Meditatív Aerotréning: lassú, mégis átmozgat

Meditatív Aerotréning: lassú, mégis átmozgat

A múlt héten meglepetésszerűen kaptam egy e-mailt a Wellonline-tól, miszerint nyertem egy ingyenes belépőt az 5. Yoga& Pilates Day-re. Bár eredetileg más terveim voltak a hétvégére, ha már így házhoz jött a lehetőség, nem lehetett kihagyni. Az órarendben ugyanis jó pár olyan jóga- és egyéb óra szerepelt, amit már régen szerettem volna kipróbálni. Például a meditatív aerotréning is. És bár a belépőt sorsoláson nyertem, tehát szó sincs szponzorált írásokról, elhatároztam, hogy itt a blogon is megírom a tapasztalataimat.

Meditatív aerotréning

Az első ilyen foglalkozás a meditatív aerotréning volt, amelyről egy barátnőm korábban már ódákat zengett. Annyit tudtam róla, hogy lassú zenére végzett, koncentrált mozdulatokból álló (innen a meditatív elnevezés), aerob tartományban zajló edzés. Bár a meditatív aerotréning nem tűnik nagyon pörgősnek, mégis alaposan megmozgatja, megizzasztja az embert.

Nos, ez mind igaznak bizonyult: kellemes tempójú, keleties zenére végzett órán vehettem részt, amelynek lényege – mint megtudtam – az aerob zónában végzett alakformáló és állóképesség-fejlesztő mozgás, a nagy izomcsoportok feszítése és ezzel egyidejűleg az ellentétes izmok lassú, hatékony nyújtása. Bár a terhelést az oktató nyilvánvalóan “kipróbálós” szinten tartotta, a lassú-táncos-koncentrálós óra mégis kellemesen átmozgatott, megizzasztott. Minden izmomban éreztem a hatását.

Mindehhez szuper kiegészítés volt a keleties zene, mindenféle elektronikus tüctücc nélkül (sorry, ez az egy dolog, amit csak minimális mennyiségben vagyok képes elviselni). Szóval a meditatív aerotréning elsőre ötöst kapott nálam, és úgy érzem, találkozunk még.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .