Nyári színek toplistája: Blue & Barbie

Nyári színek toplistája: Blue & Barbie

(Szponzorált tartalom) Klasszik nyári kék-fehér és Barbie-rózsaszín: ez a két szín a nyári színek világbajnoka idén. A mediterrán csempemintáról már írtam az Élet színesben blogon, idén nagyjából ezt és a madeira hímzést látod mindenhol, néha kombinálva is. Mostanában viszont (főleg a készülő új Barbie-film kapcsán) berobbant a Barbiecore néven ismert irányzat is, visszahozva a köztudatba a Barbie-rózsaszínt és az élénk pinket.

Nyári színek #1: a kék és a fehér soha nem megy ki a divatból

A kék és a fehér nagyjából annyira hozzátartozik a nyári divathoz, mint a virágminta a tavaszihoz. Persze ezzel lehet nagyokat játszani, hiszem ugyanúgy lehet az alapja a csíkos tengerész-viseletnek, mint a klasszikus iskoláslány-stílusnak, de a kék és a fehér elég kontrasztos kombináció is a magabiztos, erős fellépéshez. A tengerészkék, azaz a navy ráadásul minden színtípusnak jól áll, az összes többi árnyalatból pedig színtípusunknak megfelelően válogathatunk. A mediterrán csempeminták trendje pedig egyenesen kimaxolta a kék és fehér, mint nyári színek nyújtotta lehetőségeket.

Nyári színek 01

Az én idei nyári ruhatáramból sem maradhatott ki a kék-fehér vonal. A királykék felsőt és a kék-fehér palazzo nadrágot a Bonprix áruház kínálatából szereztem be. Már most látom, hogy a nyár végének kedvenc darabjai lesznek.

A “smokkolt” néven emlegetett, gumírozott megoldáshoz régóta vonzódom. Kényelmes, kellemes, ebből a felsőből pedig, amely pánttal és pánt nélkül is hordható, igazi nyári mindenest csinál. Szoknyához, szűk farmerhez is remek, a hátköznapi/alkalmi tengelyen pedig a kiegészítőkkel lehet elmozdítani.

Nyári színek 02

A palazzo nadrág is nagyjából bármikor bevethető nyári műfaj. Szintén lehet akár alkalmi, akár hétköznapi viselet, a mintája pedig az idei mediterrán őrületre is visszakacsint. A derekán levő megkötő külön tetszik, mert egy plusz variálási lehetőséget ad a nadrágnak. (Csak mondom, a cipő is Bonprix, ő a nyári “elegáns-rohangálósom”.)

Palazzo nadrág

Inspiráció kék-fehérben

És akkor jöjjön még egy kis inspiráció a kék-fehér jegyében az Instagram street fashion háza tájáról. Elsőként rögtön egy abszolút romantikus, nőies összeállítás, a nyár másik őrületével, a madeirával kombinálva.

Ez viszont így abszolút statement szerelés, mondja valaki, hogy nem a totál magabiztosság jön le róla.

A keleties és a tengerész stílus egyesítése, kortalanul.

Nyári színek #2: Megint lehet Barbie-nak öltözni!

És akkor essék szó a nyár másik nagy trendjéről, a Barbiecore-ról. Egyrészt, ugye, készül az új Barbie-film Margot Robbie-val és Ryan Goslinggal, mint húzónevekkel, így aztán Barbie és Ken ismét berobbantak a köztudatba, talpig rózsaszínben és neonban. Másrészt meg arról is szól ez a mostani Barbiecore őrület, hogy a rózsaszín Barbie-worldhöz ma már nem kell feltétlenül Barbie-alkatúnak és műanyagnak lenni, ha önazonos, akkor felveszed, és kész. Épp ennek jegyében nem kell tetőtől talpig pinkben parádézni (persze az sem tilos), annyi rózsaszín legyen rajtad, amennyivel komfortosan érzed magad, valahol 0 és 100 százalék között.

Nekem például ez a Bonprix kapucnis felső tetszett meg ebben a műfajban. Úgy nőcis, hogy közben sportos és kényelmes. Úgy Barbie-s, hogy közben mellőzi a habosbaboskodást. Kirándulni is lehet benne, de a városi túrákhoz ugyanúgy remek.

Nyári színek 04

Inspiráció Barbie-rózsaszínben

Bár az előbb azt írtam, hogy nem kell tetőtől talpig pinkben parádézni, van, akinek ez is jól áll.

Van, akinek meg ennyi rózsaszín épp elég. A színtípusra persze a nyári színek iránti rajongásban sem árt figyelni, a hideg rózsaszínek a hideg (tél, nyár) típusoknak állnak igazán jól, a neonpink a teleké, a tavaszok inkább a púderes, melegebb rózsaszínek felé tendáljanak, az őszöké pedig a lazacrózsaszín.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Csiki Judit, beágyazások: Instagram.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .