A véletlenek összejátszása kellett ahhoz, hogy megismerkedjem az Acro-yogával. Azzal kezdődött, hogy váratlanul elmaradt a szokásos, szeretett női jóga órám. Én pedig, hogy ne maradjak mozgás nélkül a “jógás” szerda estémen, hirtelen ötlettől vezérelve beneveztem egy órára abban a stúdióban. ahová korábban jártam, és amit szintén nagyon szeretek.

Az óra végén az oktató bemutatta amerikai vendégét, a hihetetlenül fiatalnak látszó Adam Rindert. Ő pedig önkéntesek segítségével mutatta be a kívülről borzasztóan bonyolultnak és akrobatikusnak tűnő “repülő” gyakorlatokat. A vállalkozó szellemű résztvevők viszont azt mesélték, sokkal könnyebb volt akkor végrehajtani a gyakorlatokat, amikor Adam a földön fekve, kezével és lábával tartotta őket a levegőben. Annál is könnyebb, mint amikor ugyanezeket a testhelyzeteket a hagyományos módon, a földön próbálták felvenni.
Akro-jóga gyakorlat

 

Az Acro-Yoga a jóga, az akrobatika és a thai masszázs különleges kombinációja. Adam megfogalmazása szerint “a repülés Síva és Shakti tánca. Megtestesíti az erős, alapenergiákat és a folyékony, fogékony energiákat. Ez a gyakorlat a kölcsönös támogatásról, adásról és fogadásról, tiszteletről és elfogadásról szól, amely mindkét jógi számára egységet és boldogságot nyújt.” Mesélt arról is, hogy milyen fontos az érintés, hogy mennyire nem használjuk ki ennek erejét a mindennapokban. Illetve, hogy miért van az, hogy dühösen általában nem szeretjük ha a másik hozzánk ér. Ennek oka nem más, mint az, hogy tudjuk: ha megérintenek, azonnal ellágyulunk. Az Acro-Yoga gyakorlás adta tudatosságot végső soron a kapcsolatainkba is beépíthetjük. Aki rendszeresen végzi a páros gyakorlatokat (amelyek között ott vannak a tükör-ászanák, a “repülés”, vagy a piramis alakzatok), az megtanul adni, elfogadni. Érzékenyebbé válik mások szükségleteire, és megtanulja világosan kifejezni saját szükségleteit.
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..