7 tápláló testvaj a téli időszakra – neked melyik lesz a kedvenced?

7 tápláló testvaj a téli időszakra – neked melyik lesz a kedvenced?

(Szponzorált tartalom) Az előrejelzések szerint a december már az igazi téli arcát fogja mutatni, szóval eljött a testvajak szezonja. De miért jobb a testvaj, mint egy egyszerű testápoló?

Natúr testvaj

A krémes testvaj az utóbbi évtizedekben lett nagy kedvenc. Míg a sima, folyékony állagú testápolókban akár 70 százalék is lehet a víztartalom, addig a testvaj leginkább természetes vajakkal, olajokkal ápol. Sokkal sűrűbb, gazdagabb az állaga, mint a testápolónak, így valóságos jótevője a kiszáradt bőrnek. A különféle márkájú testvajak között természetesen komoly eltérések lehetnek: egyes termékek finoman krémes állagúak, és a táplálás, zsírpótlás mellett nagyobb víztartalmukkal is hidratálják a bőrt. Mások egészen nagy százalékban természetes vajakból, például shea- vagy kakaóvajból állnak, szinte szilárd állagúak, és leginkább természetes vajtartalmuk előnyeit használják ki. Ezeket érdemes fürdés után a kicsit nedves bőrre felkenni, hogy a zsiradék a bőrbe zárja a nedvességet.

Ezt olvastad már? Adventi naptár körkép, hogy minden napra jusson egy kis kényeztetés

Felejtsd el a rohanást!

Az viszont minden testvaj esetében közös, hogy nem szívódik fel olyan gyorsan, mint egy folyékony testápoló. Ez nem a rohanós reggelek bőrtáplálója, inkább az esti lelassulás egyik eszköze. A legtöbbjük már az illatával is megnyugtat, kényeztet. Használhatod őket az egész testre, ha kiszáradt a bőröd, de az is jó, ha a különösen száraz foltokat, például a könyököt vagy a körömágyat táplálod velük. Egyesek szerint még a hajvégek kiszáradásának megelőzésére is jók – bevallom, ezt a verziót még nem próbáltam. Az idei karácsonyi kedvenceimet viszont megmutatom.

Testvajak

Weleda Skin Food testvaj

Weleda Skin Food testvajA shea- és kakaóvaj mellett körömvirág- és kamillakivonattal nyugtatja, táplálja a bőrt, miközben rugalmassá és puhává varázsolja. Viszonylag gyorsan felszívódó, könnyebb állagú testvaj, ráadásul teljesen természetes összetevőkből.

LUSH Little Pot of Energy szilárd testápoló

Lush Little Pot of Energy szilárd testápolóAz év végi hajrában szükséged van egy kis plusz energiára? Elő a citrusillatú, frissítő testápolóval, amelyben a narancs- és grépfrútpüré a fair trade kakaó- és sheavaj bőrtápláló hatását egészíti ki. A legjobb, ha a kissé nedves bőrre kened fel. Ja, és a csomagolás miatt sem kell aggódnod!

Bedouin Cosmetics tevetejes, levendulás testvaj

Bedouin Cosmetics tevetejes testvajHallottál már a tevetejről? A tevemamák tápláló teje nagyon hasonlít az emberi anyatejre, és gazdag tápértéke miatt alultáplált embereknek is sokszor adják. Tele van vitaminokkal, különösen B- és C-vitamin tartalma nagy. De nem csak belülről táplál, a bőrt is extra puhává teszi. Mindezt a finom, nyugtató levendulaillat egészíti ki. Viszonylag zsíros, szinte szilárd állagú testápoló, így akkor hidratál a legjobban, ha a nedves bőrre kened fel.

The Body Shop Juicy Pear testvaj

The Body Shop testvajA karácsonyi, limitált kiadású körtés testvajban a sheavaj és a kakaóvaj, valamint a szezám- és szójaolaj gondoskodik a bőr táplálásáról, az olaszországi körtekivonat, valamint a tonkabab, a körte és a kökény aromáját egyesítő illatkompozíció pedig a karácsonyi hangulatról. Friss, gyümölcsös, mégis téli ápoló kozmetikum.

Ezt olvastad már? Erre cseréld le a nyári szépítőszereket

Barnängen Oil Intense testbalzsam

Barnangen OIl Intense testbalzsamA téli bőrvédő és -regeneráló „mindenes” a vadrózsa illatával egészült ki. A-, C-, D- és E-vitaminnal táplálja a bőrt, 95 százalékban természetes eredetű összetevőkből áll, és a vegánok is használhatják.

Yamuna forró csokoládé testvaj

Yamuna Forró Csokoládé testvajA forró csokis illatú testvaj tavaly mutatkozott be először a Yamunánál, de egyáltalán nem csoda, hogy idén karácsonykor is visszatér. Mintha egy csésze sűrű, sumos forró csokival kenegetnéd magad – de ez a csoki nem hizlal. Ha nagyon komoly kényeztetésre van szükséged…

NIVEA Care intenzív tápláló krém

Nivea Care tápláló krémNálam alapdarabnak számít ez az intenzív, sűrű, mégis könnyen felszívódó testápoló. Szuper puhává varázsolja a bőrt, a klasszikus NIVEA illat pedig nálam a komfortzóna illata. Ha utazom, mindig ebből viszek magammal egy kis tégellyel, mert testre és arcra egyaránt jó – így nem kell külön krémes tégelyekkel vacakolni.

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is tudunk a cikkekről. Képes inspirációért, sneak peekekért, és más exkluzív tartalmakért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

3 Comments

  1. Pingback: Téli testápolás, avagy kedvenc kényeztető kencéim - Zöldsaláta

  2. Pingback: Téli hajápolás: hogyan árt a hideg a hajadnak, és mit tehetsz ellene?

  3. Pingback: Szépségnap a karanténban, mert egy kis énidő ilyenkor is jár - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .