A Nőnap margójára: elég nőies vagy?

A Nőnap margójára: elég nőies vagy?

Rögtön az elején sietek leszögezni: igen. Ráadásul senkinek sincs egy szemernyi joga sem ahhoz, hogy ezt elvitassa. Sem ahhoz, hogy hogy megmondja, miért nem vagy elég nőies, és mitől lennél még nőiesebb.

Nő vagy = nőies vagy

Nőnek tartod magad, épp ezért nőies vagy, és kész. A nőiesség nem érdem, nem olyasmi, ami egy mondvacsinált ideálnak való megfeleléssel vívható ki. Nem másnak kell jóváhagynia. Akkor sem, ha sokan vannak, akik megpróbálják elhitetni veled, hogy nem vagy elég jó nő úgy, ahogy vagy, és tessék csak szépen rágyúrni arra a nőiességre..

Nőies
Hagyjuk már a “nőies” sztereotípiákat!

Igen, akkor is nőies vagy, ha most neveztek ki vezérigazgatónak egy multinál. És akkor is, ha bölcsész-szoknyában terelgeted a játszótéren az öt gyerekedet. Sőt, akkor is, akkor is, ha mind a kettőt kisujjból hozod egyszerre.

Akkor is épp elég nőies vagy, ha miniszoknyában, műkörmökkel, tűsarkokon tipegsz egy pláza folyosóin. És akkor is, ha farmerban és bakancsban tolod egy rockfesztiválon.

Akkor is, ha Michelin-csillagos séfeket megszégyenítő módon főzöl, mindig ragyog az otthonod. És akkor is, ha annyit tudsz a kajaelőállításról, hogy hol kell keresni a pizzás telefonszámát.

A kőkemény izmokat villantó sportolónő is nőies (le lehet szállni Rubint Rékáról és Serena Williamsről), és az is, aki húsz kiló túlsúlyt cipel. Épp eleget írok ebben a blogban az egészséges életmódról, meg a fogyásról, meg arról is, hogy a saját alkatod elfogadásának is vannak bizonyos, józan ész vezérelte határai. De egyvalami tény: a súlyodnak semmi köze hozzá, hogy megfelelsz-e a nőiesség-vizsgán. Már csak azért is, mert nem létezik ilyen vizsga, akárki akármennyire is igyekszik bebizonyítani, hogy de.

Nőies 02
A nőiességnek annyi színe van, ahányan csak vagyunk, mi, nők

Ez a kritika nem rólad szól

Szóval amikor valaki azzal jön, hogy nem vagy elég nőies, és sokkal nőiesebb lehetnél, ha szoknyát hordanál, ha nem hordanál miniszoknyát, ha sminkelnél, ha natúr arccal szaladgálnál, ha hosszú lenne a hajad, ha végre levágatnád, ha kicsit visszafognád magad, ha nem lennél annyira visszafogott, ha megtanulnál főzni, ha többet járnál el bulizni, vagy bármi olyat tennél, ami neki szimpatikus, akkor tudd, hogy az illető egyszerűen manipulálni akar azért, hogy a saját ízlésére formálhasson, ezért próbál az érzékenységed mentén megfogni. És ha ezt tudatosítottad, akkor légy szíves, ennek megfelelően járj el vele kapcsolatban.

Boldog Nőnapot, lányok!

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Pixabay.com

5 Comments

  1. Pingback: FÓkuszban a nő, avagy miről szól a Zöldsaláta blog?

  2. Pingback: Ezt kívánom Nőnap alkalmából - mindannyiunknak - Zöldsaláta

  3. Pingback: A csodálatos elme kódja - spirigiziség nélkül a spiritualitásról - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .