Így hat rád 2021 színe, a szürke és a sárga

Így hat rád 2021 színe, a szürke és a sárga

Az előző bejegyzésben írtam róla, mit fejez ki 2021 színe, azaz inkább színei, hiszen a Pantone intézet idén nem egy, hanem két színt választott az év fő színének: az Ultimate Gray szürke és az Illuminating sárga egyszerre jelképezi a stabil, szolid alapokat, és az intuíciót és az optimizmust.

2021 színe 01

De a színek nem csak a jelkép szintjén hatnak, valódi hatásuk is van testre-lélekre. Ha ezt ismered, tudatosan képes leszel beemelni a színeket az öltözködésedbe és a környezetedbe, aszerint, hogy éppen mire van szükséged, és milyen hatást akarsz mindezzel elérni.

Az Élet színesben blogon elolvashatod, kinek, melyik színtípusnak áll jól 2021 színe, illetve színei.

Így hat 2021 színe #1: a sárga felvidít

A sárgát tudat alatt valóban a vidámsággal kötjük össze: ezt támasztja alá az is, hogy a derűs, optimista emberek kedvelni szokták, míg a lehangolt emberek sokszor nem szeretik, annak ellenére, hogy képes felvidítani őket. Egyes kutatások szerint javítja az összpontosításra való képességünket, segít a tanulásban, munkában. Már csak ezért is érdemes sárga szövegkiemelővel kihúzni a tankönyvben a lényeget. Az idegrendszer mellett az emésztési folyamatokra is jól hat.

Ezt olvastad már? 2020-ban a klasszikus kék lett az év színe.

2021 színe könnyen magára vonja a figyelmünket, ezért kapják ezt a színt a láthatósági mellények, a taxik és a figyelemfelhívó táblák. Vagyis ne csodálkozz, ha sárga öltözetben minden szem rád tapad. Akkor öltözz sárgába, ha nem bánod, hogy te leszel a központ, és vidámságot, önbizalmat akarsz sugározni. De akkor is felveheted ezt a színt, ha szükséged lenne egy kis plusz jókedvre, és arra, hogy mások észrevegyenek.

2021 színe a sárga

Az Élet Színesben blogon bővebben is írtam a sárga szín hatásáról.

Így hat rád 2021 színe #2: a szürke

A szürke ezzel szemben akkor a legjobb választás, ha nem nagyon szeretnéd, hogy a központban legyél. 2021 színe józanságot, biztonságot, de távolságtartást, elhatárolódást is jelent. Ha rosszul indul a napod, amolyan „ne szóljatok hozzám” módon, sokszor jó megoldás beburkolózni egy finom, meleg szürke pulcsiba, ami felmelegít, megtart, stabilabbá tesz, és segít, hogy egy kicsit visszahúzódj a történések középpontjából. A szürke üzleti öltözet pedig a kompromisszumkészséget, a visszafogottságot, a stabilitást hivatott kifejezni.

Érdekes viszont, hogy az alkotó emberek sokszor szeretik a szürkét, mivel semlegességével képes inspirálni őket. A sötétszürke viszont nagy felületen nyomasztóan hathat. Az ezüst kiegyensúlyozhat, csökkenti a feszültséget, szemlélődő, semleges hangulatba hoz. A Hold színeként a nőiséget is erősítheti.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók. Pixabay.com,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .