Tökéletes otthoni pedikűr

Tökéletes otthoni pedikűr

 Itt a szandálszezon, vagyis nincs több kifogás, most már tényleg kötelező a pedikűr (persze elvileg télen is az kellene, hogy legyen…). Ha nincs időd, energiád, pénzed a profi változatra, otthon is kivitelezheted, utána pedig bátran mutogathatod a kétpántos szandálokban a futóműveidet. Lássuk a lépéseket!

Fotó: pixabay.com

Áztass!

A pedikűrözés első lépése a lábfürdő: közepesen meleg vízben 15–20 percig áztasd a lábaidat. A vízbe tehetsz illatos fürdősót, habfürdőt, cseppenthetsz bele egy kevés mandulaolajat, vagy különféle illóolajokat, ízlés szerint. A levendula olaja például nyugtató, míg a mentáé frissítő hatású, ha pedig izzad a lábad, a zsálya, a rozmaring és az eukaliptusz olaja, vagy ezek keveréke lehet hatásos.
Radírozz!
Az érdes bőrt és a kisebb bőrkeményedéseket lábradírral távolíthatod el: alaposan dörzsöld bele a lábfej bőrébe, majd öblítsd le. A makacsabb bőrkeményedéseket még áztatás előtt reszeld le fémreszelővel, vagy használj áztatás után habkövet (ez utóbbit viszonylag gyakran cseréld, nehogy gomba telepedjen meg rajta). A körömkefés ledörzsölés is segít az érdes foltok eltávolításában, és frissíti a lábadat, javítja annak vérkeringését. Ha van néhány szabad perced, tegyél fel lábpakolást
Reszelj!
A lábkörmöket íves helyett formázd inkább egyenesre, így nem fognak benőni a körömszélek. Vágás után reszelővel formázd meg a körmöket, a szélüket is igazítsd egyenesre. A körömágybőrt körömágybőr-eltávolító folyadékkal vagy ha inkább a bióban hiszel, olíva-, illetve mandulaolajjal puhítsd meg, végül pedig rózsafa pálcikával, vagy műanyag eszközzel told vissza. Ne vagdosd, nehogy megsértsd a körömágyat! Polírozóval tökéletesen széppé, fényessé varázsolhatod a lábkörmeidet, de ilyenkor az élénk színű lakkok is szuperül mutatnak a lábon. A francia manikűrt is könnyebb lábon megcsinálni, ha pedig sokáig nem akarsz a lakkozással foglalkozni, szánd rá a pénzt és az időt a zselés lakkra – a kuponos oldalakon már egész olcsón be lehet nevezni rá.
Krémezz!
A lábfej bőre alig tartalmaz faggyúmirigyeket, így nagyon könnyen kiszárad. Épp ezért ne felejtsd ki a napi testápolásból: zuhanyozás vagy fürdés után minden nap kend be testápolóval, a heti lábápolás során pedig masszírozd át valamilyen tápláló krémmel. Ha nagyon száraz a bőröd, válassz kifejezetten zsíros krémet, és húzz zoknit, amíg beszívódik.
Frissíts!
A nagy melegben különösen kellemesek a mentát és egyéb növényi kivonatokat tartalmazó hűsítő lábkrémek, lábsprayk. Ha egész nap talpon voltál, vagy kényelmetlen cipőt viseltél, és estére elfáradt, megdagadt a lábad, zuhanyozz le, és használj ilyen frissítő készítményt, vagy tegyél a lábfürdődbe egy kevés borsmentaolajat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .