Téli testápolás, avagy kedvenc kényeztető kencéim

Téli testápolás, avagy kedvenc kényeztető kencéim

Pár évvel ezelőtt még azt mondtam volna, hogy nem vagyok jóban a téllel, mint olyannal. De ez valójában nem igaz, legalábbis most már biztosan nem, bár szerintem régebben is csak a mediterrán életérzés beszélt belőlem. Egyre jobban kedvelem a hideget, a hó és jég pedig már “akkoriban” sem volt az ellenségem, különben nem töltöttem volna tiniként annyi időt a koripályán. Az viszont szintén igaz, hogy ideje és tere van ilyenkor annak, hogy behúzódjunk a jó melegbe, és egy kicsit magunkkal foglalkozzunk. A rohanás, a hajtás, a túlpörgés egyre nehezebben megy telente, egyre inkább érzem, hogy a természet nem egészen erre találta ki ezt az évszakot. És hát mi a legjobb és legegyszerűbb selfcare-eszköz ebben az időszakban? Hát persze, hogy a kényeztető téli testápolás. Megmutatom, hogy a tél termékei közül melyek lettek a legeslegkedvencebb darabok.

Téli testápolás 01

Kényeztető téli testápolás reggel és este

Fürdéshez, zuhanyzáshoz

Reggelre: Ziaja rágógumi és vaníliás keksz illatú tusfürdő

Téli testápolás: tusfürdő

Ez a két finomság valójában a gyerekeimé, de a reggeli zuhanyzáshoz én is csenni szoktam belőle. Először totál humbugnak hittem azt a tételt, hogy az édes illatok hatására az ember kevésbé kívánja a valós édességet, de az az igazság, hogy – legalábbis az én esetemben – ebben van valami. Meg különben is. Ahhoz, hogy ma sötétben-hidegben elinduljak valahová, kell egy kis támogatás. Ez a két illat pedig erre a célra kimondottan megfelel. Mi az Auchanban csíptük el őket 🙂

Estére: Bedouin Cosmetics tevetejes-levendulás fürdőbomba

íííííííííííítéli testápolás - fürdőbomba

Nem tudom, Kleopátra miért a szamártejre esküdött, mikor a tevetej épp annyira kéznél lett volna neki. A hidegben meg aztán különös élvezet ez a fürdőbomba, amelyik ugyan nem lesz habos, viszont a tevetej zsírtartalmánál fogva olajos állagot ad a víznek, miközben a levendulával illatosítja. Igazi luxus-lazulás, amit a bőröm is meghálál, mert csodásan puha lesz utána. Igazi kényeztető téli testápolás, sűrítve.

Ezt olvastad már? Tápláló testvajak a téli időszakra

Téli testápolás a maximumon: védd ki a száraz bőrt!

Reggelre: The Body Shop banános testjoghurt

Banános testjoghurt

A The Body Shop ikonikus testvajainak könnyű testvéreként került a boltok polcaira a testjoghurt, amely nemcsak hosszú időre hidratál, hanem pillanatok alatt fel is szívódik. A banános változat pedig a banánturmix illatával kényeztet, közvetlenül a rágós vagy kekszes tusfürdő után. Ennyi édesség után mindjárt könnyebben kezdődik a nap!

Estére: Bedouin Cosmetics tevetejes testvaj levendulaillattal

Téli testápolás - testvaj

Ha a tevetejes-levendulás fürdő nem lett volna elég, utána azonnal bevetem a tevetejes testvaj levendulás változatát. Kifejezetten zsíros krémről van szó, amelynek a doboza elsőre ugyan kicsinek tűnik, de annyira kevés kell belőle, hogy mégis sokáig kitart. És olyan lesz tőle a bőr, de olyan… Ááá, nem tudok nem rajongani érte!

A reszelős kéz ellenszerei

Nappalra: Yamuna fahéjas szilva kézkrém

Yamuna fahéjas szilva kézkrém

Hogy az egyenletes édességszintet napközben is fenntartsuk, arról a Yamuna limitált kiadású, fahéjas szilva kézkréme gondoskodik. Ezt hordozgatom a táskámban, hogy legyen mihez nyúlnom, ahányszor kezet mosok. Azt egyébként tudtátok, hogy az influenza és egyéb szutykok vírusai a kiszáradt bőr mikro-repedésein keresztül is bejuthatnak a szervezetbe? Na, ezért is használom rendszeresen, meg persze azért, mert könnyen felszívódik, az illata viszont sokáig megmarad

Ezt olvastad már? Ezt gondold át, ha utálod a hétfőt!

Estére: Barnängen Lycka tápláló kézkrém

Téli testápolás: Barnängen Lycka kézkrém

Ahhoz, hogy éjszaka rendbe rakjam mindazt, amit a hideg a kezemmel tesz (még rendszeres kesztyűviselés mellett is), jól jön egy gazdagabb, tápláló kézkrém. A svédek szerintem tudják, miről beszélnek, arrafelé azért megtapasztaltak már egyet s mást a hideggel kapcsolatban. Úgyhogy az esti ápoláshoz ez lett a kedvenc.

A cserepes ajkak puhítására

Nappalra: Labello színező ajakápoló

A Labello-tól remek ötlet volt összehozni az ajakápoló és a rúzs műfaját – pont ezért lett ez a ceruza a kedvencem, hiszen így nem kell választanom a kettő között. Ápol és erősen színez, vagyis mindkét funkciójában tökéletes.

Estére: sheavaj

A téli testápolás alapdarabja a sheavaj

A natúr sheavajnál jobb éjszakai ajakápoló kevés van, pillanatok alatt rendbe rakja a kiszáradt ajkat. Akinek nem tetszik a viszonylag karakteres illata, az a kókuszolajat is bevetheti, hasonló a hatása.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit



One comment

  1. Pingback: Olajok a bőrre #1: mit tud a kendermag- és a CBD-olaj? - Zöldsaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .