Olajok a bőrre #3: Marokkó ránctalanító aranya, az argánolaj

Olajok a bőrre #3: Marokkó ránctalanító aranya, az argánolaj

A bőrápoló olajokat bemutató sorozat harmadik darabja az argánolaj, amely a hideg idő kártételeinek kivédésére is az egyik legjobb természetes szer. Az Argania Spinosa latin néven futó argánfa, amelynek magjaiból az argánolajat sajtolják, főként Marokkóban nő. A magokból kézi erővel, hidegsajtolással nyerik ki az értékes olajat, amelyben a hasznos zsírsavakon kívül rengeteg E-vitamin és más antioxidáns hatású vegyületek is vannak.

Ezt olvastad már? A sokoldalú jojobaolaj

Argánolaj 01

Az argánolaj és az antioxidánsok

Magas antioxidáns-tartalmánál fogva az argánolaj kiváló öregedésgátló, ránctalanítja, puhítja a bőrt, már néhány cseppje is képes valamelyest kisimítani a szarkalábakat (ahogy azt rendszeresen elmantrázom, az olajokat tessék nedves bőrre kenni, hogy a nedvességet a bőrbe zárhassák). Furcsa módon az aknés bőrre is jó, kiváló gyulladáscsökkentő és baktériumölő tulajdonságokkal bír. Az érzékeny bőr is bírni szokta, szóval úgy tűnik, szinte nincs olyan bőrtípus, amelyre ne lehetne használni. A mogyoróallergiásoknak viszont nem ajánlják.

Argánolaj 02

Testápolóként alkalmazva nemcsak a szárazságot szünteti meg, hanem az esetleges hegeket, striákat is halványítja. A hajat és a körmöt is erősíti, táplálja: hajmosás előtti pakolásként, vagy a hajvégekbe, körmökbe dörzsölve is hatékony. Hajmosás előtti pakolásként táplálja a fejbőrt, és enyhíti a korpás panaszokat és a hajhullást, ugyanakkor a hajat is puhává, kezelhetővé varázsolja. A hidegben kiszáradt, repedezett ajakra is gyógyír.

Ezt olvastad már? Mit tud a CBD-olaj?

Argánolajos ránctalanítás az Equilibra-tól

(Szponzorált tartalom) Az olasz Equilibra argánolajos ránctalanító krémét és szemkörnyékápolóját azért is vártam nagyon kíváncsian, mert 98 százalékban természetes anyagokat tartalmazó biokozmetikumokról van szó. Többször írtam már, hogy nem álltam át 100 százalékban a bio dolgokra, de egy természetes összetevő-listával rendelkező kozmetikumnak, amilyenek a Mentes Drogériából érkeztek, azért mindig tudok örülni.

Argánolaj 03

Mindkét krém illata finom, természetes, édeskés-mogyorós. A szemkörnyékápoló krém gazdag, mégis selymes textúrájú, könnyen kenhető. Nem kell húzni-nyúzni a szemkörnyék érzékeny bőrét, miközben felkenem, finoman be lehet ütögetni a bőrbe. Egyébként tökéletesen ellátja a feladatát, a benne levő argánolaj egy éjszaka alatt képes kicsit simábbá varázsolni a bőrt, kitelíteni az apró ráncokat a szem körül.

A ránctalanító krém nagyon érdekes darab. Amikor a dobozt kibontottam, kicsit meglepődtem nagyon tartalmas, sűrű, szinte szilárd, vajszerű állagán. Érdekes módon, akármennyire is tartalmas a krém, nagyon hamar beszívódik a bőrbe, és nem tűnik „soknak” a bőröm számára. Elsősorban éjszakára szeretem feltenni, de télen valószínűleg nappal is használni fogom, amikor az időjárás miatt extra védelmet szeretnék a bőrömnek. Ez a krém is szépen simítja, puhítja, táplálja a bőrt az argánolaj hatóanyagaival, pár nap alatt nagyon megkedveltem.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Pixabay.com, Judit

2 Comments

  1. Pingback: Téli feszültségoldás - nyári illatokkal a fürdőszobában

  2. Pingback: Mi az a hialuronsav és miért kell a bőrnek? - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .