Egy blézer mind fölött: elegáns alapdarab az ünnepekre

Egy blézer mind fölött: elegáns alapdarab az ünnepekre

(Szponzorált tartalom) Mi jut eszedbe, ha azt mondom, alapdarab? Egy semleges színű, minden környezethez alkalmazkodó felső vagy nadrág, esetleg kabát? Az esetek többségében igazad van, ha erre gondolsz. Azt viszont gyakran elfelejtjük, hogy egy-egy nagyon hangsúlyos, ünnepi ruhadarab is számíthat alapdarabnak a ruhatárban. Az ilyen statement darabok úgy sokoldalúak, hogy képesek a legegyszerűbb szettet is alkalmivá varázsolni. Az én ünnepi szezonra rendelt látványos alapdarabom ez az aranyszínű mintás, sötétkék blézer a Bonprix kínálatából.

Blézer 01

A blézer, amire tavaly tél óta vártam

Ez a blézer már tavaly is szerelem volt, de sajnos épp kifogyott, mielőtt megrendeltem volna. Idén ősszel viszont szerencsére visszatért a kínálatba, gyorsan le is csaptam már, amint lehetett. Engem kicsit a Versace barokkosan túldíszített darabjaira emlékeztet – ez pedig épp megfelelővé teszi az ünnepi szezonra. November-december környékén szerintem a leginkább letisztult ízlésű embernek is megemelkedik a túldíszítettséggel kapcsolatos igényszintje. Ráadásul , ha a járványhelyzet másképp nem dönt, jöhetnek olyan helyzetek, amikor délelőtt még munkához kell öltözni, délután pedig már partihoz.. Ez a blézer ezt tudja megoldani – valamint választ ad a “nincs egy rongyom” típusú töprengésekre is.

Blézer 02

Kell hozzá egy kis merészség, de megéri!

Azt nem mondom, hogy egy-egy olyan látványos darab viseléséhez, amilyen ez a blézer is, nem kell egy kis merészség. Kell, mert ebben nehéz lesz elbújni. Nagyjából kilométerről vonzza a tekinteteket – leteszteltem egy teljesen hétköznapi helyzetben, egy áruházban is. Viszont annyira ünnepélyes, hogy a legszimplább szettet is azonnal alkalmivá varázsolja. Nálam egy egyszerű farmer-póló összeállítás volt a tesztalany. A póló, amely egy valóban minden helyzetben bevethető alapdarab, ráadásul a mindenkinek megfelelő sötétkék színben, szintén a Bonprix-től érkezett. A blézer túldíszítettsége még azt is felülírja, hogy a szett lényegében teljes egészében sötétkék. A sok arany szépen megbontja a monotonitást. A karcsúsított szabás pedig kicsit nyújtja, és előnyösebbé teszi az alakot.

Alkalmi szett

Ha van egy ilyen blézer a szekrényedben, nem kell túlgondolni a szettet!

Az ilyen statement darabok esetében az a lényeg, hogy a szetten belül ez legyen az egyetlen hangsúlyos darab. Még az ékszereket is érdemes finomra venni. Egy ilyen önmagában is nagyon látványos blézer könnyen túl sokká válhat, ha még ezt is, azt is felveszel hozzá, amivel fokozni akarod a hatást. Viszont épp ezzel tudod megúszni a “nincs egy rongyom” érzést, hiszen ha van egy ilyen látványos darab a szekrényedben, akkor elég csak pár egyszerű cuccot hozzá párosítanod, és máris megvan az alkalmi összeállítás. Ha a farmert nem érzed alkalomhoz illőnek, vagy nem engedi a dress code, akkor egy sötétkék, vagy akár bézs nadrággal is működik a dolog.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotó: Csiki Judit

3 Comments

  1. Pingback: Sokoldalú február: 3 outfit, hogy mindig naprakész légy! - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .