Kedvenc kifogásaink (#5): “Túl fáradt vagyok a sportoláshoz!”

Kedvenc kifogásaink (#5): “Túl fáradt vagyok a sportoláshoz!”

Ha napközben szinte csak vonszolod magad, este pedig ólmos-fáradtan rogysz az ágyba, igen hamar előkerül ez a kifogás. A baj csak az, hogy ha lerogysz a tévé elé. attól nem fog javulni a helyzet. Ám ha elkezdenél edzeni, hamarosan az energiád is több lenne, vagyis az edzéssel szépen belevihetnéd magad egy felfelé tartó spirálba. Mozgás közben mindenféle “örömhormonok” (pl. endorfin) termelődnek a szervezetben, így a sport rövid távon is beindít, hosszú távon pedig egyszerűen javul tőle a fizikai kondíciód.

Ha túl sokszor érzed magad fáradtnak, érdemes ellenőriztetni a vérképedet – a vashiányos vérszegénység nőknél egyáltalán nem ritka, viszont gyakran hívja fel magára a figyelmet az állandó kimerültséggel. Ha van olyan szakasza a napnak (pl. a reggel), amikor általában valamivel jobban érzed magad, érdemes ilyenkorra időzíteni az edzést. Mozgás előtt egyél egy kis összetett szénhidrátot, például egy teljes kiőrlésű zsemlét, kiegészítésként némi gyümölccsel, ez ellát annyi energiával, amennyivel kihúzod a tréninget. Végső soron az is megoldás, ha könnyítesz az edzésprogramodon – egy lájtos edzés pontosan egy lájtos edzésnyivel több a semminél. Majd visszatérsz a komolyabb terhelésre, ha egy kicsit kondiba rázódtál, de addig sem tunyulsz tovább.  

Ha tetszett a bejegyzés, szavazz a Zöldsalátára a GoldenBlog Életmód kategóriájában:
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .