Hatékony és természetes: kipróbáltam a Ringana kozmetikumokat

Hatékony és természetes: kipróbáltam a Ringana kozmetikumokat

(Szponzorált tartalom) Hallottál már a Ringana márkáról? Bevallom, én csak pár hete hallottam először ezt a márkanevet. A magyarországi forgalmazótól kaptam egy mintacsomagot, hogy kipróbáljam a termékeiket. Egy Ausztriában már 20 éve működő márkáról van szó, amely mostanában került be Magyarországra, és amely kiemelten figyel a természetes hatóanyagokra, és arra, hogy működése a környezetet is kímélje.

Ringana próbacsomag

Egy teljes próbacsomag érkezett hozzám. Egyrészt a teljes arcápolási rutin száraz bőrre való (Fresh Rich)változata, másrészt a teljes testápolási rutin „utazós verziója” helyet kapott benne, egy-két extra termékkel kiegészítve, mint például az utazásokra kiváló, a nedves törlőkendőt helyettesítő Stay Fresh, valamint a gránátalmás szappan. Én pedig szép sorjában végig is próbáltam mindegyiket.

Illatmentes, mégis finom

Előre kell bocsátanom: aki illatokban akar tobzódni, annak valószínűleg nem a Ringana lesz a kedvence. A termékek ugyanis az illat szempontjából minimalisták. Ezt a természetes, nemes egyszerűséget tükrözi a csomagolás is. Illata csak a lábbalzsamnak van, amelyik egy picit mentás, zsályás aromával bír, ennek is inkább a friss hatás, mint a fancy-ség szempontjából van jelentősége.

Bár a kis kiszerelésű próbacsomag lebomló műanyag flakonokban érkezett, a nagy kiszereléseket üvegbe csomagolják. Aki ezekből az üvegekből tízet összegyűjt és visszaküldi őket a cégnek, egy ajándék terméket kap, a saját választása szerint. A dobozokat, amelyekben a termékek érkeznek, lebomló kukorica-pufival töltik ki, sőt, még a gyárat is természetes anyagokkal tisztítják.

Hatóanyagok terén is ragaszkodnak a természetességhez, 85 %-ban bio gazdálkodásból származnak, a termékek pedig vegánoknak is megfelelnek, kőolaj- és PEG-mentesek, és természetesen nem tesztelik őket állatokon. Emellett a Ringana olyan természetvédelmi projekteket támogat, amelynek nyomán a cég elmondhatja magáról, hogy működése klímasemleges.

Arcápolási rutin

Ringana arcápolás: a természetesség varázsa

De térjünk rá a termékekre. Egy-egy arcápolót nem igazán érdemes kiemelni a sorból, mert a Ringana berkeiben arra is figyelnek, hogy az arcápolási rutin részei egymásra épüljenek, szinergikus hatással fokozzák egymás hatóerejét. A rutin egyszerű: arctisztító, tonik, szérum és krém reggel-este. Ezeket ízlés szerint kombinálhatjuk, sőt, akár pakolást is keverhetünk belőle, hogy ne kelljen az extra ápolás kedvéért újabb terméket vásárolni. Itt ért rögtön az első meglepetés: azt hittem, a kis próbacsomagok pár napra lesznek elegendőek, most pedig már majdnem egy hete használom őket, és még messze vannak attól, hogy elfogyjanak. Vagyis koncentráltak, kevés kell belőlük a megfelelő hatáshoz.

Az illatmentességet viszonylag hamar megszoktam, és arról is meggyőződhettem már az első este, hogy a természetes antioxidánsokban gazdag Ringana arctisztító tej nagyon alapos. Azt hittem, nap közben egy folyékony lemosóval már lepucoltam az arcom – és hát, ne tudjátok meg, mennyi mindent szedett még le róla. De a sminkmentes, itthon töltött napokon is sok cuccot tud eltávolítani a bőrömről. A többek között tejsavat és hibiszkusz-kivonatot is tartalmazó Tonic Calm pedig kiegészíti a lemosó hatását. Ezután jöhet a ránctalanító szérum az antioxidáns hatóanyagokkal és az Á-vitamin származékkal, és végül a szintén antioxidánsokat, kókusz- és ligetszépe-olajat tartalmazó Rich krém.

Reggeli és esti szertartás

Bár a termékek illatmentesek, a természetes olajok natúr illata azért érződik rajtuk, nekem nagyon kellemes reggeli-esti szertartássá vált a használatuk. A szérum nagyon könnyű, viszont a lemosó és a krém kicsit olajos tapintású, ezért mindkettőt nedves bőrre szoktam felvinni. A lemosó tejet természetesen utána leöblítem, míg a Ringana krémet kicsit bemasszírozom.

Ringana testápolási rutin

Elsőre egyébként érdekesen reagált rá a bőröm, az első egy-két napon mintha túl olajosnak találta volna őket, így egy-két pattanással válaszolt. Az is lehet, hogy ahogy mondani szokták, a természetes hatóanyagok kiváltják a bőr méregtelenítő folyamatait. Így simán lehetséges, hogy ez játszott – vagy egyszerűen csak stresszes voltam. Na mindegy, nem is akarom megfejteni, a lényeg az, hogy két nap után szépen kitisztult minden, és azóta a bőröm csak úgy issza a Ringana hatóanyagokat, hamar be is szívódnak a krémek. Szép, ráncmentes(ebb), puha lesz tőlük

Ringana testápolási rutin

Az arcápolási rendszert pedig kiegészíti a testápolási rutin. A testápoló tej, a kéz- és lábbalzsam mind a krémeknél megszokott kicsit olajosabb állagot hozza, ám ennek ellenére hamar felszívódik a bőrbe, és szintén nagyon hatékony. A kézbalzsamot például épp egy nagyon kézmosós és kézi mosós időszakban próbáltam ki, amikor rendesen feszült a kezem bőre a szárazságtól. A Ringana kézbalzsam pedig viszonylag hamar kifejtette a hatását, és rendbe rakta. A nagy kedvenc a lábbalzsam az enyhe mentaillatával és a zsályának és a manuka-olajnak köszönhető hosszan tartó frissítő hatásával. A télen folyton vastag zokniba, meleg cipőbe rejtett láb igazi jótevője. A testápoló is finom, illatmentes, hamar felszívódó, és a nadrág alatt reszelősre száradó lábszárat is rendbe tevő.

Kiegészítő termékek

A gránátalmás Ringana szappan pedig a sok illatmentesség után friss, gyümölcsös illatával vett le a lábamról. Mindezt pedig a Stay Fresh utazó zseléje egészíti ki. Aki rendszeresen hord a táskájában intim törlőkendőt vagy nedves vécépapírt, annak különösen jó hír, hogy ezzel már nem kell szennyeznie a környezetet. A Ringana Stay Fresh zselét egyszerűen rá kell tenni a hagyományos vécépapírra, más máris használható. Ja, és így olyan sincs, hogy a kinyitott csomag nedves törlőkendő a felénél egyszerűen beszárad…

A kozmetikumokról itt találsz több információt, és rendelni is itt tudsz.

Köszönöm, ha megosztod a linket, a cikket viszont légy szíves, ne másold. Gyere beszélgetni a Zöldsaláta Facebook-oldalára vagy az Instagramra!

Ésszel, szívvel, lélekkel: Judit

Fotók: Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .