Bőrfeszesítés, barnaság: ideje bevetni a nyári haditervet!

Bőrfeszesítés, barnaság: ideje bevetni a nyári haditervet!

Úgy néz ki, a nyár nem marad el. Lehet, sőt, biztos, hogy más lesz, mint amit megszoktunk, de remélhetőleg sütni fog a nap és meleg lesz. Akkor is, ha most nincs fesztiválos buli, és a világban is kevesebbet fogunk csavarogni, mint egyébkor. Úgyhogy a fürdőszobapolc lassan elkezdhet átalakulni és alkalmazkodni az új kihívásokhoz. Jöhet a könnyű, gyümölcsös illatú testápolás, a bőrfeszesítés és persze a fényvédelem, ami idén különösen kötelező.

Bőrfeszesítés: nem kötelező, de hasznos
A feszes comb nem kötelező elem, de azért nyár lesz idén is….

Azt azért rögtön elöljáróban szögezzük le, hogy a strandtest az, amiben te jól érzed magad. Hiába vagy tökéletesen sovány és feszes, ha nem érzed jól magad benne, akkor nem ér túl sokat. Ha van egy kis túlsúlyod, és folyamatosan azzal foglalkozol, hogy az álnok média frusztrál a szép testű modellekkel, akkor kegyen elég bátor a te szíved letojni .. ööö … nem elvárásként értelmezni, amit a reklámokban látsz. Ha állítod, hogy baromira testpozitív a hozzáállásod, de közben meg nem érzed jól magad a testeddel, akár fizikailag, akár lelkileg, akkor meg nem a strandtest miatt érdemes egy kicsit rámenni a sportolásra.

Bőrfeszesítés: nem kötelező, de ha tetszik, csináld hatékonyan

Valahogy pont így vagyok a narancsbőrrel is. Nem esem tőle kétségbe, ha van, nem tart vissza a strandolástól, de szívesen kipróbálok ezt-azt a józan ész határain belül, hogy ne legyen túl feltűnő. Nem élem meg kötelező körként a bőrfeszesítés szertartását. De az ésszel való táplálkozás nem árt, sőt, használ, és ugyanez a helyzet a sportolással és az időnkénti bőrradírozással is. Emellé meg miért ne dobnék be valami jó kis bőrfeszesítő krémet-olajat?

Bőrfeszesítés hatékonyan

Ebben a műfajban nekem a non plus ultra a Yamuna paprikás masszázsolaja, de van, akinek ez túl erős a bőrére. A cég másik bőrfeszesítő gélje viszont nem paprikát, hanem zöld tea és zöld kávé kivonatát tartalmazza. Ezen kívül két, az ajurvédában használt hatóanyag, az indiai csalán gyökere, valamint az indiai balzsamfa kivonatával bontja a zsírt, illetve akadályozza a zsírszövet újraképződését.

A bőrfeszesítés előkészítése: radírozz!

A bőrfeszesítés előkészítése a radírozás

Mielőtt azonban felkennéd a bőrfeszesítés csodaszereit, ejts meg egy fontos lépést: radírozz. Ha ugyanis eltünteted az elöregedett hámsejteket, könnyebben szívódnak fel a bőrbe a hatóanyagok. Ráadásul a radírozás maga is segít kisimítani a gödröcskés bőrfelületet.

DOVE önbarnító

A multifunkcionalitás jegyében pedig még egy dologra jó a radírozás: a bőrfeszesítés mellett az önbarnítást is ezzel készítheted legjobban elő. Idén a szokásosnál is többet ültünk a szobában, így érdemes egy kis önbarnítóval színt adni a bőrünknek, az egyenletesre radírozott bőrön viszont a krémből nyert barnaság is nagyobb sansszal lesz szép, egyenletes, csíkmentes. Próbáld ki a LUSH klasszikusát, a tengeri sót tartalmazó Ocean Salt bőrradírt, és a Dove bőröd árnyalatához alkalmazkodó, világos vagy sötét színű bőrre ajánlott DermaSpa Summer Revived önbarnító krémeit.

A napvédelemre a szokásosnál is nagyobb szükséged lesz

Branaság NIVEA SUN

A kulcsszót már leírtam: idén nem mászkáltunk annyit a szabad levegőn, mint máskor, így a bőrünk még annyira sincs hozzászokva a napsütéshez, mint máskor nyár elején. Vagyis a jelszó még inkább a fokozatosság, és a magas faktorú napvédő (a többi szempontból hamarosan írok majd bővebben is). Nekem az idei kedvenc a NIVEA Sun Protect & Moisture, amelyik ráadásul oxinoxát- és oxybenzon-mentes, így nem károsítja a vizek élővilágát, biológiailag lebomlik, és a csomagolása is újrafelhasznált műanyagból készül, vagyis a környezetet is kíméli.

Jönnek a friss illatok

Nyári testápolás

A zsíros testvajak és a nehéz, fűszeres illatok helyét ilyenkor a finoman hűsítő, frissítő kozmetikumok veszik át. A The Body Shop Zesty Lemon és Cool Cucumber tusfürdőihez, pillanatok alatt felszívódó, hűsítő testjoghurtjaihoz ráadásul az élelmiszeripar által kevésbé kedvelt, nem tökéletes küllemű uborkákat és citromokat használják fel. Az illatuk pedig valami elképesztő, mintha az uborkás vagy citromos limonádét kennéd magadra.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Pixabay.com, Judit, Yamuna, LUSH, Dove

One comment

  1. Pingback: A fényvédelem most fontosabb, mint valaha! - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .