Csomagolásmentes kozmetikumok: egy új irány őszre

Csomagolásmentes kozmetikumok: egy új irány őszre

Minden évben úgy érzem, hogy bár nehezen válok meg a nyártól, az ősz mégiscsak egyfajta új kezdet. Amolyan kis január, amikor a rendszerezős Szüz energiák is abban segítenek, hogy újragondoljuk a rutinjainkat. Ennek részeként a szépségápolási rutinban sem árt újdonságokat bevezetni. Már csak azért sem, mert az új évszak másfajta kihívásokat fog jelenteni a bőrnek. Ehhez pedig még a környezet szempontjait is hozzáadtam, amikor körülnéztem a csomagolásmentes kozmetikumok háza táján

Csomagolásmentes kozmetikumok 01

A környezettudatos életmód tekintetében még mindig az észszerű, középutas megoldásokat érzem magamhoz közel. nem vagyok a híve annak, hogy támogassuk az eszetlen túlfogyasztást, csak azért, hogy a kényelemérzetünk egy centit se sérüljön, de annak se, hogy innentől a szigorú minimalizmus legyen a mérce. Az ugyanis csak egyesek számára tartható hosszú távon, a náluk kevésbé fegyelmezettek viszont kábé két hét lelkesedés után hagyják a fenébe az egészet. Úgyhogy továbbra is amellett vagyok, hogy mindenki tegye meg, amennyi az élethelyzetéből és lelki alkatából telik, és próbáljon ezen folyamatosan csiszolni. Az ilyen apró változtatásokkal sokkal beljebb leszünk, mint a nagy, ingujjfeltekerős elhatározásokkal, amiből aztán hamar összeszorított fogú erőlködés, majd dezertálás lesz.

Magamról például pontosan tudom, hogy belátható időn belül nem lesz belőlem teljesen hulladékmentes, rendezett minimalista. De egyre több területen figyelek rá, hogy a járvány jelentette átmeneti kisiklás után ismét kevesebb hulladékkal éljünk. Ennek fényében néztem szét a csomagolásmentes kozmetikumok piacán. Méghozzá azokén, amelyek viszonylag könnyen, akár a város közepén vagy a szomszéd drogériában is beszerezhetőek. Mutatom is a kedvenceimet.

A csomagolásmentes kozmetikumok otthona: LUSH

A LUSH több dologról is nevezetes. Egyrészt az üzleteibe becsábító illatfelhőről, másrészt pedig arról, hogy amit csak lehet, csomagolás nélkül árul. Szerintem mindenki ismeri a fürdőbombáikat, szappanjaikat, szilárd samponjaikat. De ugye azt is tudjátok, hogy most már nem csak a tégelyeket váltják vissza újrahasznosításra? A tusfürdős és testpermetes flakonokat is vissza lehet vinni. Jutalmul árengedmény, vagy 5 csomagolásonként egy friss arcpakolás jár.

Csomagolásmentes kozmetikumok 02

A LUSH csomagolásmentes kozmetikumok között rengeteg kedvencem van. A sminkeket különösen szeretem. Egy ideje már rendszeresen használom a például korrektorukat. Nagyon jól fed a cucc, egy világosabb árnyalat még az én pandakarikáimat is képes eltüntetni.

Lush fogtabletta

A fogtabletták akkor jönnek velem, ha utazom. Nem nyomódik, nem kenődik, és a csomagolása is visszaváltható.

Töltsd újra: csomagolásmentes kozmetikumok a The Body Shopnál

Csomagolásmentes kozmetikumok TBS

A The Body Shop kozmetikumai eddig hagyományos csomagolásúak voltak, igaz náluk is működik egy ideje a csomagolások visszavételét és újrahasznosítását célzó program – a visszaváltott csomagolásokat törzsvásárlói pontokkal jutalmazzák. Idén azonban egy teljesen új rendszer is elindult, a fém flakonba csomagolt tusfürdők és hajápolók flakonját ugyanis nem visszaváltani kell, hanem utántölteni. A rendszert először 2 brit üzletben indították útjára, de ma már itthon is elárhető az ETELE Plazában, az Arena Mallban, a Westendben és a Mammutban. nekem egy tusfürdőm van itthon az utántöltős verzióból – remélem, nem túl gyakran fogom itthon felejteni a flakont, amikor feltöltésre lesz szükségem.

Szilárd arctiszítítók a NIVEA-tól

Csomagolásmentes kozmetikumok NIVEA

Itthon nem sminkelek, vagyis este nagyon komoly sminkeltávolításra sincs szükségem. Nálam ilyenkor szoktal eőkerülni a folyékony vagy épp szilárd habzó arctisztítók. Legújabban a NIVEA Magic Bar elnevezésű arctisztító tömbje, amelyik nem csak jól tisztít és kíméli a bőrt, de csomagolása sincs sok. Oké, egy papírdoboz befigyel, de semmi műanyag. Ráadásul kis helyen elfér, a szappantartó pedig, amelyikben tartom, akárhányszor újra felhasználható.

Csomagolásmentes kozmetikumok natúr verzióban: Norann

Norann

A Norann magyar natúrkozmetikai márka nekem a nyár nagy felfedezése. A Pólusban van utántöltős üzletük, a természtes arácpolókat és szérumokat cseppentős üvegbe töltik, a régi üveget pedig visszaviheted a boltba, hogy visszakerüljön a körforgásba. Egyelőre a kollagénes-hialuronsavas arcszérummal ismerkedem, eddig csak a legjobbakat mondhatom róla. De már azt is tudom, melyik terméküket fogom legközelebb kipróbálni…

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .