Ez de cuki: Meddy Teddy, a jógamaci

Ez de cuki: Meddy Teddy, a jógamaci

A gyerekek szerintem ösztönösen vonzódnak a jógához, és ha ki tudod ezt használni, akkor már idejekorán meg lehet nekik tanítani a stressz kezelését, az ellazulást, és a legjobb jógapózokat. A saját szakállamra persze nem próbálkoznék itthon ezzel, ehhez nem érzem elégnek a jógatudásomat. Így amikor két rohangálás között felmerül, hogy “anya, jógázzunk” (igen, néha felmerül, mert látják, hogy anya szokott ilyesmit csinálni, pl. jógaórára megy, vagy otthon is megpróbálkozik pár jógagyakorlattal), akkor keresek valamilyen gyerekjóga-videót a Youtube-on, és persze DVD is van itthon erre a célra. Persze a legjobb az lenne, ha mindezt egy gyerekjóga-órán abszolválnánk, de egyrészt nálunk az ilyen fellángolások még eléggé rapszodikus időközönként jönnek elő, másrészt így újabb réseket kellene találnunk az egyébként is túlzsúfolt naptárban. Úgyhogy inkább hagyom a maga útján fejlődni a dolgot, és remélem, hogy megszeretik ezt a műfajt – mert magamon tapasztalom kábé naponta, milyen hasznos dolog a jóga.

Ez a jógamaci, ami most jött szembe a neten, viszont nagyon cuki. Be lehet állítani mindenféle jógapózokba, meditálni is tud, sőt mindfulnessre, azaz a tudatos jelenben levésre is lehet vele tanítani a gyereket. A relaxáció iskolai oktatásának, különösen kötelező jelleggel, nem vagyok különösebben nagy híve (nem biztos, hogy a mostani tantervek alkalmasak erre), otthon viszont érdemes megtanítani a gyerekeket lazulni. Jógamaci, azaz Meddy Teddy pedig épp ebben segíthet, különösen, ha közben nélkülözhetetlen alvósállatkává válik. 

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is. A Zöldsaláta Facebook-közössége is vár, sőt a Bloglovinon is megtalálod a Zöldsalit.

One comment

  1. Pingback: Acro-yoga, a bizalom művészete: jött, láttam, meggyőzött

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .