2019 színe az élő korall

2019 színe az élő korall

Ahogy minden évben, úgy az idén is kihirdette az év színét. 2019 színe amely a Living Coral, azaz az Élő Korall nevet viselő árnyalat.

A Pantone Color Institute illetékesei szerint most sem véletlen a választás. Ez az energikus, szembeötlő, mégsem arcbamászóan élénk árnyalat egyrészt egyértelmúen a tengerekre, a korallszirtekre hívja fel a figyelmet. Az ugye, nem titok, hogy a környezetünk, és ezzel együtt a tengerek komoly bajban vannak, és ideje lenne valamit lépni az ügyben. (Az persze megint más kérdés, hogy a világ jelenlegi vezetői miért azzal vannak elfoglalva, hogy minél ügyesebben tagadják a klímaváltozás létét). Másrészt pedig épp azért mert energikus, ugyanakkor megnyugtató, 2019 színe egyfajta barátságosságot is áraszt, amivel az emberi kapcsolatok szükségességére igyekszik felhívni a figyelmet.

2019 színe a korall
Az idei év színe az Élő Korall. Élénk, mégis visszafogottan elegáns (Fotó: Pixabay.com)

Milyen jelentéseket hordoz még 2019 színe?

A korallszín a pink és a narancs, élénkebb verziójában a piros és a narancs (vagyis a gyökér- és a szakrális csakra színe) kombinációja. Ily módon egyesíti magában a gyökereinkkel, a “földön állással”, a biztonsággal, illetve a nőiséggel, kreativitással, szexuális energiákkal kapcsolatos kérdéseket. A jobb agyféltekét serkenti, így még a megrögzötten racionális embereket is képes kicsit intuitívabbá varázsolni. Így talán nem véletlen., hogy 2019 színe az erősen racionalitásra építő nyugati kultúrában hagyományosan kevéssé játszik szerepet, ellentétben például egyes indián kultúrákkal.
Mivel a korallnak fényre van szüksége a növekedéshez, szimbolikusan sokszor a fényért való harccal is kapcsolatba hozzák (no, ki lát analógiát ebben is?). A felismerések, az önelemzés, a félelmektől való megszabadulás, a függés kontra függetlenség kapcsolódik hozzá.  Kevésbé optimista oldalról a viszonzatlan szerelem, az érzelmek kivetítése kapcsolódik hozzá.

Szereted? Nem szereted? Jól áll?

Akik szeretik, azok egyesek szerint érzékeny, nyitott, együttérző emberek, akik képesek feloldódni egy-egy kapcsolatban. Kedvelik a finom eleganciát, és szeretnek másokkal együtt véghez vinni dolgokat. Energikusak, de az anyagi világ törtetése helyett inkább a magasabb szempontok motiválják őket.

Akik nem szeretik ezt a színt, azoknak sokszor teendőjük van a viszonzatlan szerelem érzésével, és a saját sérülékenységükkel, amit hajlamosak keménységgel álcázni. Néha komoly áldozatot hoznak mások elismeréséért, és nehézségeik vannak a saját értékük felismerésével, illetve az érdekeik érvényesítésével.

A színtípusok közül leginkább a Tavaszoknak áll jól 2019 színe, ők az arcuk közelében viseljék ezt az árnyalatot. (Megyek is beszerezni pár korallszínű felsőt.) Akik hideg, azaz nyár és tél típusúak, inkább az arcuktól távol, nadrág, cipő, táska formájában hódoljanak a 2019 színe iránti rajongásuknak.

Így viseld 2019 színét

A tavasz típusok nem tudnak tévedni ezzel a színnel, szóval ez az év a miénk, kedves Tavaszok! 2019 színe egyébként meglehetősen jól kombinálható: ha a visszafogott eleganciát kedveled, akkor viseld bézzsel, szürkével vagy földszínekkel, ha viszont nem ijedsz meg egy kis feltűnéstől, akkor jöhetnek az egészen vad színek is, például akár a tavalyi év Ultra Violet-je.
Íme, egy visszafogottan elegáns kombináció fehér inggel.

 

Földszínek, és egy kis világoskék a feltűnés kedvéért.

 

Szintén egy elegáns variáció, a drapp tompító hatását kihasználva.

 

És akkor jöhet a színes brutálkodás? Szerintem nagyon menő.

 

Íme egy szuper korallszínű rúzs. 2019 színe kisegít minket, élénk, tavaszokat is, akiknek elég nehéz megtalálni a tökéletes rúzszsínt.

 

2018 színe a lakásodban is megjelenhet

2019 színe nem csak a ruhádon, de a lakásban is jól mutat. Ha felújítást, átrendezést tervezel, jól jöhetnek ezek az ötletek.
Ha nem akarod túl nagy felületen alkalmazni ezt az árnyalatot, egy könyvespolc hátulját is beboríthatod vele. persze csak akkor ér, ha utána nem tömöd tele tárgyakkal a polcot.

 

Kiegészítőkkel is beviheted a szobába az Élő Korall árnyalatot.

 

Ha merészebb vagy, egy egész falat is átfesthetsz erre a színre. Zölddel például különösen jól mutat.

 

 

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is tudunk a cikkekről. Képes illusztrációkért, és más exkluzív tartalmakért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

 
 

One comment

  1. Pingback: Tavaszi divat 2019: ígyöltözz divatosan minden alkalomhoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .