Zöldsaláta

Zöldsaláta

Finom &egészséges (#4): a spárga

Úgy látszik, lassan elérkezik a spárgaszezon, pár napja már szemezek egy köteg finomnak látszó zöldspárgával a zöldségesnél. A spárgához képzettársításként nálam valami elegáns étterem kapcsolódik, ráadásul ezt a zöldséget ősidők óta afrodiziákumként tartják számon. Hogy ez utóbbi megítélésének van-e valami valós alapja, azt nem tudni, mindenesetre a formája elég egyértelmű… …

Védd a vizet, és spórolj vele!

Ma, a Föld napján igazán időszerű a Whole Living áprilisi számának fő témája, a víz. A Víz világnapján ugyan már túl vagyunk, ám ha környezetvédelemben gondolkodunk, akkor az elsők között kerül elő a víztakarékosság, és a vízbázisok védelmének kérdése. Innen, a mi kis nyugati elefántcsonttornyunkból nehéz belegondolni, hogy a világ …

Sportolni vagy nem sportolni?

Egy kellemes, nem szenvedős, de azért húzós edzés általában a legmélyebb fáradtságból, melegfrontos zsibbadtságból, vagy egyéb kínokból is ki tud mozdítani, sőt, akkor szoktak beállni a mindenféle ízületeim, amikor valamiért nem sportolok egy ideig. Ennek ellenére vannak olyan állapotok, amikor muszáj leállni pár napra. A Whole Living áprilisi számában nagyon …

Finom & egészséges (#3): az eper

Bár a rajzfilmes Eperkével a világból is ki lehet üldözni (feláll a szőr a hátamon az arcbamászós didaktikusságától és az affekta cukrosságától), az epret nagy mennyiségben tudom fogyasztani. Szerencsére ehhez az egyébként válogatós korszakát élő nagyfiam is csatlakozott (a kicsi még csak tejbe átszűrődve kapja) – örülök is neki, mert …

Házhozkaja (#1): Life&Food

A kisgyerekes anya az már csak olyan, hogy viszonylag ritkán megy étterembe, hogy aztán jól megírja az egészet a blogjában. Viszont a kisgyerekes anya rendel, lehetőleg egészségeset, ha nincs nagy kedve főzni. Aztán jól megírja az egészet a blogjában. Source: Uploaded by user via Donna E on Pinterest A Life&Food …

Bréking nyúz: áprilisban nyílik a The Body Shop!

A The Body Shop és én hosszú, romantikus történetre tekintünk vissza. Valamikor a 90-es évek elején Hollandiában jártam ösztöndíjjal, ekkor szédültem be először egy üzletükbe. Elsőként a parfümolajaik fogtak meg, zseniális illatokat árultak, környezetbarát módon, üvegcsébe kimérve. Aztán szépen, lassan sikerült a többi termékükbe is beleszeretnem – és főleg a …

Finom & egészséges (#2): a fekete retek

Így tél vége felé, amikor már erőteljesen kezdenek kimerülni a vitaminraktáraink, ráadásul mindenki köhög, és fújja az orrát, igazi áldás lehet a fekete retek. A népgyógyászat szerint ugyanis ez a csúnya, de finom növény a köhögés és a nátha egyik legjobb ellenszere. Nagy mennyiségben tartalmaz C-, B1- és B2-vitamint, kaciumot, …

Miért nem fogyok?

Kábé ilyenkor, február vége felé szokott ez a kérdés elhangozni, jellemzően azoktól, akik az újévi fogadalmak szellemében kezdtek bele valamilyen fogyókúrás programba. Sajnos úgy két hónapnyi ésszerű táplálkozás és mozgás után (tételezzük fel, hogy senki nem valamilyen hallatlanul népszerű csodadiéta segítségével akar megszabadulni a kilócskáktól, ugye…) eljön egy pont, ahol …

7 mondat, amit nyugodtan elfeljthetsz

Az angol Prima magazin januári számában találtam egy jó kis listát azokról a mondatokról, amelyek szinte reflex-szerűen buknak ki belőlünk egy adott helyzetben, pedig jobb lenne elfeledkezni róluk, ugyanis nagyobb kárt tesznek az önbecsülésünkben, mint hinnénk. Ó, ez csak egy régi vacak!A legtöbbünkbe alaposan belesulykolták annak idején, hogy folyton a …

Finom & egészséges (#1): a lazac

Új sorozatot indítok a blogon: időről időre fel szeretném hívni a figyelmet egy egészséges élelmiszerre, esetleg italra, amelynek nem volna baj, ha több hely jutna az étrendünkben. Így Valentin-nap környékén (remélhetőleg még mindig dúlnak a romantikus randik!) kezdjük mindjárt egy pici luxussal, a lazaccal. Hogy miért érdemes időnként a borsos …