Acro-yoga: a bizalom művészete

Acro-yoga: a bizalom művészete

A véletlenek összejátszása kellett ahhoz, hogy az Acro-yoga belépjen az életembe. Azzal kezdődött, hogy váratlanul elmaradt a szokásos, szeretett női jóga órám. Én pedig, hogy ne maradjak mozgás nélkül a “jógás” szerda estémen, hirtelen ötlettől vezérelve beneveztem egy órára abban a stúdióban. ahová korábban jártam, és amit szintén nagyon szeretek.

Az óra végén az oktató bemutatta amerikai vendégét, a hihetetlenül fiatalnak látszó Adam Rindert. Ő pedig önkéntesek segítségével mutatta be a kívülről borzasztóan bonyolultnak és akrobatikusnak tűnő “repülő” gyakorlatokat. A vállalkozó szellemű résztvevők viszont azt mesélték, sokkal könnyebb volt akkor végrehajtani a gyakorlatokat, amikor Adam a földön fekve, kezével és lábával tartotta őket a levegőben. Annál is könnyebb, mint amikor ugyanezeket a testhelyzeteket a hagyományos módon, a földön próbálták felvenni. Vajon mi ez, ha nem a bizalom adta plusz egyensúly?
Acro-yoga gyakorlat

 

Miről szól az Acro-yoga?

Az Acro-Yoga a jóga, az akrobatika és a thai masszázs különleges kombinációja. Adam megfogalmazása szerint “a repülés Síva és Shakti tánca. Megtestesíti az erős, alapenergiákat és a folyékony, fogékony energiákat. Ez a gyakorlat a kölcsönös támogatásról, adásról és fogadásról, tiszteletről és elfogadásról szól, amely mindkét jógi számára egységet és boldogságot nyújt.” Mesélt arról is, hogy milyen fontos az érintés, hogy mennyire nem használjuk ki ennek erejét a mindennapokban. Illetve, hogy miért van az, hogy dühösen általában nem szeretjük ha a másik hozzánk ér. Ennek oka nem más, mint az, hogy tudjuk: ha megérintenek, azonnal ellágyulunk.Aki pedig dühös, annak esze ágában sincs ellágyulni, inkább őrzi a “kőszikla” pozíciót.
Az Acro-Yoga gyakorlás adta tudatosságot végső soron a kapcsolatainkba is beépíthetjük. Aki rendszeresen végzi a páros gyakorlatokat (amelyek között ott vannak a tükör-ászanák, a “repülés”, vagy a piramis alakzatok), az megtanul adni, elfogadni. Érzékenyebbé válik mások szükségleteire, és megtanulja világosan kifejezni saját szükségleteit. Ez pedig szinte nélkülözhetetlen tulajdonság. Nemcsak a párkapcsolatban, hanem úgy általában az emberi kapcsolatokban. Minden olyan helyzetben, ahol jól jön némi empátia…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .