A múlt héten meglepetésszerűen kaptam egy e-mailt a Wellonline-tól, miszerint nyertem egy ingyenes belépőt az 5. Yoga& Pilates Day-re. Bár eredetileg más terveim voltak a hétvégére, ha már így házhoz jött a lehetőség, nem lehetett kihagyni, mivel az órarendben jó pár olyan jóga- és egyéb óra szerepelt, amit már régen szerettem volna kipróbálni. És bár a belépőt sorsoláson nyertem, tehát szó sincs szponzorált írásokról, elhatároztam, hogy itt a blogon is megírom a tapasztalataimat.

Az első ilyen foglalkozás a meditatív aerotréning volt, amelyről egy barátnőm korábban már ódákat zengett. Annyit tudtam róla, hogy lassú zenére végzett, koncentrált mozdulatokból álló (innen a meditatív elnevezés), aerob tartományban zajló edzés, amely ugyan nem tűnik nagyon pörgősnek, mégis alaposan megmozgatja, megizzasztja az embert.
Nos, ez mind igaznak bizonyult: kellemes tempójú, keleties zenére végzett órán vehettem részt, amelynek lényege – mint megtudtam – az aerob zónában végzett alakformáló és állóképesség-fejlesztő mozgás, a nagy izomcsoportok feszítése és ezzel egyidejűleg az ellentétes izmok lassú, hatékony nyújtása. Bár a terhelést az oktató nyilvánvalóan “kipróbálós” szinten tartotta, a lassú-táncos-koncentrálós óra mégis kellemesen átmozgatott, megizzasztott, minden izmomban éreztem a hatását. Mindehhez szuper kiegészítés volt a keleties zene, mindenféle elektronikus tüctücc nélkül (sorry, ez az egy dolog, amit csak minimális mennyiségben vagyok képes elviselni). Szóval elsőre ötöst adtam neki, és úgy érzem, találkozunk még.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..