Üde lábak egész nyáron: a nyári lábápolás 4 segítőtársa

Üde lábak egész nyáron: a nyári lábápolás 4 segítőtársa

Nemrég, amikor sikerült egy régi, különösen kényelmetlen cipőmet előhalászni a szekrényből, eszembe jutott, hogy régebben mennyire magával hozta a nyár a mindenféle lábfájásokat: feltörés, talpfájdalmak és a többi. (A sztorit megírtam a Facebookon, mert eszembe jutott róla egy-két dolog, nem csak kifejezetten cipő-ruha-lábápolás vonalon. Tessék szíves lájkolni a Zöldsali oldalát, és máskor is olvashatsz ilyen szösszeneteket.). Szerencsére azóta nagyjából több eszem lett annál, hogy kényelmetlen cipőt vegyek. De azért a nyári lábápolás mindig külön fejezet (nem mintha télen persze nem törődnék vele). Úgyhogy összeszedtem, mi mindennel lehet frissen tartani a legnagyobb melegben is ezt a fertályunkat: éljenek az üde lábak!

A nyári lábápolás nemcsak a szépség, hanem a jó közérzet alapja is
Legyen már jó érzés nyáron ránézni a lábunkra! (Fotó. Pixabay.com)

Kényelmes cipő

Ezt aligha kell magyarázni, hiszen ez a nyári lábápolás alfája és omegája.0 A legjobb, ha nem csak azt nézed, csini-e a cipő, hanem azt is, hogy milyen lesz benne mondjuk fél napig caplatni a forró aszfalton. Zárt tűsarkút harisnya nélkül viselni például a legtöbb esetben egészen durva merénylet, a flip-flop papucs hosszas viselése pedig egyszerűen tönkre vágja a lábadat. Persze nem kell az egész nyarat gyógypapucsban és túraszandálban eltölteni, de azért jó ha van egy-két szellős, kényelmes szandál, saru vagy vászoncipő a készletedben. Ha pedig mégis megesett a gyalázat, és vízhólyagos lett a lábad, akkor a hólyagot kéretik nem piszkálni, szurkálni, nehogy elfertőződjön. Marad a ragtapasz, és a türelem, mert pár napon belül elmúlik.

Rendszeres nyári lábápolás

A bőrkeményedéses, berepedt sarok nemcsak ronda és szalonképtelen, hanem veszélyes is. A repedéseken ugyanis szépen bejutnak a kórokozók, amik ugye a városi porban elég bőségesen tenyésznek, és mindenféle csúnya fertőzést okozhatnak. Vagyis a rendszeres pedikűr, az áztatás, a bőrkeményedések lereszelése, és a körmök rendbetétele, vagyis a rendszeres nyári lábápolás alap. Az áztatáshoz mehet a vízbe egy kis szódabikarbóna, vagy egy kis borsmenta illóolaj – ez utóbbi a hűsítő hatást szolgálja.

A nyári lábápolás a jó cipőnél kezdődik!
Ettől lesz garantált a vízhólyag, úgyhogy elő a zselés párnácskákkal! (Fotó: Pixabay.com)

Spéci krémek

A kiszáradt lábfej sem különösebben szép, ezért a testápolózásból nem igazán jó ötlet kihagyni a lábfejedet. Pedikűr után masszírozd át valamilyen zsírosabb krémmel, vagy kókuszolajjal. A hűsítő zselék és sprayk is jó szolgálatot tesznek ilyenkor, különösen, ha egy kicsit meg is dagadt a lábad a melegben. Ha pedig nyitott cipő van rajtad, akkor jusson eszedbe, hogy a lábfejednek ugyanúgy jár a napvédő krém, mint az összes többi testtájadnak – ez is a nyári lábápolás része!.

Kiegészítők

A zselés talp- és sarokpárnák a legjobb találmányok a világon. Még az egyébként kényelmetlen magas sarkúból is képesek hosszú távon viselhető darabot varázsolni. Ha valahol töri a lábad a cipő, oda érdemes valamilyen zselés párnácskát varázsolni (ha csak rá nem döbbensz, hogy az a baj, hogy arrafelé szorít a cipő, mert a túl kicsi méreten a párna sem javít, ilyenkor a cipőt kell lecserélni). 

Ha úgy gondolod, hogy másnak is hasznára lehet a cikk, megköszönöm, ha megosztod a linket (a cikket viszont légy szíves, ne másold). A Zöldsaláta Facebook-oldalán mindig találsz valami újat, és beszélgetni is ott tudunk a cikkekről. Képes illusztrációkért pedig kövess az Instagramon!

Ésszel, szívvel, lélekkel:
Judit

2 Comments

  1. Pingback: Tornacipő 1x1: így hordd és így ápold a nyári mindenest - Zöldsaláta

  2. Pingback: Hatékony és természetes: kipróbáltam a Ringana kozmetikumokat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .