4 sportos Youtube csatorna a hatékony otthoni edzésekhez

4 sportos Youtube csatorna a hatékony otthoni edzésekhez

Kifejezetten szeretek otthon edzeni. Tudom, persze, hogy a hatásfoka nem ér fel egy komolyabb személyi edzésével, és nem is teljesen kezdőknek való a dolog, hiszen a videó nem javít ki, ha rosszul csinálod a gyakorlatot. Ugyanakkor némi testtudatossággal, edzőtermi múlttal, és időhiánnyal jó kombináció egy sportos Youtube csatorna követése – nem kell külön időt találni arra, hogy elmenj az edzőterembe, nem kell odautazni, órakezdéshez alkalmazkodni, ha van egy kis időd, máris kezdheted.

4 sportos Youtube csatorna, amit követek
Otthon edzeni jó dolog, de azért nem árt hozzá egy kis előképzettség, hogy tényleg jól csináld a gyakorlatokat

A legutóbbi bejegyzésben is írtam róla, milyen komoly motivációt jelent a rendszeres edzéshez, ha ott van előtted egy kattintásnyira a fitnesz-videók komoly gyűjteménye. Én is folyamatosan gyűjtögetem őket a lejátszási listámra, hossz, erősség szerint csoportosítva. És persze jó néhány fitnesz témájú Youtube csatorna is van, amit követek, és amelyből adott esetben szemezgetek. Mindegyikre jellemző, hogy jól felépített edzések vannak rajta, és ha odafigyelsz az instrukciókra, akkor nagy valószínűséggel jól fogod csinálni, hiszen nagyon alaposan elmagyarázzák, mire figyelj egy-egy gyakorlatnál. Az angol nyelvű csatornák esetében még az angolod is fejlődik közben, dupla haszon. 🙂 Megmutatom azt a négyet, amelyek mostanában a kedvenceim.

Ezt olvastad már? Nem gond, ha utálsz futni, a séta is megteszi!

Béres Alexandra: DVD helyett Youtube csatorna

Az egyik legjobb magyar Youtube csatorna Béres Alexandráé
Béres Alexandra Youtube-csatornáján a régi edzésvideókat is megtalálod

Nagyon szimpatikus lépés volt Alexandrától, hogy a korábbi fitnesz-videóinak anyagát a Youtube-on is hozzáférhetővé tette. A Youtube-csatorna azonban nem csak ennyiből áll. A már-már klasszikusnak számító fitneszvideók mellett Alexandra a különféle tévéműsorokban leadott mozgássorokból is válogatott. Ezekben a tízperces blokkokban A bemelegítéstől a nyújtásig minden izomcsoport sorra kerül. Ráadásul több ilyen tízperces mozgássort egymás mögé téve úgy állítod össze az edzésedet, ahogy szeretnéd, akár minden nap más izomcsoportra koncentrálni. Ha pedig elejétől végéig szeretnél végigcsinálni egy komplett, profin felépített edzést, akkor maradhatsz a régi videóknál is.

POPSugar Fitness: üdítő változatosság

PopSugar: a változatos Youtube csatorna
A POPSugar Fitness csatornáján mindenféle edzést megtalálsz

A POPSugar magazin fitness-csatórnájában a változatossága fogott meg. A táncos edzésektől a saját testsúlyos erősítő edzésekig, a Pilatestől az eszköz nélkül végezhető kardióig minden van, akár 10-15 percet, akár egy egész órát szeretnél edzeni. Szintben is bármit megtalálsz, a Youtube csatorna feltöltései közott a kezdőtől az erőteljes edzésekig. Ha még nem feltétlenül tudom, mit is szeretnék, innen válogatok (aztán pedig általában csinálom egy ideig, amit kipróbáltam).

Ezt olvastad már? Ezért sportolj akkor is, ha nagy a hajtás!

LumoWell: a minimalizmus varázsa

Az abszolút mindimalista Youtube csatorna
A LumoWell a létező legminimalistább fitneszcsatorna

Van az úgy, hogy az ember semmi másra nem vágyik, csak egy jó kis átmozgatásra, minden csicsa nélkül. A LumoWell ebben nagyon jó. A z általa kínált appok és fitnesz-videók, illetve az egész Youtube csatorna különlegessége, hogy itt nem élőszereplős videókat találsz, hanem számítógépes animációkat. Őszintén szólva engem először a SIMS-hez hasonló számítógépes játékokra emlékeztetett az egész, de azt el kell ismerni, hogy a gyakorlatsorok nagyon jók, adott esetben pedig elég kemények is. Merthogy itt is találhatsz mindent, az izomcsoportokra lebontott rövid edzésektől a teljes átmozgató edzésig, a kezdő szinttől a haladóig.

FitnessBlender: egyszerű és nagyszerű

Egyszerű, de nagyszerű Youtube csatorna
Egyszerű, de nagyszerű

Az előzőnél kicsit kevésbé gépies, ám még mindig meglehetősen minimalista FitnessBlender mögött egy házaspár, Kelli és Daniel állnak. A Youtube csatorna feltöltései egyszerűen végrehajtható, világosan kivitelezett edzésprogramok sima, fehér háttér előtt, zene nélkül, érthető instrukciókkal. Én alapvetően a bulis edzéseket szeretem, de vannak olyan időszakaim, amikor valami ennyire simára egyszerűre világosra vágyom, akár zene nélkül is. A letisztultságnak is megvan a maga varázsa. Ha pedig nem találod elégnek az ingyenes edzésprogramokat, a páros honlapján fizetős, több hetes kihívásokra is feliratkozhatsz, mégpedig meglepően ésszerű áron.

Te milyen fitnesz Youtube csatornákat követsz? Írd meg kommentben, vagy a Facebookon!

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is tudunk a cikkekről. Képes inspirációért, sneak peekekért, és más exkluzív tartalmakért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .