként, mint a mindennapokban. Valóban sokoldalú!

Sőt, akár még romantikus is lehet.

Sőt, az is elég lehet, ha az ékszereiden jelenik meg ez a szín.

Esetleg a sminked, a körmöd pompázik kékben.

2020 színe #2: klasszikus kék az otthonodban

Nem csak a ruháidon, az otthonodban is remekül mutat ez a szín. Bár hideg árnyalatról van szó, mégsem lesz tőle teljesen rideg, hivatalos az otthon. Ha mértékkel alkalmazod, inkább látványos, elegáns lesz a végeredmény.

A fehér, kevés klasszikus kék és a világoskék kombinációja kifejezetten tiszta, elegáns hatást kelt.

A terítéket is némi eleganciával ruházza fel.

Íme, a kanapé, amelyik a legtöbb szobában jól mutat.

És a klasszikusan hippi fotel.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

3 Comments

  1. Pingback: Az év színe 2021: stabil alapok és egy kis optimista napfény - Zöldsaláta

  2. Pingback: Nyári színek toplistája: Blue & Barbie - Zöldsaláta

  3. Pingback: Farmer farmerral: a legkényelmesebb őszi outfitek - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .