Pumpkin Spice Latte gyorsan, egyszerűen

Pumpkin Spice Latte gyorsan, egyszerűen

Bár az évszakok változását nálam elsősorban a jegeskávé – forró csoki váltás jelzi, azért a sütőtökös latte, azaz a Pumpkin Spice Latte is kivívta a maga helyét az itallapon.

Reggelenként különösképpen a bányászbéka feneke alatt szokott tartózkodni a vérnyomásom, így a koffein alap. De a sima, lefőzött presszókávét nem szeretem, inkább a tejes, ízesített változatokra szavazok, akár kávézóban, akár otthon kávézom. A tavaszi Dalgona-őrület után most a Pumpkin Spice latte vette át a vezetést. Persze lehetőleg úgy, hogy ne legyen benne kétmillió kalória, és ne is kelljen túl sokat vacakolni vele.

Ezt olvastad már? A legfinomabb kávék, túl a Dalgona-univerzumon

Pumpkin Spice Latte: jöjjön a recept

Pumpkin Spice Latte

Először is, csinálok egy kávét. Nálam ez általában valamilyen instant kávé szokott lenni, egyszerűen jobban kedvelem a kevésbé savas ízét, mint a főzöttét (kivéve persze, ha az a főzött valami nagyon finom kávéból van).

Aztán fogok egy-két evőkanálnyi pürésített sült tököt. Ezt persze nem akkor sütögetem, hanem amikor elkészül egy nagyobb adag, beteszek egy pár darabot belőle a hűtőbe, hogy legyen alapanyag a Pumpkin Spice Latte készítéséhez, amikor épp szükség van rá. Ha épp nincs tartalék sült tök, akkor egyszerűen egy kis vízben megpárolom a nyers sütőtököt, majd pürésítem, ez úgy nagyjából 10 perc.

Szóval fogom ezt a tököt, felöntöm úgy másfél deci tejjel, teszek hozzá egy kis mézessütemény-fűszerkeveréket. vagy külön-külön késhegynyi fahéjat, gyömbért, szegfűszeget, meg amit még találok. Édesítésnek megy bele eritrit a kalóriatakarékosság kedvéért, esetleg egy kis méz. És a sűrűsége kedvéért egy kávéskanál vaníliás pudingpor.

Erre a mixre rádolgozok egy kicsit a botmixerrel, és felrakom egy kis lábasban forrni. Ha felforrt, besűrűsödött, akkor gyorsan hozzákeverem a kávét, és mehet is a csészébe.

Ezt olvastad már? Forró kávé felsőfokon

Lehet így, magában is tálalni, de a Pumpkin Spice Latte úgy az igazi, ha van rajta egy kis tejszínhab. Alapesetben nem vagyok feltétlen híve a „fújós” haboknak, ehhez viszont megint csak egy kicsi kell egyszerre. Így nem bontok a kedvéért habtejszínt, hogy felverjem, vagyis marad a fújós.

Nagyjából 5 perc alatt elkészül, még annál is gyorsabban, mint ahogy megiszod.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Pixabay.com

3 Comments

  1. Pingback: A rost jó - és az egészségednek is nagyon fontos! - Zöldsaláta

  2. Pingback: Tejes tea extra csellel: esőben támad a „Londoni köd” - Zöldsaláta

  3. Pingback: Itt a sütőtök szezonja, élvezd ki alaposan! - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .