Kedvenced a csocsó? Szerezz be egy csocsóasztalt otthonra is!

Kedvenced a csocsó? Szerezz be egy csocsóasztalt otthonra is!

(Szponzorált cikk) Akárhol nyaraltunk eddig, este nagy valószínűséggel a csocsóasztal mellett kötöttünk ki. Fiús, pláne focirajongó családban, amilyen a miénk is, úgy tűnik, hogy a foci asztali verziója, azaz a csocsó is kihagyhatatlan „társasjáték”. Lassan érdemes lesz elgondolkodnom azon, hogy itthonra is beszerezzek egy csocsóasztalt. De vajon milyen érvek szólnak mellette?

A legfőbb érv a csocsóasztal beszerzése mellett természetesen az, hogy ez az a játék, amihez, ha hozzájutunk, nehezen unjuk meg. Kellően mozgalmas és izgalmas ahhoz, hogy egy kis- és egy nagykamasz gyereket plusz egy pár szülőt jó időre lekössön. És a félreértések eloszlatása végett: ez nem kifejezetten férfisport. Én legalábbis nem csak a fiúk miatt szoktam részt venni a csocsópartikon. Jó, lehet, hogy nem én leszek ebben a sportban a következő világbajnok, de legalább felfedezem a saját reflex-beli hiányosságaimat. És ha nagyon pragmatikus, tudatos szülőként közelítem meg a dolgot, a csocsó a játékos reflex-fejlesztésre sem utolsó dolog.

Csocsó 01

Ismered a csocsó történetét?

Az asztali focik története egyébként a 20. század kezdetén indult. Németországban a chemnitzi Német Játékmúzeumban ma is látható egy 1903-ban, Franciaországban készült korai asztal. Az Egyesült Királyságban Harold Searles Thornton 1923-ban jegyeztette be az első szabadalmat csocsóasztalra. Később több cég is gyártani kezdte az asztalokat. Az egyik leghíresebb közülük az 1927-ben alapított francia Bonzini. A cégalapító Paul Bonzini mellett készített még csocsóasztalt Lucien Rosengart, aki az unokáit lepte meg az új játékkal az 1930-as években, míg Alexandre de Finesterre a spanyol polgárháború sérültjeit szórakoztatta a csocsó általa kitalált változatával.

Csocsó a munkahelyen és otthon

A csocsó ma már komoly sportnak számít, egyesületekkel, ligákkal és nemzetközi szövetségekkel. De persze nem kell profinak lenni benne, annak sincs semmi akadálya, hogy egyszerűen hobbiból játsszunk. A legtöbben szórakozóhelyeken, szállodákban gyűlünk a csocsóasztal köré, de egyre több munkahelyen, sőt, iskolában is van mód egy gyors csocsómeccsre a pihenőidőben. De a csocsó akár otthoni, családi „társasjáték” is lehet, amelynek segítségével az egész család elszakadhat egy időre a tévétől, a számítógéptől. És lássuk be: ha a munkahelyen lehet a csocsó a csapatépítés eszköze, akkor otthon is beválhat erre a célra.

Csocsó 02

A mini asztali focitól a multifunkciós sportasztalig

A csocsóasztalok belépő kategóriája a kis méretű, olcsó asztali foci , amelyet akár a nyaralásra is magunkkal vihetünk. Persze minél többet játszunk, annál nagyobb lesz az igény egy stabilabb, strapabíróbb darabra. Az asztalra helyezhető, mini csocsóasztalok és a klasszikus, önálló bútordarabnak számító, masszívabb asztalok mellett létezik helytakarékos, összecsukható változat is, sőt, olyan multifunkciós játékasztal is, amely a csocsóasztalból egy mozdulattal változik át pingpong-, asztali jégkorong-, billiárd- vagy kártyaasztallá.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Hawaj.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .